Борисов: Бюджетът лети надолу, парите от осигуровки ги няма

Премиерът нареди до утре да работи буферен паркинг за камионите към Турция
Обновена: 26 мар 2020 14:06 | 26 мар 2020 12:52, Веселина Йорданова
945
Борисов: Бюджетът лети надолу, парите от осигуровки ги няма
Кадър: Facebook

Премиерът Бойко Борисов и министърът на вътрешните работи Младен Маринов инспектираха бившето военно летище "Узунджово", което става буферен паркинг за тежкотоварните автомобили на път за Турция.

Още по темата
"До утре паркингът трябва да работи, ако кризата стане по-тежка, трябва да има къде да останат шофьорите на ТИР-ове", заяви премиерът.

Паркингът ще бъде оборудван с осветление, ще бъдат осигурени химически тоалетни и временни будки за храна. Борисов допълни, че от вчера всички ресорни министри са провели разговори с турските си колеги, за да се реши бързо проблемът със струпването на тежкотоварните коли по границата. 

"Над 400 ТИР-а повече от предишния ден са минали заради това, че ние не можем да ги спираме на нашите външни граници. В Европейския съюз имаме общи зелени коридори и на практика тук става буфер. Това е най-големият контролно-пропускателен пункт между Европа и държави от третите страни, в случая Турция", уточни министър-председателят.

Борисов подчерта, че в този момент е необходимо фирмите не само да продължат да работят, но и да си плащат данъците, за да се компенсират компаниите от засегнатите от пандемията сектори като туристическия, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Икономическите мерки са силни до момента, в който се пълни бюджетът, а той лети надолу. Вместо 500 милиона, очаквани до този момент, са 150 милиона лева от осигуровки", уточни  министър-председателят. Борисов добави, че се очаква в рамките на ден-два и търговските банки да имат решения по отношение на кредитите.

"Полагаме усилия, тази мъничка артерия, по която тече животоспасяващата кръв към отделните органи, ако приемам, че един организъм е държавата, да успеят след кризата да продължат да функционират", заяви още премиерът.

Той съобщи, че довечера по време на заседанието на Европейския съвет ще предложи на колегите си европейските камиони с товари за Турция и Близкия Изток да бъдат претоварвани в България на български тирове, за да минават безпрепятствено към южната ни съседка.

Министър-председателят отбеляза, че Турция счита само България за сигурна страна и не иска българските шофьори да стоят под 14-дневна карантина.

Граничните власти докладваха на премиера Бойко Борисов, че през последното денонощие на територията на страната са влезли 3000 ТИР-а, от които 1200 са били за пункта "Капитан Андреево".

След взетите мерки броят на обработените ТИР-ове в посока Турция се е увеличил близо 3 три пъти, вследствие на което само за изтеклото денонощие на ГКПП "Капитан Андреево" са обработени 1100.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


945
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
473
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Родина, милиционер,общинар
472
1
 
39
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 4 години
Бойко, виж колко хора вземат заплати от бюджета, без да вършат нищо. Прати ги да си търсят истинска работа!
471
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
kyde sa parite be aiduk za koi pyt gi kradete,,,???????
470
1
 
31
 
! Отговори
стойте си у дома преди 4 години
Защо ги няма парите от осигуровките бе, Началник?
469
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лети,лети,лети , всичко отлетя............
468
1
 
28
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ. преди 4 години
Нали има отпуснати едни 800 мил. евро пари, къде са те.?
467
2
 
32
 
! Отговори
Барба ГАНЬОС преди 4 години
Сега някои разбрахали каква е разликата ???!!!!!...Едно е да си истински можещ ЛИДЕР а друго е да си един обикновен администратор с едно единсвено качество НАГЛОСТ
466
2
 
28
 
! Отговори
Nona преди 4 години
Лети се нагоре,надолу се ПАДА!!!
465
24
 
5
 
! Отговори
има изход преди 4 години
Бизнеса не работи, зложелателите обаче са под пара! Не спят! Нека да се приложат мерките за сеещите страх, паника и омраза в извънредно положение: 3 - 5 години затвор и 50 000 лв глоба на калпак! Бюджетът ще се оправи много бързо. Само от мненията под тази публикация могат да се предвидят приходи от порядъка на 25 000 000 лв!
464
1
 
38
 
! Отговори
Бай Х*й преди 4 години
Когато постеляхте червен килим на големите западни фирми и погубвахте малкия бизнес, се облажвахте с милиони рушвети. Сега малките фирми да си плащали осигоровките. С какво и как да ги плащат като са на ръбъ да фалират. И някой да му каже та тази тиква как се слага маска то бива да си *** *** чак толкова
463
1
 
31
 
! Отговори
българин преди 4 години
То и ние летим на Долу др Борисов.Но не ви дреме за това!Теб те интересува "бюджета" Които те държи на власт! Но няма да е за дълго! Нещата се променят всеки ден в движение.И то в световен вече мащаб!Дали Америка или Китай са пуснали вируса.Няма никакво значение вече! Той просто е факт! ЕС замълча и се сви! Америка също! Държавите Ще се "оправят" сами!Тоест никаква помощ от никого!Оказа се,че никой не е мислил за "епидемии" през тези 30 г в Европа!И за някаква защита евентуално!Сегани се наложи!
462
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами затворете всичко, забранете да се излиза от къщи да ви видя тогава кой ще ви внася и откъде.*** ***! САЩ нямат караттина и се оказва, че смъртността е в пъти по-ниска от очакваната спрямо Италия. Ама важното беше да имитираме дейност и да си съсипем държавата, да фалираме и малкото работещи фирми, щото малкия бизнес и до сега не беше много стабилен финансово, сега ще рухне съвсем.
461
4
 
3
 
! Отговори
R преди 4 години
До АнонименБСП.....
460
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Карантината ще свърши все един ден,но после като излезе този народ без доходи какво ще стане ?Вие г-н Премиер помислихте ли КАКВО СЛЕДВА ?
459
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутрите на него разчитат-за пари,за какво друго.Българите обаче трябва да разчитат на себе си и да се борят за правата си.
458
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единият ни плаши , другият ни се кара и това е всеки ден !Това някаква тактика ли е на шаба ?
457
28
 
4
 
! Отговори
Българин преди 4 години
БРАВО!На него разчитаме!Направи много силен екип.Решава всеки проблем!
456
3
 
13
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Все едно от катеричка орехче да вземеш!
455
28
 
6
 
! Отговори
Юлиян Попов преди 4 години
Браво на Борисов!
454
5
 
30
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Счупихме ли икономиката Горанов? На ти ся СУПТО, нови касови апарати през 6 месеца. Април месец да видим колко осигуровки, данък и ДДС ще събереш. Убихте малките фирми, сега те ще ви убият политически. Не ми се мисли ако бяха БСП на власт, вече моргите щяха да са пълни с дръти *** : ))))))))))))))))))))))))))