Българка почина от коронавирус в САЩ, била на гости на сина си

Жената е диригент на софийски хор, заминала в добро здраве
Обновена: 25 мар 2020 20:38 | 25 мар 2020 20:30, Анисия Иванова
146
Българка почина от коронавирус в САЩ, била на гости на сина си
Снимка: Pixabay

Българка е починала от COVID-19 по време на визита в САЩ. Жената е била на гости на сина си и семейството му, което живее в Питсбърг.

78-годишната Офелия Русева е диригент на софийски хор. Тя е починала от белодробно усложнение в резултат на заразяване с новия коронавирус, съобщи bTV.

Не е ясно как точно се заразила, но се е почувствала зле. Приета е в болница, където е починала от усложнения.

Новината за трагичната загуба достигна до колегите й музиканти.

"Но тя замина за Америка съвсем в добро здраве и добро настроение с желания да се срещен отново и да продължим в музикалното поприще, но там се разболява от коронавирус, който покоси и така ние я загубихме завинаги“, сподели Светла Йотова, хорист.

На лечение в болница в Питсбърг е и синът на починалата диригентка. Оттам казаха, че мъжът е в сериозно, но стабилно състояние.

Броят на заразените в Съединените щати расте, те са вече над 55 хиляди, над 800 са починали.

Ню Йорк се е превърнал в огнище на заразата - 60% от новите случаи идват оттам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обама се опита да даде безплатно здравеопазване на бедните обаче Трамп го премахна и сега са 45-50 милиона без покритие. Трамп поддържа военната индустрия
58
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Внушениетто от статията е - отидеш ли в лошите щати, умираш...
57
11
 
8
 
! Отговори
Ко? Не! преди 4 години
Е, на 78 от какво ***? От падане в банята и съответните ортопедични усложнения? От сърдечен арест ли? На 78 от какво може *** един човек? Никой не умира от старост! Умира се от нещо си което е все по вероятно с напредването на годините.
56
5
 
6
 
! Отговори
Мен преди 4 години
До всезнайковците,според закона немогат да върнат болен от болницата (by the Federal Law),съдебните дела ще са убийствени за болницата
55
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живея от 24 години в Америка Илиноис. Богати има. Ама бедните бог да им помага че иначе няма кой
54
7
 
12
 
! Отговори
123 преди 4 години
20 години живея в Сащ,кой *** ви каза,че не може да те лекуват без застраховка
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много бързо расте броят на заразени. Този брой явно не е от месец два.
52
8
 
8
 
! Отговори
Btv преди 4 години
До kapput ти ненормален ли си?Дори и да нямаш застраховка те лекуват в Америка
51
12
 
15
 
! Отговори
kaputt преди 4 години
вероятно не са я приели в болницата защото застраховката и не го покрива, в америка ако нямаш платени осигуровки си умирай където искаш , никой няма даже да те погледне
50
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гледна точкаНемската патица да си гледа Германия. Пръъста не с имръдна Локомотива на Европа да помогне на Италия. Цяла Европа е заложник на Германия.
49
5
 
6
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Коронавирусът е последната конспирация на Световното Албанско Правителство, целяща ликвидацията на бялата раса, за по удобно владеене на света. САЩ също е отписана - верния им кон последните два века, и албанците (те са много хитри), гласят Китай за надзирател на бъдещия свят от диваци. В какво бъркат албанезите? С пясъчните си сметалки не се сещат, че без бели няма нищо, и тоалетна хартия за избърсване на сополите (албанците за интимното ползват вестници - виж Соломон Паси) Ашколсум на Албания.
48
7
 
3
 
! Отговори
БЕ? преди 4 години
Защо всички огнища извън Китай са в градове с Големи/главни летища? Рим, Милано, Ню Йорк, Париж, Лондон, Берлин, София, Мадрид.....? Чисто случайно, А?? А ф Китай точат лиги да продават менте маски и илачи на 100-кратна цена хаха викате един прилеп ги завива в станиол, а? О.о
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бог да я прости!!!
46
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не контактувайте с руснаци, всички са заразени с коронавирус.
45
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От руснаците може, но да са синеоки, зеленооки, а не от команчите от Киргизстан, Таджикистан и разни други мамуняци!
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 47 С анадолски манафчета и кукумявчета не разговарям, ясно ли ти е , диарбекирски кукувичи запартък
43
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересува ме от това всички рускини да станат на мармалад, за да не омирисват света развявайки миризливите си скукаржи като военно знаме по целия свят.
42
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хораа,тези гадове окрадоха всичко,дори и парите за здравеопазване и резерва ни.как мислите,ще се справят със ситуацията?ще ограбят де що е останало и ще ИЗБЯГАТ С ПАРИТЕ.не се примирявайте а им търсете сметка с ВЪПРОСИ,ВЪПРОСИ,ВЪПРОСИ.няма пари за тестове.ако има много заразени,с какво ще се лакуват,щом няма за тестове????????тези не са българи.няма начин да са българи.използват тъпотията на "винету" и ни убиват с удоволствие.мислетееее нашите.трябва да се направи нещо и то много бързо.
41
1
 
21
 
! Отговори
1 преди 4 години
Престанете да пишете гадости и глупости!!!! Жената лично я познавах.Основател и диригент на дамски камерен хор "Арфа", София, носители на много наши и международни призове в хоровото изкуство. Замина месец октомври месец 2019г.при семейството на сина си да помага за отглеждането на внучка си.Май месец трябваше да се прибере тук, за да завърши подготовката на следващото международно участие на хора в Хърватска. Поклон!
40
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да ИЗХВЪРЛЯТ всички китайци, които са в БЪлгария, към границата с Турция и към Китай. Китайците РАЗПРОСТРАНЯВАТ КОРОНА- вируса, за да разболяват хората в Европа и да ВЗЕМАТ парите на богатите( а бедните ще измрат). Китайците правят ДЪМПИНГ и искат да ОТКРАДНАТ бизнеса , работата и парите на българските фирми и работници.. И затуй трябва пълна ЗАБРАНА за китайски магазини или ресторанти в БЪлгария. Хем да НЕ ни заразяват с коронавируси, хем да НЕ ни вземат Бизнеса и работата.