Частните болници готови за борбата с коронавируса

Те имат пълна мобилизация и медицинска апаратура
18 мар 2020 22:20, Красимир Ангелов
23

И частните болници изявиха готовност да се включат в борбата срещу коронавируса. В официално писмо някои от най-големите лечебни заведения заявиха, че имат пълна мобилизация и са подготвени с медицинска апаратура и персонал.

Още по темата
В една от големите частни болници в столицата подготовка и мерки за борба с COVID-19 има още преди 10 дни.

"Ние разполагаме с всичко необходимо поради самия факт, че нашият основен предмет на дейност са пациенти в много тежко състояние. От тази гледна точна ние разполагаме с над 15 респиратора и това е само в нашата болница", каза проф. Иво Петров пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"За мен странно прозвучават в публичното пространство информации от типа, имаме два апарата, имаме един, имаме неработещи – как тогава тази система е работила до момента, аз не мога да си го представя", коментира управителят на "Аджибадем Сити Клиник" Андрей Марков.

Болницата вече е подготвена и с помещения за настаняване на положителни пациенти с коронавирус. От другата седмица в медицинското заведение очакват и т. нар. бързи тестове, а според проф. Иво Петров целият медицински персонал знае как да действа при пациент със съмнения за вируса.

"Имаме алгоритъм, който е утвърден още от миналата седмица как да се действа при съмнителен пациент, който е евентуално позитивен. Ние имаме няколко помещения, където да бъде изолиран преди да стане ясен неговия резултат", обясни той.

Според проф. Петров в момента сме изправени пред мутация на вирус, с който населението трябва да се справи. И посочи, че статистиката за броя на заболелите и броя на жертвите не е много точна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Болницата вече е подготвена и с помещения за настаняване на положителни пациенти с коронавирус."В България има 4 болници на Аджъбадем. Разбрахме, че са отделили 15 легла в Сърдечно-съдовата.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мораториум върху привилегиите по време на кризаРавен достъп до здравеопазване.Спиране на доплащаниятаЧастните болници със сключени договори с НЗОК следва да са на разположение на кризисния щабТ.к. не са държава в държавата
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уважаемата болница ще покаже ли патриотизъм и ще преустанови ли събиране на такси от сорта избор на екип?Би трябвало.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Любен СтойковТочно това стана в Испания, частните болници минаха под шапката на Министерството на здравеопазването, заради ИП, без да ги питат искат или не
11
5
 
1
 
! Отговори
Bg izmet преди 4 години
ЧАСТНИ БОЛНИЦИ КОРОНАВИРУСИ.САМО ЛИНЧ.
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименако си плащат като Киро Гелазащо да не им вземат парите?
9
0
 
14
 
! Отговори
Любен Стойков преди 4 години
Няма частни няма държавни! Те са част от здравната система и не е въпрос на тяхно желание дали да се включат. Да се установи със закон, че при обявяване на ИП частните болници минават на подчинение на МЗ.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
800 милиона има за усвояванепък и от здравната каса някой стенд ще сложатнали не смятате, че ще лекуват без пари
7
0
 
12
 
! Отговори
2418 преди 4 години
До АнонименОписваш мирновременните абсурди. Сега сме в извънредно положение. Франция вече обяви готовност за национализация по целесъобразност. Нашите частници мислят бързо и са гъвкави, когато става дума за Х-стотин милиона от Европа.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се и съмнявам че са готови, ще поставят стентове на всеки болен
5
1
 
4
 
! Отговори
88116 преди 4 години
А номерцата с допълнителните изследвания срещу заплащане по нов алгоритъм ли са или по нов? Потребителската такса 11.60 ли остава или ще се покачи заради еветуани рискове?
4
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бачкат си частните болници, не виждам какво се възмущавате. Плащате си и ще ви приемат. Ако не ви харесва - марш в мизерията в Александровска. Там държавата ще ви плати по-голямата част от нещата. Е, че не ставала храната, че не били чисти тоалетните, че лекарите крещяли на пациентите, че нямало безжичен, че си плащате консуматите и тем подобни неща - отделен въпрос.
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще има строг контрол на входа. Болните ще бъдат отпращани към държавна болница, а здравите веднага ще бъдат приемани в частната болница за доуточняване. Надушили са като хиени плячката и започват да обикалят.
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Частните болници нека да пратят лекари да помагат. Ще се види, че няма да пратят нито един лекар в инфекциозното.
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Частните болници трябва да обслужват баровци, барони и пейчевци. Иначе ще започнат старите номера с приемане на здрави болни и източване на държавни пари. Ще приемат здрави болни, ще играят циркове с маски и костюми.