Захариева: 366 българи чакат да се приберат у нас към момента

Чакаме разрешение от Австрия за сънародниците ни от Тирол
Обновена: 25 мар 2020 19:17 | 25 мар 2020 19:10, Анисия Иванова
47

"Всички наши задгранични мисии имат инструкции да предоставят информация за българи, постоянно живеещи там, които искат да се върнат у нас или на такива с временна заетост, какъвто е случаят с Тирол, така че да знаем колко българи искат да се приберат. Изготвили сме списък." Това каза за предаването "Брюксел 1" на Bulgaria ON AIR вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.

"Към момента 366 души са подали информация, че още не са успели да намерят начин да се приберат в България. Случаят в Тирол е един от тях," каза външният министър пред Милена Милотинова. Посланикът ни във Виена и Ситуационният център в София са във връзка с тях, уточни Захариева.

"По моя информация нашите сезонни работници в Тирол са около 50 души, но са в различни населени места. Трябва да се съберат на едно място. Поискали сме оферта от превозвач.

Предоставена им е офертата, за да могат да разделят тези средства и да се приберат.  Поискали сме с нота до Австрия и чакаме да видим дали австрийските власти ще дадат разрешение тези хора да излязат от тази област. Защото проблемът в Тирол е, че те са в карантина, както е Банско", обясни министърът.

Тя припомни, че у нас сезонните работници в Банско също останаха в града, след като се въведе карантираната. А смисълът на всички мерки, които държавите предприемат, е да се ограничи движението, добави вицепремиерът.

Цялото интервю на Милена Милотинова с вицепремиера Екатерина Захариева за мерките, които предприема МВнР и правителството във връзка с пандемията - вижте  в събота от 17.30 в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
айде докараха чумата
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ah, a ot Cyprus, Izrael, Quatar, Ujna Afrika, Eritrea i Egipet spasihte li bulgarite?
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да си седят там бе,калинке Захариева,защото точно такива ни донесоха и сеят заразата.
36
0
 
7
 
! Отговори
Баи преди 4 години
Да си ги прибере у тях
35
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да ИЗХВЪРЛЯТ всички китайци, които са в БЪлгария, към границата с Турция и към Китай. Китайците РАЗПРОСТРAНЯВАТ КОРОНА- вируса, за да разболяват хората в Европа и да ВЗЕМАТ парите на богатите( а бедните ще измрат). Китайците правят ДЪМПИНГ и искат да ОТКРАДНАТ бизнеса , работата и парите на българските фирми и работници.. И затуй трябва пълна ЗАБРАНА за китайски магазини или ресторанти в БЪлгария. Хем да НЕ ни заразяват с коронавируси, хем да НЕ ни вземат Бизнеса и работата.
34
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Eвропа си прибира гражданите с държавните СИ самолети,Б-я какво чака,Захариева попитай Брюксел какво да напривиш умствените възможности ги знаем от Пазарджик.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ан тетака сбирайтте ги сичките да донесат Армагано че ние малко тоа дето ни го докараа. 10 дена стоиме у Обороте а таа сака още да докарва. А като земеме винкелите знаеш ли кво ше стане. А моме девствена. У челото.
32
2
 
3
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
Ужас!!! ти наистина си ужас,а теб кой те бръсне тук поне за 20 ст.А че си мизирабал такъв си,няма две мнения сори.
31
4
 
13
 
! Отговори
Ужас!!! преди 4 години
Абе нали там беше много хубаво? Защо сега всички се върнахте бе? Там не ви бръснат за 5 пари нали?! А, тук нали беше мизерия и всичко отрицателно? Сега кво прайм?!
30
1
 
0
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
Абе пояснение,гурото е едно ,всичко друго е изкривено за хора като теб,или по точно от демокрацията която в момента ти го набива там където не те грее слънце,дано не те боли.Между другото още има вазелин в аптеките.
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе ние се застъпихме за евреитеама те тия богатите евреи от сащ сега ни доят по-лошо от колкото нацистка германия
28
2
 
15
 
! Отговори
Полина преди 4 години
Не мога да разбера, що за тъпизми предлага Захариева?Ние се стараем да спазваме дисциплина,а тя ще ми докара всичкироми в България.Да стоят там.Точно сега ще дойдат и ще си отидат невинни хора, които въпреки трудностите не са напуснали страната.Така ли се отплаща правителството на тези хора?Или само говорим...
27
8
 
2
 
! Отговори
Ко преди 4 години
Всички западни държави прибират своите си, ако искат. Ние може да сме бедни, но не сме диваци за да не помогнем на своите си. Ние сме наследници на онези смели българи, които се застъпиха за евреите срещу Хитлеристка Германия. При спазване на правилата не трябва да са опасни. Проблемът е дали има кой да контролира това? И има ли самоотговорност?
26
9
 
6
 
! Отговори
Кой знае? преди 4 години
Чета коментари и не вярвам , това ли е смелият българин? Толкова страх и омраза към завръщащите се? Те са в задължителна карантина без право да излизат от домът си и подлежат на наказание. Кой напуска родината си? Мислете, че ако останат тук след пандемията, дали ще можем да сме им конкуренция при търсене на работа? Те знаят езици и знаят да работят като западняците.
25
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-л Годжи каза да се прибират.
24
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аи стига си ги прибирала! Да си седят където са. Какво само прибираме хора избрали друга държава. Докога ще внасяш болест Захариева?
23
2
 
4
 
! Отговори
Daskala преди 4 години
Официално, а не официално? Как ТЧОНО го сметнахте 366? Айде, журналята да не наливат масло.
22
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно там в Тирол е епицентъра на пандемията в Европа начело с онзи прочут ски-курорт, а тая точно от там щяла да "прибира" хората.
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какви времена дойдаха очилата крава акъл да ни даватая не е ли дето прекръсти професор балан на балабанявно се е обучавала по курсовете на сорос -за национални предатели
20
11
 
2
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
Те имат същите права като вас дрога ли си ква си,а и вас и *** не ви лови,пази боже куцо и тъпо се научило да пише на къде отива този свят.