Забраняват се посещенията в паркове, ограничава се пътуването

Възрастните с пазар сутрин за два часа
Обновена: 20 мар 2020 20:17 | 20 мар 2020 16:55, Веселина Йорданова
878
Забраняват се посещенията в паркове, ограничава се пътуването
Снимка: БГНЕС

Посещенията на паркове, градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити обществени места се преустановяват от 00.00 часа тази вечер със заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

Още по темата

Забранява се на лицата до 60-годишна възраст да посещават аптеки и хранителни магазини всеки ден в интервала 8.30 до 10.30 часа, съобщи Ананиев на брифинг в МС. Тогава ще бъдат обслужвани само хора над тази възраст.  Възрастните са най-уязвимата група от коронавируса и мярката е за тяхна защита.

Това е времето, в което те могат да бъдат обслужени, без да се срещат с останалите потоци от хора, уточни ген.-майор Венцислав Мутафчийски. Ако резултатът от тези мерки е негативен, ще бъдат въведени още по-строги.

Хората, които имат домашни любимци, ще имат възможност да ги извеждат, но се забранява струпването на едно място.

Органите на Министерството на вътрешните работи ще организират контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и ще извършват проверка на целта на пътуването на гражданите.
 
През контролно-пропускателните пунктове ще се пропуска преминаването на лица в случаи на неотложно пътуване, обосновано от доказана потребност от трудово естество, здравословни причини, завръщане в собствения настоящ адрес, дом или постоянен адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ или документ за самоличност, уточни Ананиев.

Транспортът е кръвта по артериите на една страна - абсолютно няма как да се ограничи транспортът в България. Ако става дума за междуградско пътуване, би трябвало човек да носи документ, че пътуването е основателно, каза Мутафчийски.

Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че безцелното пътуване и тези, които не са крайно необходими, ще бъдат спирани.

Решението докога ще са отворени църквите, може да е само на Светия синод, каза Мутафчийски в отговор на журналистически въпрос.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


878
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
6
 
61
 
! Отговори
Край преди 4 години
Защо този счетоводител ще забранява разходката в парка. Витоша също е парк.Има места дето човек няма да срещнеш.
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен22И аз това се чудя,за майка ми. Правителстовто,кога ще въведете екетрнни здравни книжки,и рецепти,защото не можем да ходим сега при личните лекари да изписват месечните лекарства по здравна книжка. Пенсонерите как ще отидат?
30
41
 
20
 
! Отговори
321 преди 4 години
Правилно.*** трябва да се научи, че като има обявено извънредно положение ще си седи на ***. Не на раздумка пред блока с още 15 лаика да обсъждат как вирус нямало и да пукат бири.Но *** всичко знае, всичко разбира. За него карантина значи ваканцийка.Няма друг начин да се намалят броят на заразените. Това е.Адмирирам
29
6
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В парковете трябва да може.Ние не сме затворници все пак.Ще се спазва разстояние.
28
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Репресии
27
3
 
22
 
! Отговори
neutralen преди 4 години
Пфууу то единственото ,което можех да правя е да ходя до съседното училище на лостове .
26
43
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До всички които не спазват правилата. Ще станете виросоразпространители. По ваша сметка ще се заразят близките ви и някой ще умре. Стоите си в къщи един месец. Гледайте филми и правете лицеви упори за трениране. Иначе няма да излезем от това! От глад никой не е умрял! От подути дробове ДА!
25
8
 
34
 
! Отговори
Gog преди 4 години
Ще ме хванете за големия утре в градинката, само моля пращайте млади полицайки /има няколко ставащи в нашия град/
24
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бавария забрани имлизането навън
23
6
 
49
 
! Отговори
Молитва преди 4 години
Пази ме боже от кpeтени и идеоти. От вирусите сам ще се пазя.
22
2
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
повярвяйте ми, ако опасноста наистина беше толкова голяма, в парламента всички депутати щяха да бъдат с пълна екипировка
21
45
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде стига сте ревали! Толкова ли няма да можете да изтърпите ако ще и месец време да отшумят нещата и тогава да ходите по барове, градинки , МОЛ-ове и т.н.?Когато започнат да умират близки вам въззрастни хора, чак тогава ще ви светне, но ще е мноооооого късно.
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пак ли трябва да ходят при Джи-питата си за изписване на лекарствата.
19
10
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи раята може да ходи на работа и да носи вируси вкъщи, ама децата не могат да се разходят навън? Нещо има сбъркано господа! Или слагайте всички под карантина и за месец да се свършва или да кютаме с досегашните мерки пък каквото стане. Ама това последното е тъжно...
18
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е имам си двор ще си тичам в него,ама другите с апартаментите къде?
17
0
 
32
 
! Отговори
Уонко Нормалният преди 4 години
А по махалите? Язди конче каручка. И ще се им Платите!
16
5
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много се загрижихте за пенсионерите, някак си ама хич не ми се вярва това да е зарди здравето на пенсионерите
15
15
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие сте по-стриктни от баварците бе. Бал съм ти пожарникарсите мерки
14
8
 
42
 
! Отговори
Има сам една мярка преди 4 години
Само една мярка ще свърши работа - разтрел на всички - 0 жертви на короната проблема решен.Каквито и мерки да въведат оттук нататък жертвите от мерките ще надвишат тези от короната.
13
41
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със сигурност започвам да завиждам на сина ми и на съпруга ми, които починаха от рак.Адът е тук и сега !!!!Какво ли предстои още?Това е издевателство под благовиден предлог!