Полицаите на крак, но без правила при извънредното положение

Нямат и защитни маски за коронавируса
67
Полицаите на крак, но без правила при извънредното положение
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Синдикатът на служителите в МВР настоява за среща с вътрешния министър Младен Маринов, за да обсъдят притесненията на полицаите от липсата на точно разписани правила за работата в условията на извънредно положение и увеличените задължения на органите на реда. 

Още по темата

Те изпратиха писмо до министър Маринов, в което се настоява за ясен алгоритъм на работа, който да е съобразен и с това, че полицаите също са застрашени от заразата с COVID-19.

"Ние сме на първа линия в срещата с гражданите", заяви пред БНР председателят на УС на Синдиката на служителите на МВР Иван Павлов.

По думите му при липса на предпазни мерки МВР може да се превърне в липсващото звено в борбата с коронавируса.

Павлов посочи, че има огромни пробойни, свързани с осигуряването на личната защита.

"Има малки селища, където в районните управления мерките се изчерпват с изхвърлянето на кошчетата за боклук и дезинфекциране с ракия, която всеки си е донесъл от вкъщи", обясни той.

По думите на Павлов не е решен въпросът с дезинфекцията на полицейските автомобили.

Той обясни, че полицейските служители, за да си изпълняват служебните задължения, трябва да осъществят множество контакти с множество граждани, особено в ситуацията на извънредни мерки и въведеното ограничаване на придвижването на гражданите, които трябва да преминават с автомобилите си пред КПП.

"Всеки един участник в трафика има досег с полицейски служител. Видяхте за какви километрични опашки от автомобили става въпрос", посочи Павлов и добави, че изискването за увеличаване на отстоянието на хората един от друг не може да бъде спазено от полицаите, защото тяхната работа изисква по-близък контакт, за да проверяват документите на гражданите.

Той коментира, че не всички полицейски служители са снабдени с предпазни маски и ръкавици.

По думите му мерките, които МВР изпълнява са свързани с раздаване на служителите на противогази от 80-те години, които "са изключително непригодни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: полицаикоонавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
44
 
! Отговори
M.D преди 4 години
До ВалентинСега намерих Пламен Пасков в ютубе. Има цял канал човека. Доста добра и реална информация дава човека. Тия в медиите само лъжат и нагнетяват паника. Заговор си има, то е ясно. И малките деца се сещат. Хората трябва да се вдигнат. Всичко е в нашите ръце. Полицаи?! Като ги знам тия връзкари какви шубелии са, два шамара и забравят за униформата.
29
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе маски казаха от СЗО, че трябва да носят само болните, болногледачите и мед. сестри, не следите новините.
28
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми да си ушият бе!Досега де дрямаха?То и за народа дето трябва да бачка и да ги рани няма маски!Свършат ли бачкаторите свършва и ляба!
27
3
 
12
 
! Отговори
Няма преди 4 години
Нямат маски. Сами си търсят! Не говоря за друго. Ръкавици имат от паспортна. Маски никой не е давал по районните.
26
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Некадърната пасмина от лентяи веднъж да се наложи да върши нещо и пак писна!Ами то не може само да се дебне зад храстите за готови пари!Айде свършете нещо полезно през жалкия си животец!То не става само да се епилирате,лакирате и парфюмирате!
25
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18Интересно ми е,какво мачкане си видял ?Обикновено онези които са мачкани си мълчат,лекетата като тебе се оплакват!
24
1
 
4
 
! Отговори
тъй де преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!Много правилно.След малко обаче ще изпълзи и оня дето те пита дали си добре.
23
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВалентинДа. Хората ако посетят канала му в тубата ще разберат доста неща вместо да висят слугинарски сайтове.
22
1
 
12
 
! Отговори
ме тоо преди 4 години
спряха ни фирмитескоро няма да имаме заплатии тези няма да имат заплатив природата като свърпи храната знаете какво става
21
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според министъра всичко ви е ОК.И ТиКвАтА казва , че всичко перфектно е организирал само ТОЙ.Ами ВЕРВАЙТЕ си на патрона и не мрънкайте.
20
4
 
39
 
! Отговори
Валентин преди 4 години
Фактите все повече доказват, че това е чиста конспирация. Народът трябва да се вдигне, инак издеватерствата върху него няма да спрат. Пламен Пасков във видията си в Ютуб много точно описва ситуацията и последствията.
19
3
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Дали властта си дава сметка на какъв риск изложи полицаите като ги хвърли на тези КПП-та на входовете на големите градове ?Ежедневно те контактуват с хиляди хора. Има ли гаранция, че всички те са здрави ?Не е лошо тази мярка да се преосмисли, да се претеглят плюсовете и минусите от нея и да се прецени струва ли си ресурса, който хвърля държавата.Така или иначе всеки може да премине блокадата с бележка от някоя фирма, а познати с фирми всички имаме.
18
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горките полицунгери... мачкат народа, а нямат защитни облекла и отишли да се оплакват, миличките. Как да не ги съжалиш? А тлъсти бонуси за положения труд по мачкането на правата няма ли да поискат?
17
1
 
25
 
! Отговори
думи нямам! преди 4 години
Снощи моят син ме пита: - Тате, а полицайти не е ли ги страх, че някои може да ги зарази? Все пак те общуват постоянно с хората.Интересно а на какво мнение са техните Шефове, които толкова сервилно обикалят Бога Слънце, нашият Велик и неповторим диригент?Исками се да не стане нещо лошо ..!Но има вероятност след някои ден да чуем и някои неприятна новина, че ...
16
5
 
14
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
До янаГлей се не подмокриш само
15
17
 
1
 
! Отговори
яна преди 4 години
тоя с звездите мноо кефи
14
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега всеки ще гледа да извлече максимум ползи. Всички са на първа линия. Не е нужно едни да се изтъкват за сметка на други. Касиерките контактуват всеки ден с хора точно толкова, колкото и полицаите, ама за тях никой не пищи. Дори и чистачките на улицата са уязвими. Толерират се обаче определени професии. А всъщност цялото общество е на първа линия. Дори и сред лекарите има такива, които надали ще се сблъскат със заразата. Ама нали трябва да се героизират едни за сметка на други.
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще въведат мерене на температура и дезинфекция на всички превозни средства по КПП тата за влизащи и излизащи от най-засегнатия град в София? Кога ще направят КПП та и на входовете на метрото? Контрольорите вместо да обикалят, да им дадат по един термометър и при температура над 37, да не се допуска в метрото и да му се направи бърз тест. При положителн резултат, карантина.Без адекватни мерки, само с говорене по телевизията няма да се справим и последствията за всички ше бъдат много тежки
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с тия звезди бе. Че ще ти пратя Сърпове и Чу. кове.
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"По думите му при липса на предпазни мерки МВР може да се превърне в липсващото звено в борбата с коронавируса."Ха-ха-ха, добре казано. :-)))