Борисов питал наши заводи да произвеждат лекарства с хинин

От Китай можело да ни доставят, имали добър ефект
194
Борисов питал наши заводи да произвеждат лекарства с хинин
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че държавата вече се е свързала с всички български фармацевтични производители и те са декларирали готовност да започнат производството на медикаменти на хининова основа.

Премиерът каза това на среща с националния консултант по инвазивна кардиология проф. Иво Петров, със здравния министър Кирил Ананиев и с членове на Националния оперативен щаб.

Още по темата
По време на срещата проф. Петров докладва на премиера за положителния ефект на антималарийното лекарство "Хлороквин" при лечението на болни от COVID-19, съобщиха от правителствената пресслужба.

Проф. Петров цитира изследвания за медикамента от Китай и Франция, според които класическото антималарийно средство "Хлороквин" оказва намаляващ ефект върху силата на симптомите и скъсява периода за възстановяване при инфекция с коронавирус.

Премиерът е разпоредил на министъра на здравеопазването да се вземат всички необходими мерки във връзка с осигуряването на достатъчни количества на медикаменти на хининова основа за българските граждани.

Министърът на здравеопазването незабавно издаде заповед за забрана на износа на такива лекарства.

Освен това премиерът поддържа непрекъснат контакт с китайския си колега Ли Къцян по отношение на възможностите за внос от Китай на медикамента "Хлороквин".

Министърът на икономиката Емил Караниколов докладва, че днес в министерството ще се проведе среща с български производители и представители на БАН, на която ще бъдат представени образци на защитни шлемове и филтрите за маски, които могат да произвеждат.

Борисов изрази задоволство от готовността на българските учени и производители сами да произвеждаме защитни облекла и материали.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо от Китай? Нали Либерастия'та и частната инициатива беше над всичко! Частният"капитал"и "предприемачество" нали беше манната небесна която щеше да спаси света!
105
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми то по Татово време това лекарство се произвеждаше у нас и се ползваше масово под името "АНАЛГИН-ХИНИН". После братския Европейски Съюз ни забрани да го произвеждаме и почнахме да се "лекуваме" със сегашните ***, които освен да ни тровят и разболяват, друго не правят.
104
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някакъв руснак казваше, че вируса е разработен на основата на 4 компонента на СПИН, които природата няма как да съчетае ако туй е изкуствен вирус сега само го тестват и после ще ни бушонират. Дано руснака да греши време е да мислим за собствено производство на много неща за да не сме зависими от зараза внесена отвън чрез продукти.
103
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"От Китай можело да ни доставят, имали добър ефект" ........ХА-ХА-ХАОт Китай ще ви доставят и умрели плъхове стига да си платите.И да, ще ви кажат, че може и да върши работа само и само да ви вземат парите.П.П. Едно е да мамиш дърти баби да хвърлят кинтите през балкона но когато правителството влезе в ролята на глупава баба ............СТАВА СТРАШНО !!!
102
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНе ме интересува точната астрономическа,българския празник за първа пролет винаги се е празнувал на 22 Март!Винаги!
101
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко е вируса който унищожава повече хора от Короната.Бойко прогони почти 600 000 млади българи от страната ни за последните близо 11г , откакто е захапал кокала.Това са фактите.Другото е празна герберска пропаганда и лъжи.Лъжи ,лъжи ,лъжи и обещания до безкрай.
100
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко,лекарите печелят като продават чуждите лекарства на чужди компании,вместо българските,тези чужди лекарства са по-вредни от старите български лекарства, продават ги дори лекари от детски болници,с цел печалба,отделно и са по-скъпи.Върнете старите български лекарства - аналгин,хинин,амодофен,капките за нос и уши,българските антибиотици!
99
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само е силен на приказки. В болниците НЯМА защитни облекла, няма предпазни средства. Недай си Боже някой да го каже и почват репресиите, заплахите, обясненията как лъже.Но няма проблем, дълбоко вярвам в кармата и Съдбата. Оня отгоре гледа, Бойко. Гледай и ти след време и да не се чудиш защо.
98
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Астрономическата пролет настъпи днес в 05:39 ч. Не гледаш ли времето?
97
0
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Нима, че колко заводите че да се свързваш 3 месеца
96
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хлороквина не е аналгин-хинин, друга е формулата не подвеждайте аудиторията! Но трябва и цинк да се приема заедно с него.
95
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 91Тук не говорят за аналгин-хинин !!!Става дума за "Хлороквин" а той е ОПАСЕН !!
94
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПриятелЗащото всички чиновници са от Герб.А идват избори. Чиновническата партия осигурява почти 1 милион гласове на Боко.Икономиката може да загине ,но чиновниците ще са последните ,които ще останат без работа.Туризма си отиде ,строителството е на път ,транспорта е в колапс и т.н. и т.н.НО чиновниците са на работа ,въпреки че нищо не вършат.Заплатите си вървят и никой там не подава оставка.
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 88А защо е днес обясни ? Винаги през високосни години е на 21-ви през другите години на 22-ри тая година 1 ден де го сгънахте. И вие сте едни друиди, аман бе..
92
1
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
на косъм съм от това да повярвам,че тая "короновируснапандемия" беше причинена СЪЗНАТЕЛНО и целенасочено!..Ама помислете:-В резултат на политиката на "банките" и НСР,НЯМА държава,която да не потъна в ДЪЛГОВЕ за последните десетина-петнадесет години!..Как ще се излезне от това положение?..-Ами или със световна война,която ВЕЧЕ ще довърши човечеството,или с КРИЗИ от типа на "коронавирусните"..във всеки случай ни чакат тежки години,МНОГО ТЕЖКИ!!!
91
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не ви убие covid-19 то Боко-тиквата ще свърши тази работа.Това "лекарство" УБИВА !!Но както Тиквата така и Тромпета са ПРОСТИ и НЕУКИ хора.Опасността пред света не е вируса а ГЛУПОСТТА !Тя ще убие човечеството.П.П. Тиквата ще произвежда ?!?!И престанете да се правите на журналисти в стил "Една жена каза на пазара че.."Па била тази жена Бойко, Доналд и т.н.
90
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПриятелТези които най-много крадат и заради които България е бедна,не участват в сегашното правителство,но ако правителството падане,ще дойдат на власт!
89
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аналгин-хинин зелените хапчета, колко съм изпил не е за разправяне!
88
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименПърва пролет е на 22 март,не ти приемаме честитенето!
87
0
 
23
 
! Отговори
мн. здраве от тато преди 4 години
аналгин хихин по татово време се раздаваше безплатно на всички при грипни епидемии , на ученици , на работници в производства ....на войници и не знам някой да е умрял , имаше ефект , но беше спряно , защо ли ...амиии да се купуват по неефективни и по скъпи западни производства някой може ли да ми каже от къде да си купя немибацин за рани , който струваше стотинки , сега се се продава цикатридин спрей... 21 лв. гарантирано