На никого не отказва помощ: Баба Надие дари сега на болницата

С една пенсия нищо не става, давам и на внуците, заяви възрастната жена
Обновена: 7 апр 2020 18:48 | 7 апр 2020 18:45, Красимир Ангелов
76

Лекарите продължават да получават дарения от цялата страна, а началникът на оперативния щаб генерал Мутафчийски днес отличи едно от тях.

Възрастна жена дари пенсията си на болницата в Исперих, за да се отблагодари на лекарския екип, грижел се за нея и семейството ѝ.  Въпреки че сумата не е голяма, медиците са признателни за жеста на своята пациентка.

80-годишната Надие Мехмедова е позната в село Печеница като добър човек.

Още по темата
"Помага на всички – няма значение, който и да е – в каквато и ситуация да е. Ако някой е дошъл в тях за помощ, те се притичат на помощ, тя особено", каза кметицата на село Печеница Севджихан Мехмед пред Bulgaria ON AIR.

"Зарадвах се много, много съм щастлива. В моето малко село - такава баба да излезе и да направи дарение, това беше истинско щастие за мене. В знак на благодарност – да е жива и щастлива, какво мога да й пожелая, освен здраве – това е нещо, което най-много ѝ трябва на нея", добави тя.

80-годишната Надие Мехмед пък не смята, че е направила нещо изключително, като е дала пенсията си не на внуците, а на болницата.

"С една пенсия нищо не става и на тях винаги им давам. Тази пенсия реших на болницата да даря", категорична е Надие Мехмедова.

А възрастната жена никога не се е притеснявала от трудности. Затова и винаги е готова да помогне. Дългият живот и тежкият труд през годините понякога карат Надие да посещава болницата в Исперих. Там тя има лекари, които много са ѝ помогнали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
18
 
6
 
! Отговори
мнение преди 4 години
Това начинание е добро, НО ...не разбрах, как една жена на 80 години незнае български език, при условие, че е живяла в България!Страхувам се, че този жест е направен от някой друг Човек с поучителна цел, ето, вижте Ви Християните, в навечерието на Велик ден как нашата "мирна и правилна религия" се отзовава към болката и страданието на хората.Дълбоко съм уверен, че тук има нещо скрито!Като цяло нямам нищо тази жена, нито срещу нейният етнос, а напротив, аз съм космополит.
34
4
 
3
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
Смешно е!!!!!!!!!!!
33
8
 
7
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
А някой вярва ли на дпс мерУприятието???
32
5
 
25
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Тя,женицата ,и български не говорепе добре,но дари на българска болница !!! Толкова с това каква е и дали ще си ходи в Турция! Прекрасна жена!
31
3
 
6
 
! Отговори
Митко 19см преди 4 години
до Хан КрумМного правилна позиция. За съжаление под следващата не толкова положителна статия ще има пак въпроси от типа "Българин или български гражданин?".
30
3
 
27
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Да е жива и здрава жената. Заради нейната доброта нека и Господ и нейният Аллах да благословят родът и до девето коляно.Дай боже повече такива хора в българия. Това само доказва, че не е важна религията а душата на човека. Ако е човек е човек. Ако е го.в.но - няма значение каква религия изповядва.Поклон пред такива добри Човеци. Казвам Човеци защото хората са много но човеците са малко.
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
то Христос го е казал - "най-бедния човек, ще даде най голяма лепта".все сме си същите хората
28
1
 
5
 
! Отговори
Бацо Гацов преди 4 години
До *** на три моретаМного ти е елементарен сарказмът, и за това акъл се иска.
27
0
 
9
 
! Отговори
Бацо Гацов преди 4 години
До *** на три моретаСрам ме е, че съм българин заради такива като тебе.
26
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прилича на Джеврие от Листопад.
25
1
 
16
 
! Отговори
Мислител преди 4 години
Политиците в България нарочно вдигнаха годината за пенсия защото средната смъртност тук е след като се пенсионираш умираш след няколко години та човек като плаща цял живот пенсия после тези пари да останат за лапачите
24
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добър пример за младите, тези хора вече са на изчезване.Едно време хората даваха, напълно безкористно.Господ и Аллах здраве да и дават !
23
2
 
22
 
! Отговори
Hr преди 4 години
Поклон пред жената! Жива и здрава да е, че от малкото си всичко е дала...
22
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, не щяха, верно, ама нали да не я обидят... Пък и добрият пример трябва да се поощрява. Глейте сега, днес е 7-ми - 100 баби по 250 лева колко прави, ми 200 баби, ми 1000? Давайте, баби, давайте, пък ние ще броим умрелите и ще ви преглеждаме от другия край на коридора как ви е дишането!
21
0
 
22
 
! Отговори
- преди 4 години
Поклон пред бабата!!!НО - не бива да дарявате хора! Има много причини поради които сме в това окаяно положение, но основната са КРАЖБИ, КОРУПЦИЯ и НЕКАДЪРНО УПРАВЛЕНИЕ!Бабата е дала от залъка си, но да питам тези които откраднаха 700 милиона за "къщи за гости" защо им бяха??? И бабата трябва ли да се обединява с тях за да излезем от кризата??? Защото много се говори да сме единни - в името на какво??? Така че - ВЪРНЕТЕ ПАРИТЕ НА БАБАТА!!! И се ЗАСРАМЕТЕ!!!
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 24 пижооо, пижоооо, те даже лекарите не искаха да й приемат парите на бабата, но за да не я обидят и натъжат ги взеха. Ама толкова си спрял че няма накъде.
19
0
 
9
 
! Отговори
ИСТИНАТА Е ТУК преди 4 години
даже и *** даде заплатата ама ТЕХНОИМПЕКСОВА стиска ли стиска добре че БОЙКО нареди да и се спре ЗАПЛАТАТА
18
10
 
4
 
! Отговори
СТАЛИН преди 4 години
как и дадоха ПЕНСИЯТА в НЕДЕЛЯ да я ДАРИ като ДНЕС за първи ден пускат ПЕНСИИТЕ
17
7
 
13
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
За какво прахосаха 7,5 млрд.лв. след като събират парите на 80-годишна баба с жалка пенсия, която няма дори лекар в селото си??? 7,5 млрд.лв. от бюджетния излишък, станал на 3,5 млрд. дефицит, а сега може и да е повече, и нито стотинка не отиде за таази баба, или за стотици хилядите безработни, или за който и да е обикновен човек! Все още има лекари без защитни обекла! НИТО ЕДИН ЛЕКАР НЕ Е ПОЛУЧИЛ ОБЕЩАНИТЕ 1000 лв.!!!КЪДЕ СА ПАРИТЕ??????
16
4
 
18
 
! Отговори
Да се засрамят преди 4 години
Респект!!!Тази жена е дала НАЙ-МНОГО! Дала е ВСИЧКО с което трябва да преживее месеца!Не да ми се фичкат по телевизора едни, дето щели да дадат по няколко хилки от милионите си! Или някой, който дарява няколкостотин хиляди от откраднати и подарени милиони (може и да са милиарди).