Захариева: 366 българи чакат да се приберат у нас към момента

Чакаме разрешение от Австрия за сънародниците ни от Тирол
Обновена: 25 мар 2020 19:17 | 25 мар 2020 19:10, Анисия Иванова
47

3322 гледания   |  Още видео
"Всички наши задгранични мисии имат инструкции да предоставят информация за българи, постоянно живеещи там, които искат да се върнат у нас или на такива с временна заетост, какъвто е случаят с Тирол, така че да знаем колко българи искат да се приберат. Изготвили сме списък." Това каза за предаването "Брюксел 1" на Bulgaria ON AIR вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.

"Към момента 366 души са подали информация, че още не са успели да намерят начин да се приберат в България. Случаят в Тирол е един от тях," каза външният министър пред Милена Милотинова. Посланикът ни във Виена и Ситуационният център в София са във връзка с тях, уточни Захариева.

"По моя информация нашите сезонни работници в Тирол са около 50 души, но са в различни населени места. Трябва да се съберат на едно място. Поискали сме оферта от превозвач.

Предоставена им е офертата, за да могат да разделят тези средства и да се приберат.  Поискали сме с нота до Австрия и чакаме да видим дали австрийските власти ще дадат разрешение тези хора да излязат от тази област. Защото проблемът в Тирол е, че те са в карантина, както е Банско", обясни министърът.

Тя припомни, че у нас сезонните работници в Банско също останаха в града, след като се въведе карантираната. А смисълът на всички мерки, които държавите предприемат, е да се ограничи движението, добави вицепремиерът.

Цялото интервю на Милена Милотинова с вицепремиера Екатерина Захариева за мерките, които предприема МВнР и правителството във връзка с пандемията - вижте  в събота от 17.30 в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.


47
Още от Общество
В Helpbook: Колко пласта материал трябва да има в маските?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
Тези в чужбина правят такива отвратителни коментари за нашата страна, поне повечето от тях, че е трудно да им се радваме сега. По-добре е да им осигурят там условия, няма да ги оставят да мрат от глад, отколкото да разнасят заразата.
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
айде докараха чумата
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ah, a ot Cyprus, Izrael, Quatar, Ujna Afrika, Eritrea i Egipet spasihte li bulgarite?
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ами да си седят там бе,калинке Захариева,защото точно такива ни донесоха и сеят заразата.
38
0
 
7
 
! Отговори
Баи преди 2 седмици
Да си ги прибере у тях
37
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Трябва да ИЗХВЪРЛЯТ всички китайци, които са в БЪлгария, към границата с Турция и към Китай. Китайците РАЗПРОСТРAНЯВАТ КОРОНА- вируса, за да разболяват хората в Европа и да ВЗЕМАТ парите на богатите( а бедните ще измрат). Китайците правят ДЪМПИНГ и искат да ОТКРАДНАТ бизнеса , работата и парите на българските фирми и работници.. И затуй трябва пълна ЗАБРАНА за китайски магазини или ресторанти в БЪлгария. Хем да НЕ ни заразяват с коронавируси, хем да НЕ ни вземат Бизнеса и работата.
36
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Eвропа си прибира гражданите с държавните СИ самолети,Б-я какво чака,Захариева попитай Брюксел какво да напривиш умствените възможности ги знаем от Пазарджик.
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ан тетака сбирайтте ги сичките да донесат Армагано че ние малко тоа дето ни го докараа. 10 дена стоиме у Обороте а таа сака още да докарва. А като земеме винкелите знаеш ли кво ше стане. А моме девствена. У челото.
34
2
 
3
 
! Отговори
Тъпомер преди 2 седмици
Ужас!!! ти наистина си ужас,а теб кой те бръсне тук поне за 20 ст.А че си мизирабал такъв си,няма две мнения сори.
33
4
 
13
 
! Отговори
Ужас!!! преди 2 седмици
Абе нали там беше много хубаво? Защо сега всички се върнахте бе? Там не ви бръснат за 5 пари нали?! А, тук нали беше мизерия и всичко отрицателно? Сега кво прайм?!
32
1
 
0
 
! Отговори
Тъпомер преди 2 седмици
Абе пояснение,гурото е едно ,всичко друго е изкривено за хора като теб,или по точно от демокрацията която в момента ти го набива там където не те грее слънце,дано не те боли.Между другото още има вазелин в аптеките.
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
абе ние се застъпихме за евреите
ама те тия богатите евреи от сащ сега ни доят по-лошо от колкото нацистка германия
30
2
 
15
 
! Отговори
Полина преди 2 седмици
Не мога да разбера, що за тъпизми предлага Захариева?
Ние се стараем да спазваме дисциплина,а тя ще ми докара всички
роми в България.
Да стоят там.
Точно сега ще дойдат и ще си отидат невинни хора, които въпреки трудностите не са напуснали страната.
Така ли се отплаща правителството на тези хора?
Или само говорим...
29
8
 
2
 
! Отговори
Ко преди 2 седмици
Всички западни държави прибират своите си, ако искат. Ние може да сме бедни, но не сме диваци за да не помогнем на своите си. Ние сме наследници на онези смели българи, които се застъпиха за евреите срещу Хитлеристка Германия. При спазване на правилата не трябва да са опасни. Проблемът е дали има кой да контролира това? И има ли самоотговорност?
28
9
 
6
 
! Отговори
Кой знае? преди 2 седмици
Чета коментари и не вярвам , това ли е смелият българин? Толкова страх и омраза към завръщащите се? Те са в задължителна карантина без право да излизат от домът си и подлежат на наказание. Кой напуска родината си? Мислете, че ако останат тук след пандемията, дали ще можем да сме им конкуренция при търсене на работа? Те знаят езици и знаят да работят като западняците.
27
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Г-л Годжи каза да се прибират.
26
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аи стига си ги прибирала! Да си седят където са. Какво само прибираме хора избрали друга държава. Докога ще внасяш болест Захариева?
25
2
 
4
 
! Отговори
Daskala преди 2 седмици
Официално, а не официално? Как ТЧОНО го сметнахте 366? Айде, журналята да не наливат масло.
24
3
 
5
 
! Отговори
пояснение преди 2 седмици
До Нетъпомер 25
Необходимо е да се знае, че Со рос като водач на съвременната неолиберална и глобалистка идеология в последовател и продължител на болшевишките гурута Троцки и Ленин ! ....особено първия !!!
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Абе, сред тях ли е, да питам, вождът на световния розов пролетариат, тавариша Станишев, Сергей Дмитриевич ?