Здравен работник: Не искам шоу, а нормално отношение в държава

Дани Маркова се оплаква от чакането на КПП-тата във Facebook
Обновена: 29 мар 2020 15:56 | 29 мар 2020 14:40,
127
Здравен работник: Не искам шоу, а нормално отношение в държава
Снимка: БГНЕС

Работата на медиците се усложни стократно след идването на коронавируса у нас. Въведените КПП-та в областните градове запушиха движението и доведоха до големи задръствания. Един здравен работник от столичната болница „Света Анна“ реши да се „изповяда“ във Facebook. Прилагаме казаното от нея, което ни кара да се замислим в какъв свят ще живеем след края на пандемията.

Още по темата

„Седя в колата и слушам, " Моя страна, моя България"... Журналисти призовават хората да подкрепят медиците.
Работният ми ден е приключил в 19ч., а аз седя в колата вече 2ч. и половина на КПП изхода на София... Едва пъплим...първа, газ, спирачка...
Дванадесет часа в реанимация. Работа с тежко болни... маски, шапки, очила, шлемове... не ти достига въздух от толкова предпазни средства. А сега 3ч. дишам изгорелите газове на колите до мен.
3ч. след края на работно ми време( в 22ч.) вече съм си вкъщи. Правят "коридор" да влезе "бацила" и се пъхвам в банята...за дезинфекция. Почти врялата вода отмива "бацилите", а аз не мога да определя емоционалното си състояние... гняв, умора, безсилие. Пускам и няколко сълзи, не знам защо.
Утре ставам пак в 5ч. Минавам през първото КПП. И там чакане... Дванадесет часа в болницата и обратно към ужаса на КПП-то... Газ, спирачка... Още 3ч..
Не искам да ме подкрепят с " Моя страна, моя България", не искам светлинно шоу... Искам нормално отношение, в нормална държава!
5 и 30...Ще тръгвам за работа...“, завършва Дани Маркова, която всеки ден пътува от Ихтиман към София.

Припомняме, че за този вид проблеми беше дадено позволение на медиците и хората с професии от стратегическо значение за страната, да използват бързите коридори на камионите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХА-ХА-ХА !!! Моа ли датигонахакамВГЗ?
23
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Засега за 1 месец са починали 8 човека от инсулт, тежки сърдечни заболявания и усложнения след опрации. Оказа се, че тези хора са имали и коронавирус. А другите хора си го карат вируса вкъщи като лека настинка. Но не забравяйте, жертвите са от коронавирус!
22
3
 
16
 
! Отговори
Питър преди 4 години
До защоЗащото си ***, затова. Лекарите са се родили научени сигурно? Противопоставянето на учители на лекари, както и на всички нормални хора едни срещу други, работи само в услуга на тиквундера, пеефски, киро гела и още една шепа хора...
21
3
 
34
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Аааа, добре са КПП-тата !Лично Бате Бойко ги е измислил и ще ги държи до край. Това е принос към световната борба с коронавирус.И ний сме дали нещо на света !Това, че тези КПП-та не пазят нищо от вируса, а напротив - допринасят за разпространението му не е толкова важно. Че излагат на риск и полицаите също.Важвото е да имитираме борба с короната и да демонстрираме, колкото може повече милиционерщина, за да сплашваме плебса.Даже трябва да сложат КПП-та на всяко село !
20
5
 
18
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Спазвам правилата,защото съм съвестен гражданин,но....Изобщо,ама изобщо не съм съгласен с тях!!!Хора,утре да ПУКНА,от пустия му "СТРАХОВИТ" вирус,/такъв ми бил късмета/,няма да повярвам,че някой не използва момента,за да зомбира света,за БЪДЕЩА ИЗГОДА!!!Говорим,за едва 31 000 жертви,към днешна дата,в целия свят....Едва ли има,друга нелечима болест,към днешна дата с по малко жертви за същия период/спин,рак.../А се сещам, подсказките,на специалистите,за жертвите от птичи,свински грип.....
19
1
 
3
 
! Отговори
Гост - трол преди 4 години
За жалост, хората, за които пускат песента по радиото, като че ли не могат да окажат необходимия контрол върху КПП -тата... Как обичат определен тип "управляващи" да се опират върху желанието на хората да дадат по време на подобни кризи... Какво ограбване е това...
18
11
 
23
 
! Отговори
защо преди 4 години
защо постоянно се увеличават заплатите на учителите. а сега търсим помощ от медиците. вземащи три пъти по ниски от учителските заплати...е нека ви лекуват учители и без това са много повече на брой от лекарите
17
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако все пак оцелея при първа възможност бягам в Антрактида при пингвините. Загубих вяра в човечеството.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен10Ихтиман е в обратна посока на Божурище.
15
0
 
9
 
! Отговори
До 10 преди 4 години
Къде е Божурище,къде е Ихтиман?Карта нямаш ли?
14
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ли са защитните облекла дето онзи к.тен от Банкя се хвали ще ги давали на болниците? Един чувал и бутила 11 литра за шлем.
13
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко е едно голямо чакане при нас, дали вирус и без вирус, все същата работа.Госпожата си е права да се ядосва, но файда няма, нямаме култура и това е !! Да не забравя също да спомена, че няма и адекватно заплащане, все пак хората работят за пари а не за въздух.
12
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекари, учени, медицина- нищо и половина. Напълно безпомощни! Колко време нищо не могат да измислят. Трилиони похарчени в световен мащаб за здравни системи, изследвания, инститити, професори академици и не знам си какви си титли. Огромно разочарование. Пазим се като в Средните векове от чумавите с изолация. И тези хора имат наглостта да ни казват сега какво да правим, да се мажем със слуз и да слагаме наморсници - но това не върши работа, просто няма ефект, вуриса се разпространява.
11
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Работата на медиците се усложни стократно след идването на коронавируса у нас."Ами смени си работата, като ти е сложно, защо се оплакваш. На другите леко ли им е? Или искаш да се правиш на герой, какво жертви правиш за да спасяваш хората. Какво спаси медицината - резултат нула. Никаква полза.
10
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде точно е този изход от София за Ихтиман. Днес ходих до МЕТРО и никъде не видях КПП. Ако е след разклона за Божурище, тогава защо хората не минават през Божурище и да заобикалят КПП-то? Или на изхода от Божурище също има КПП...
9
0
 
8
 
! Отговори
6 ти преди 4 години
Може би пропускаш факта, че инфекциозни болници в момента работят точно така.
8
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като ви управляват фaтмачета и пожарникарчета е така. Не аз съм ги избирал. Боцкo, Мутафчийски и Румен. Умниците. Те ще ви оправят. Не за 800 дни, а за 2 месеца.
7
4
 
27
 
! Отговори
висок преди 4 години
Права е женицата. *** се от лицемерие радиата. Вече намразих гласа на Емил!!!
6
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дани горе-долу са те облекли.Този вирус не изисква хазмат 3 а хазмат 4 екипировка. Купи си една лична за тебе си струва 3-4 хил лв макс.Не те познавам но ще ми е тъжно ако те земе короната.Кой знае може да ми спасиш задникът някой ден.Ако нямаш 3-4 к свободни това също става но ти трябва маска с филтри която не пропуска външен въздух до кожата ти.Добре е дане ти е открит вратът и шията.И с найлони става.Онази маска за която споменах е 300 долара в нета.Поръчвай,ползвай и се моли на Бог.
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1 пожелавам ти да преживееш същото .....