Случаите на COVID-19 у нас вече са 92, болни в Смолян и Велико Търново

От днес има още 11 случая на коронавирус
Обновена: 18 мар 2020 23:02 | 18 мар 2020 17:16, Красимир Ангелов
343
Случаите на COVID-19 у нас вече са 92, болни в Смолян и Велико Търново
Снимка: БГНЕС

Случаите на COVID-19 у нас вече са 92. От днес има още 11 случая, съобщи на редовния брифинг председателят на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

В нови 2 областни града има регистрирани случаи на коронавирус – това са Смолян и Велико Търново.

Още по темата
В родопския град пациентът се е върнал от Великобритания преди 2 дни. Той е в сравнително добро състояние и е настанен в местната болница. Болният във Велико Търново също е в добро състояние и се лекува вкъщи.

По думите му на този етап няма установени нови случаи в Банско.

204 хиляди са случаите в света досега, като смъртните случаи са 8 232. "На Балканския полуостров Румъния - 29 повече, Сърбия с 11 повече, Гърция все още не обявила новите си случаи за деня, тя остава с 387 случая, Турция има 98 случая. Всъщност Турция затвори границата си преди малко", обясни шефът на ВМА.

Генерал Мутафчийски отново припомни, че гражданите които се връщат от чужбина трябва да отидат в домовете си в 14-дневна карантина и ще бъдат проверявани стриктно от органите на реда. По време на карантината, ако имат някакви оплаквания, те трябва да се обадят по телефона на личния си лекар, без да ходят до него и да се срещат с него.

От там по преценка на личния лекар може да бъде изпратена линейка, която да транспортира пациента до съответната болница.

Мутафчийски отново повтори, че при леко и среднотежко състояние се прилага лечение вкъщи. При тежко състояние болният се приема в болница, в лечебно заведение ще се лекуват и всички възрастни и хора с хронични заболявания.

Председателят на оперативния щаб посочи, че са активирани ромски медиатори, които трябва да изясняват в ромските общности в страната за коронавируса и карантината. Според него и полицията вече предупреждава, когато види повече хора, струпани на едно място.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
300
2
 
2
 
! Отговори
Смех бате преди 4 години
И това без да броим Кънчо социолога, който го изкара още преди месец, Гелосания Домус с двете проби и племенника на сълзливия Тити. Че аз само тези, които се похвалиха с коронавирус по вестници , телевизии и фейсбук ги броя вече повече от 92.
299
2
 
4
 
! Отговори
Статистика преди 4 години
В Европа над 50 милиона души са засегнати от грип всяка година .70 000 от тях умират .А близо 40% от смъртните случаи поради грип са сред хората над 75 години . По данни на Института Пастьор. Франция информация за 2018 г. КОГАТО НЯМАШЕ КОРОНАВИРУС.
298
3
 
1
 
! Отговори
Статистика преди 4 години
За 2017 на територията на Германия са починали от различни заболявания близо 970 000 човека . Което означава че ЗА ДЕН са по 3000 смъртни случая . Подобна е статистиката и за следващата и по следващата година .Но пандемия НЕ Е ОБЯВЯВАНА .СЕГА при обявена пандемия за цялата територия на Германия вчера е имало 28 смъртни случая , същота както и за вчера . WTF ?
297
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
според мен това са перфектни условия онези горе да завъртят нова, яка далавера, я умишлено заразяване да вземат повече пари от ЕС, я държавни дотации за "наши" фирми да правят маски, аспиратори, спирт, я тайно разпродаване на държавен резерв от маски в чужбина - бай *** все нещо ще измисли.
296
2
 
1
 
! Отговори
Тровят с хлор преди 4 години
В БЪлгария традиционно подобни нагло престъпни мероприятия на медицинската мафия се провеждат чрез отравяне на населението предимно децата схлор токсични отрови уж за "дезинфекция"Мед мафиотите ограбват по няколко милиард агодишно със съдействието на лекратите/дават им комисионна за всяка преписана вкл ненужна операция и всяко по скъпо уж"ликарство'.В момента обаче терора е насочен към възрастните .Тровят схлор а поор и облъчват с ковид генератори обема.
295
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Накрая всички Държави ще се спасят от ВИРУСА.Само България ще остане изолирана и под карантина.Това ни чака с такива управници.
294
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прекопахте ли си градината, драги карантисти? Засяхте ли спанака, лука и марулите? Подрязахте ли овошките, касиса и малините? Пометохте ли пред двора? Насадихте ли квачките? Изчистихте ли улуците от шума? Ако не сте - Билла не произвежда, само препродава.
293
4
 
6
 
! Отговори
Хора ! преди 4 години
Вирус има, но те преувеличават !!! Искат нови закони, за контрол и още пари да теглят !!! А ние сме овце и можем само да им попляскаме от терасите ;)
292
5
 
6
 
! Отговори
Странно преди 4 години
Странно, обясняват ни колко мъже и колко жени са се заразили и нищо не казват са останалите 57 пола-те въобще не се заразяват? Сега в това време на страх-никой не прави платен анализ колко мъже,чевстващи се като жена,куче или вравка са заразени и колко жени,чувстащи се като мъж,мечка,паун са заразени? А това са все важни анализи,що мълчат тия организации,дето получиха пари от ЕС да ни обясняват колко пола има,как момченце на 3 г. се чувствало като момиченце като го излъжат в детската градина!
291
3
 
12
 
! Отговори
Маркс преди 4 години
Страхът управлява добичетата.
290
2
 
10
 
! Отговори
ко преди 4 години
Във война ли сме бе?
289
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, затишие пред буря
288
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставете"мис-ирките" да ни поднасят статистики, а вие се захващайте за работа!
287
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-леко, че психясаме ли нищо не се знае.
286
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да има статистика всеки ден, но да ни се поднася така е зловещо. В режим на какво сме, а?
285
2
 
8
 
! Отговори
бог гледа преди 4 години
За де-белите ви ...ници има тестове по 5 на ден, а за нас не.
284
3
 
18
 
! Отговори
ОХ преди 4 години
Върнете всичко откраднато и почвайте истинските мерки.На хората ще им писне.И точно когато няма вече какво да губят става неконтролируемо!
283
2
 
7
 
! Отговори
! преди 4 години
Друг пример ще ви дам. В Бургас имало един жабар, който е под карантина, но си прави селфита в центъра на града и си вдига тежки купони с други двама италианеца. Нормален човек ли ви се вижда, при положение, че всички негови роднини и приятели са буквално с огромен риск за живота, той си прави весели партита, другия - кафе в лопата. Просто италианците ни се карат, ни се водят. Другите *** ги видяхте от Банско, които винаги са против порядките. И там вече си берат плодовете на арогантността.
282
2
 
9
 
! Отговори
! преди 4 години
В медицината това е прието. Има задоволително, тежко, средно тежко, много тежко....там думите не са със същия смисъл извън медицинския контекст. И спрете тука да правите сметки и планове, никой не знае. Хората ви казаха, че целта е да се пречупи кривата на заболеваемост, да не е рязка, защото после оправия няма, вижда се. Да сравнявате един народ с друг е невъзможно. Днес четох, че и Италия само за този ден имат 40 000 избягали от карантината, като са наясно с кошмара, в който живеят.
281
2
 
5
 
! Отговори
Стършел преди 4 години
Как може да се каже че, "болният е в добро състояния"? Нима има дървено желязо? Толкова ли е трудно да се избере правилната дума била тя заразеният, носителят и т. н.?