Забраняват граждани на трети страни да влизат у нас

Заповедта е до 17 април, вижте какви са изключенията
Обновена: 19 мар 2020 12:38 | 19 мар 2020 12:30, Веселина Йорданова
58
Забраняват граждани на трети страни да влизат у нас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която временно забранява влизането на граждани от трети страни на територията на България.
 
Мярката е от 00:00 часа на 20 март до 17.04.2020 г., включително, на всички граждани на трети страни през всички гранични пунктове и с каквито и да са транспортни средства, включително въздухоплавателни, морски, железопътни и шосейни.

Още по темата
Остава в сила забраната за влизане на територията на Република България на лица, пристигащи от следните държави-членки на ЕС и страни от Шенгенското пространство: Италия, Испания, Франция, Великобритания и Северна Ирландия, Германия, Нидерландия и Швейцария, с изключение на български граждани, членове на семействата на български граждани и лица със статут на постоянно и продължително пребиваване на територията на Република България.

На гражданите от тези държави-членки на ЕС и страни от Шенгенското пространство и членовете на техните семейства се позволява транзитно преминаване през територията на Република България с цел да се завърнат в държавата, където живеят или пребивават.

Забраната не обхваща здравни специалисти, здравни изследователи и специалисти по грижата за възрастни хора;

транспортен персонал, ангажиран с превоз на товари, екипажи на въздухоплавателни средства, извършващи търговски въздушен превоз, и друг транспортен персонал при необходимост;

дипломати, служители на международни организации, военнослужещи и хуманитарни работници при изпълнение на техните задължения;

лица, пътуващи по хуманитарни причини; граждани на трети страни, които имат разрешение за дългосрочно пребиваване в държава-членка на ЕС и преминават през България с цел да се завърнат в държава, в която живеят и пребивават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
2
 
! Отговори
Оляхте се вече преди 4 години
ето ви два линка какво се случва:https://youtube/watch?v=h562nGeBX6Qhttps://youtube/watch?v=RV43FJWbGkYвируса е икономически!
24
1
 
14
 
! Отговори
Someone преди 4 години
Всеки втори заразен е БЪЛГАРИН прибрал се от Европа, толкова ли са прсоти и слепи, че не го виждат? Докато всички туристи/емигранти ги пускат обратно регистрираните случаите ще се качват с по 10-15-20, а евентуално с по 50-100 на ден. Като се затварят граници, трябва да се затварят за всякакво живо същество. Докарайте още 5 автобуса роми от гурбет и после се чудете откъде идва вируса :)
23
4
 
0
 
! Отговори
спахо преди 4 години
демек и на българи отказват достъп 🙄
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Некадърно управление и умишлено вкарване на заразени ни макята евааа. А как иначе да се докопат до евро милионите ако няма прокажени. На някой направили му впечатление кога изнесоха информация за заразени. Точно на другият ден когато от триполовите излезе информация че са приготвили Милиарди които ще раздават безвъзмездно на държави в които има куРаната. Ами малко по умните ще се сетят как ни заразиха и карантираха.
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кои са вторите страни, да знаем все пак откъде може да се влиза.
20
1
 
9
 
! Отговори
GOFFEDOTO OT BANKJA преди 4 години
др.борисов,време е да смениш българския посланик в Судан,и да пратиш там гешев,той много ги лови престъпниците,много добре работи с езиците,даже и езика "Банту"говори,скоро ще представи протокол,от Хартумския университет
19
0
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПОЛОЖЕНИЕТО СТАВА ВСЕ ПО И ПО ОТКАЧЕНО! ДРУГО НЕ СЕ СЕЩАМ КАКВО ДА НАПИША!
18
1
 
21
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Аман от този фарс! След днешното непбезпокоено докарване и изсипване на автогарата на 3 автобуса , пристигащи от огнищата на заразата в Западна Европа, на целия свят му е ясно, че всичко е смешка. Каквато е и ония шемет кривоглавия Годжи.
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно не сте учили политология към ЦК на БКП, та да ви науча!Първа страна - БългарияВтори страни - съюзниците(едно време ЦЦЦР, сега ьЕС)Трети страни - всички, които не са втори или първи.
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ли се сетиха да да затворят границите когато пламнахме. От месец и половина пиша. Затворете границите спрете полетите че ще Пламнем. Обаче един пуляв от заразната болница и Годжи с пагоните всеки ден излизаха пред Мисирките и повтаряха като зациклил диск. НЕма вирус нЕма вирус нЕма вирус. И сега когато вируса ни го Вкараха долетелите от Италия гастербайтери и Китайци работещи на Илиянци същите тези дето викаха като глашатаи нема Вирус изведнъж ни Карантираха всички. Как да не им.... макята.
15
5
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Кой го пусна virUSA ?
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Mente in Chinaто бацилът знаем кой го пуснаизтръсил е над Италия амбалажапреди да се прибере самолетаА сети се коя е държавата?
13
5
 
6
 
! Отговори
zuzi преди 4 години
Дишането на лепило помага ли за унищожаване на вируса?
12
13
 
9
 
! Отговори
Mente in China преди 4 години
Ментето разката фамилията на света а вие продължавайте да му ползвате "иновцийте", като Хуявей, Ксиаоумни, Байуй и Сие. Хората измислили Ес Класата, Сони, Некуси и Айфони а ментето вируси и ДРЪНГЕЛИ! Наздраве!
11
1
 
11
 
! Отговори
Философ преди 4 години
Вторите страни са между първите и третите.
10
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не са тираджиите кой ще ти донесе храната бе ?
9
1
 
9
 
! Отговори
Мигрант преди 4 години
И коя от петте държави, с които граничим, е трета?!?
8
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Четете статията там всичко си пише бе после задавайте остри въпроси
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да а от Вторите страни могат свободно да се разхождат,между другото кои са Вторите?
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак пишат глупости.Кои са вторите?