Каракачанов: Армията няма да тръгне с танковете по улицата

Министърът на отбраната заяви че военните ще имат право да арестуват
21 мар 2020 11:40, Нели Христова
81
Каракачанов: Армията няма да тръгне с танковете по улицата
Снимка: БГНЕС

Армията ще има право да проверява лични документи, да спира хора, да ги задържа и да ги предава на полицията, ако се наложи. Какво ненормално има в това, след като виждаме, че полицията се задъхва. Но не може депутати от БСП да спекулират, че ще излязат танковете, коментира пред bTV министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Коментарът му бе по повод критики към новото извънредно законодателство, което дава на армията контролно-охранителни функции.

Армията няма да тръгне с танкове по улиците, както се спекулира.Не може да говориш подобни глупости от трибуната на парламента, когато текстовете какво ще прави тя са ти пред очите. Вътре пише - контролно-охранителни функции. Армията ще поеме от полицията някои от важните инфраструктурни обекти за охрана, заяви Каракачанов.

Ние се борим с вирус, не с външен противник, няма нужда от танкове, добави министърът.

Какво ги притеснява някои от депутатите от БСП, за какви танкове говорят, защо те не дойдоха в петък да носят леглата, които колегите от армията оборудваха за няколко часа в зала "Арена Армеец", която в рамките на учение бе превърната в полева болница. Бяха подготвени 9 кабинета, направена е цялата логистика - откъде влиза болният, къде го преглеждат, обясни вицепремиерът. Каракачанов съобщи, че такива учения ще има и в Пловдив, Варна и Русе. Градовете са избрани на географски принцип.

Моля опозицията да не се заиграва с подобни теми. Армията е необходима и тя си върши работата. Нали като паднат снеговете, армията отива да помага с военна техника. Обществото да не се притеснява. Не можем да прекрачваме граници, които не са разписвани в закона. Може да помагаме в контрола по пътищата, в контрола върху движението в гетата, да охраняваме обекти. Но не мога да гарантирам, че ако някой тръгне с оръжие срещу военен, той ще му чете вестник, каза Каракачанов.

По повод приетият от депутатите текст, който разрешава на мобилните оператори да следят телефоните дали хората под карантина я спазват, Каракачанов коментира, че е мярка, която цели да предпази здравето на останалите граждани от приумиците на някой безотговорен "малоумник".

Няма да се слушат разговори, а ще се проследява движение. Какво да ги правим иначе младежите, които щъкат насам-натам, попита министърът. Ще се вижда дали от "Люлин" сте отишли в "Надежда", даде пример той.

Каракачанов прогнозира, че най-вероятно извънредното положение, обявено засега до 13 април, ще бъде удължено и призова хората към спокойствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ела да ме арестуваш ще ме намериш мъртъв с няколко мъртви военни наоколо ако искаш гражданска война тръгвай да те видя. Сега е момeнта да видим какви л****** ще изядеш. И 200 медии да си купиш срещу народа не може да вървиш с едно шкембе.
29
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Армията ще излезе по улиците от глад следствие от икономическа криза заради безсрочна карантина.
28
2
 
21
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 4 години
Какви танкове бе ,суджукар терасарски?Кой ще тръгне да те слуша тебе ,мушморок с мушморок?Трябва да се конфискува незаконната тераса от 440 квадрата на агент Иван ,и да се превърне в полева болница.А Шкембе войводата да се арестува и да върне парите от паспортите.
27
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаех си че няма да има танкове ! - те просто няма да могат да запалят а които могат нямат вериги.T - 34 с патерици !
26
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Армията и полицията се използват за политически цели.
25
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АМИ КАТО НЯМА ТАНКОВЕ
24
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама защо тези мерки важат само за българи за мексиканци няма ли да важат или те са безамъртни?
23
2
 
8
 
! Отговори
Tangra преди 4 години
Еее жалко, не ги ли нарязахте тия танкове? Дай да видим някой танк!*** да продадеш някой паспорт в сърбия ! Дебелак
22
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В този жалък Щаб няма НИТО ЕДИН ВИРУСОЛОГ ,ИНФЕКЦИОНИСТ ИЛИ ЕПИДЕМИОЛОГ.НИТО ЕДИН!Защото специалистите знаят ,че всичките тези мерки са просто един евтин ПР на Боко Тиквата.Някакви пожарникари ,полицаи,политици и смешен хирург-гербаджия няма да преборят епидемията.Куцо и сакато се упражнява върху търпението и страха на обикновените хора.
21
1
 
19
 
! Отговори
Уонко Нормалният преди 4 години
Шкембе комисионна, паспортна. Всички сте за Затвор!
20
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Арести и разстрели липсват днес за да стане пълна картината на терора.
19
0
 
23
 
! Отговори
Коментар преди 4 години
Сутринта гледам 3_4 индиеца натъпкани в кабината на раздрънкан бус,от онези дето се занимават с далаверите с дърва...минаха най необезпокоявани край дремещите в патрулката милицаи!Даже най свойски и приятелски се поздравиха!Тиквените папагали едно дрънкат по телевизора ама друго вършат!Май "мерките" им са само за тормоз над данъкоплатците!
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мое ни заключиш като суджук в килер да не сме ти затворници Сърбия Румъния Турция Гърция като не се заключат заразата пак ще си върви. Съборете хотелите в Банско да не ходят там туристи повече и да ни внасят зарази.
17
4
 
23
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 4 години
Дебелия доносник на ДС е последния човек в държавата ни ,който трябва да се изказва за Вируса.Армия отдавна няма.Шкембето е един комисионер и похарчи милиарди заради пустата комисионна.
16
2
 
17
 
! Отговори
пояснение преди 4 години
танкове, бтр, оръдия,....... са само в главите на комунистите, те винаги са готови за тях!
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Nso sha palziat po pervazite i sha respektirat i goniat virusite li?!
14
3
 
16
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Иван призна в това изказване 2 неща:1. Армията няма нафта за бронирани машини, независимо от вида им.2. Ще продължи да съсипва хиляди човешки животи, както го е правил като офицер от Партийна сигурност.
13
4
 
18
 
! Отговори
Петко преди 4 години
Танкове и да искате няма освен на картинка да видите.Пълна некомпетентност.Генерал Мутафчийски е хирург.ЗАЩО е там а не ВИРУСОЛОГ.Обичайните *** ни командват.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
:-)))...ne s tankovete, a s samoletite...:-))) ste praskat pchelichkite...
11
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искаме оставка на цялото правителство.

Спонсорирани публикации