В Helpbook: Колко пласта материал трябва да има в маските?

И още сигнали - пълни кофи за боклук, дупки след ремонт
28 мар 2020 14:08, Анисия Иванова
40

Започваме днешния обзор от платформата на Helpbook.info с актуално питане относно обстановката:

"Искам да ви попитам и предварително благодаря за отговора, снабдих семейството с маски, които шие позната. Прикачих снимка и моля за отговор има ли смисъл от такъв тип маска - платът е на два ката. Има ли изисквания за пластовете материал в маските и изобщо някаква специфика, която трябва да се спазва? Притеснявам се, че с наличните маски може да се окаже, че само отбиваме номера и изобщо не са ефективни. Има ли смисъл да носим такъв вид?“

Оказва се, че снегът, който ни затрупа, представлява сериозна пречка за редовното извозване на боклука от кофите, разположени на адрес "Зайчар" 242. Молбата е по възможност всеки ден да бъде извършвано почистване, тъй като сметосъбиращите съдове редовно преливат.

В район "Младост" е забелязан контейнер със счупен капак, който се намира преобърнат до кофата. Нашият потребител апелира за извършване на предписания към отговорната фирма за подмяна на контейнера или поправка, така че да може да се затваря.

В същия квартал е заснето кошче без дъно в градинка, което е в това състояние от години. Молбата е при възможност да се осъществи подмяна.

Изпратиха ни снимки на дълбоки дупки в район "Овча Купел": "След ремонт преди около година и половина ул. "Момкова баня" отново е в окаян вид. Моля да бъде помислено за цялостно преасфалтиране на улицата, а не само закърпване на дупките, тъй като както се вижда, няма голяма полза. Сниманите дупки далеч не са всички на улицата. Дълбоки са и е трудно да бъдат избегнати“, пише нашия потребител.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДртПрч Значи какво излиза? Че не трябва да сме на разстояние от което можем да плюем и да си кихаме един на друг. Обаче масово, особено мъжете храчат плюят и се секнат на улицата Адска отврат. Станало е нещо като традиция. Не си мислете че при това положение маската ще ви спаси. По - добре надалеч. Мисля че карантината е по - добрият предпазен вариант. Но и тя не се спазва. Кой е виновен тогава, а, кажете?
14
1
 
11
 
! Отговори
SS преди 4 години
Съпругата докато сме в самоизолация уши над 50-60 маски защото няма какво друго да прави.Ама свърши плата.Подарихме ги на жителите от селото,предимно въздрасни хора .
13
0
 
6
 
! Отговори
Клиент преди 4 години
"Кви маски? Кви 5 леа?"5 лева са по-евтините. А 7.50 струват онези с цветчета. Има ги в аптеките.
12
7
 
6
 
! Отговори
... преди 4 години
До всички - Кви маски? Кви 5 леа? Всичко е напълно излишно. Що са ви маски? И предпазват ли ви? Отговора е: Щот сте м***лоумници, купувате всичко, само и само да сте навън.И не, НЕ ВИ ПРЕДПАЗВАТ.Путин е с най правилния ход до сега. Няма "Ама не излизайте, ама моля ви се, ама недейте..." НЕ. Пусна 500 лъва от зооградините, по улиците и си реши проблемите. Нито маски го интересуват, нито това че някой нарушавал карантината. 500 лъва по улиците, свободно и... а излез ако ти стиска.
11
2
 
12
 
! Отговори
Прагматик преди 4 години
Въпросът не е в ползата или вредата от носенето на маски, а в необходимостта да ги носим, когато влизаме в болници, банки и държавни учреждения. Следователно всичко, което имитира маска, върши работа. Всеки може да си ушие вкъщи от стари чаршафи, ***, покривки и каквото има под ръка. Поръбвате и ластикосвате, без да се притеснявате дали е естетично или не.
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственото полезно нещо за дробовете е вентилирането със свеж, пречистен от слънчевите лъчи, богат на кислород въздух. А не спарения домашен, прашен и пълен с акари и СО2. Или този, минал през маска с размножаващи се в пластовете и всякакви микроби.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Купуването на скъп намордник в момента е като купуването на скъп часовник или айфон на детето. Да се демонстрират възможности и загриженост. Но от друга страна, вреда няма - който има излишни пари... Само дето от тук до лова на вещици и кладите има само една крачка.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
респиратор с активен въглен, например------Активният въглен е за абсорбиране на химически вещества - отровни газове. Не е за вируси.
7
0
 
14
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
До 456Дори маската ти е да е с най-качествения активен въглен на планетата, направен от стрити диаманти или каквото там ползваш, смисълът е нулев ако въздухът не преминава през него, а през процепите между маската и лицето ти. И да, маската пази другите, да не ги плюеш, докато говориш.
6
0
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Възможно най-нехигиеничното нещо е да се носи многократна маска, така със сигурност ще завъдите бактерии и гъбички и ще си ги вкарате в дробовете. А това постепенно убива имунитета. Само много мало умен индивид може доброволно да диша обратно въздуха, който вече е издишал. За хора, които вече имат ХОББ, ограничаването на дишането и повторното дишане на замърсен въздух, е направо пагубно.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото и пласта да има, трябва отнякъде да се диша. Така че не е в пластовете въпросът. Може и с по - малко пластове но да има пречистваща въздуха система - респиратор с активен въглен, например. Пък и за какво говорим - маски по аптеките няма. В интернет спекулират. Така че за какво ми е маска? И шалът ми върши работа . Нямам нужда от маска, която на всеки два часа се сменя. Колко такива ще ми трябват и къде ще му излезе краят? Аз да не съм Рокфелер?
4
5
 
4
 
! Отговори
456 преди 4 години
САМО МАСКИ С АКТИВЕН ВЪГЛЕН ПРЕДПАЗВАТ ОТ ВИРУСА ЗА ДРУГИТЕ МОДЕЛИ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЛКО ПЛАСТА ПЛАТ ИМАТ ЦЕЛТА ИМ Е КОГАТО КАШЛЯШ ДА НЕ ПРЪСКАШ НА 2 МЕТРА ПРЕД ТЕБЕ
3
2
 
6
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Тези маски, които всички сега носите са напълно излишни и неефективни.Смисълът е единствено ако някой ви кихне насреща, капчиците с вируса да се спрат в маската, но всъщност вие не вдишвате през плата, а през дупките между него и лицето ви. Колкото повече пластове плат, толкова по-малко въздух минава през тях, а през отзяващите части.Изводът, не си правете труда да носите маски!
2
1
 
9
 
! Отговори
Maharani Titirani преди 4 години
На първия въпрос - купи си десет сутиена и ще имаш 20 качествени маски.
1
0
 
15
 
! Отговори
123 преди 4 години
Някои вече се сещат, че купуват модни аксесоари :)))