Борисов: Рано сутрин магазините може да работят само за възрастни

Полицаи тръгват по паркове и градинки, да няма струпване
Обновена: 20 мар 2020 14:27 | 20 мар 2020 12:53, Веселина Йорданова
296
Борисов: Рано сутрин магазините може да работят само за възрастни

От 5 до 8 сутринта хранителните магазини да обслужват само възрастни хора.

Такава мярка обсъжда Националният оперативен щаб, заяви премиерът Бойко Борисов, който посети завод на Интендантско обслужване в Калофер.

Още по темата

Мярката е срещу разпространението на коронавируса сред възрастните, които са най-уязвима група.

Борисов каза още, че е разпоредил на министрите на вътрешните работи и на здравеопазването да се проверяват паркове и градинки, за да не се събират и струпват хора.

МВР вече проверява и закъде пътуват хора с личните си автомобили.

Блокираме износа на аналгин хинина и лекарства, които дават, че са подходящи срещу вируса, каза още Борисов на придружаващия го вицепремиер Красимир Каракачанов. По-рано стана ясно, че вече са водени разговори с фармацевтични производители у нас за ускоряване на производството им.

Военните започват учение за разполагане на военнополеви болници. В зала "Арена Армеец" могат да се разгърнат до 500 легла, докладва зам.-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов. В резерва армията има 15 000 легла за военнополеви болници.

Вчера чак италианската модна и текстилна промишленост започнали да правят маски, учуди се премиерът. И заръча на работещите в предприятието: "Доктори, сестри, санитари, всички чакат на вас, така че максимално действайте!".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който е свикнал да лйое,*** и краде как да даде на народа.
213
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как бе,нали казахте на възрастните да си стоят вкъщи.Сега пък рано сутрин можело.Не е ли по-добре да организирате доставка на храни по домовете и актуален телефон,на който хората да си поръчат.
212
2
 
27
 
! Отговори
Бурисуф преди 4 години
А Борисов на колко години е? Що не го затворят в Банкя и оня маниак Гешефф да управлява? Защо тоя Коронавирус не свърши поне едно добро - да измете тая политическа ***, или поне да я карантинира някъде далече оттук?За трима починали объркахме живота на милиони. Когато еднодете есента почина от двустранна пневмония нито се изследва какъв е причинителя, важното беше дуфтурите да се отърват от отговорност, а и политиците. НИЩО ДРУГО!Сега възрастните хора да *** по опашки прд магазините в 5 часа
211
1
 
25
 
! Отговори
Дядката преди 4 години
Доказа се нашия премиер като зелена и празна тиква.Ще ходя от 5 до 8 сутрин на магазин ,а той отваря в 9.Бойко, Бойко оправи работното време на магазините ,а те хората ще се оправят сами.
210
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баце ти като страдаш от простата и ставаш в 3 часа да се измочаш, не значи, че всички други трябва да го правят.
209
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АгрономПри нас няма вече малки бакалии, големите вериги ги фалираха
208
11
 
6
 
! Отговори
Агроном преди 4 години
До ПроСоТоА зощо тези хора които са отишли за един хляб, не отидат в малката квартална бакалия, а висят на опашката пред големите вериги?
207
4
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
второ:-Има хора,които се мотаят "с часове" в магазина било защото не могат да изберат ,било защото не са наясно какво точно търсят.В това време десет човека,дошли САМО за един хляб,примерно,трябва да киснат отвън и да чакат оня вътре да реши най-после какво ще купува...А през това време могат да минат през касата тези десет "експресни" клиенти...Но..Иска се поне малко акъл,ама като го нема..
206
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще плачете за правата си ако (дано)оцелеем
205
2
 
14
 
! Отговори
д-р Пецкалов преди 4 години
До Бойко действай!!!!Прегледай се спешно при психиатър!
204
1
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонимен205ето това е едно просто,но ефикасно решение,но..няма как от прости хора да се получи...направо ме втриса като видя опашката пред магазина,в който "пускат само по един".Това НЕ е решение!..НЕ Е НИЩО!..По две причини:-Първо:-Информираха ни,че вирусът на "короната" живее до 30 минути ИЗВЪН организма.което значи,че ако някой носител се е изкашлял в 14 часа,неговите вируси ще заразяват и до 14:30,НЕЗАВИСИМО,че "пускат по един"!Второ:-Има хора,които се мотаят прекалено много в м
203
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 213Безспорно ще излезем от кризата с коронавируса, но ше влезем в икономическа криза, породенна от неадекватното поведение на 3-та генерали, и тази криза ще е наистина жестока, сега може да ти звучи нереално, но когато в края на май цъфнат 450-500 хиляди безработни за обезщетения, ще го разбереш
202
12
 
8
 
! Отговори
Бойко действай!!!! преди 4 години
Бойко вземи крайни мерки сега!!!!!!!! Вижте в ютюб има видеа от Италия хората просто умират със стотици и никой не може да им помогне, правят мобилни болници в спортни зали все едно гледаш 15 век и хората умират в страшни мъкиБОЙКО НАПРАВИ НЕЩО СЕГА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
201
4
 
15
 
! Отговори
Киру-Шарнира преди 4 години
А бе ей хора. Не осъзнавате ли какво става ? Това е един театър. Искат да ни вземат и малкото права, които имаме.
200
2
 
14
 
! Отговори
Иванчо+Марийка преди 4 години
Народе, народе. Събуди се бе. Тия взети права няма после с години да ни ги върнат. Ще плачим.
199
11
 
8
 
! Отговори
Край преди 4 години
Бате остава най адекватния на ситуацията политик. Ще си спомняте с носталгия за неговото уоравление
198
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България ще излезе от тази криза,другари ! И се сещате,че с вас е свършено,защото никои няма да забрави непрекъснатото ви злословене,подиграване,обиждане,мрънкане,провокиране,лъжеинформиране и дори подтикване към анархизъм ! България ще е благодарна на щаба,на лекари и социални работници,на правителството и ше ви издуши като плъх()ве-тези,които вечно ревахте.Не е трудно да се сетим кои сте !
197
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от 5 до 8 вируса спи и не заразява :))) съсипахте икономиката тотално ТОВА Е !
196
6
 
6
 
! Отговори
? преди 4 години
Селджакопитеци, не сте създали тази цивилизация, че да я рушите. Прибирайте се в дупките си. Убивате нормалните хора с глупоста си! Направете си кухничките чалга механи и ще се чуствате в свои води.Ще се подчинявате на правилата, ако ли не, армията ще ви принуди. Тогава ще видите отнемане на права.
195
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Червените ***,и чакат само в заглавието да прочетат Борисов и накацват като мухи на л***йно, започват да търкат пръстите с глупостите си.А вие чухте ли от някоя опозиционна партия предложение за действие на щаба,готовност за помощ,инициатива за съдействие,план за излизане от кризата ?