Тестовете ще ни кажат как се развива COVID-19 у нас

Доц. Спасков: Не е възможно изследване на всички граждани
Обновена: 7 апр 2020 22:14 | 7 апр 2020 22:05, Красимир Ангелов
9

2186 гледания   |  Още видео

Националната здравноосигурителна каса ще плаща тестовете за коронавирус на тези пациенти, за които има медицинско решение. По какви критерии обаче ще се определя кои хора трябва да бъдат тествани? За това говори бившият директор на "Пирогов" доц. Спас Спасков в ефира на "Денят ON AIR".

"Ще излезе някаква разпоредба от страна на Здравната каса точно какъв ще бъде механизмът, тъй като практически няма да е възможно, няма да може да издържи системата да се прави тестване на абсолютно всички, които желаят", посочи той за Bulgaria ON AIR.

Още по темата
"Напълно е възможно постепенно да започне спадане на цените на тези тестове", допълни доц. Спасков.

Той уточни, че в момента не само за коронавируса, но и при други здравословни проблеми човек първо трябва да бъде прегледан от общопрактикуващия си лекар, евентуално от специалист и след това да се назначат съответните изследвания.

"Не е възможно пълно безконтролно изследване на всички граждани", обясни бившият. шеф на "Пирогов"

Според доц. Спасков тестовете могат да ни ориентират за това как се развива епидемиологичният процес.

"Ако научим, че едно социологическо проучване е проведено само на 16 000 души, ние няма да му вярваме. Трябва да се натрупа значително по-голяма бройка. Има статистици, които биха могли да ни определят какви са тези бройки като най-добро средство за решаване на именно този проблем - развитието на епидемиологичния процес", отбеляза доц. Спасков относно тестването у нас.

За да знаем кога ще е пикът на коронавирусната инфекция у нас, е необходимо да се извърши по-широко тестване на хора, смята той.

В сегашния момент се разбра колко ценни са медиците за обществото, заяви доц. Спасков.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Mmm преди 1 месец
Дадоха ги онези младежи по тв- то, казаха хората 386милиона ще струва изследването на цялото население за 3 дни, и са вкл. всички разходи в цената.
Ама не, не могло така, трябва да се изхарчат едни 10милиарда от Всеобщите Ни Любимци.
Хич не им дреме за народеца, парите гледат да докопат!
7
0
 
1
 
! Отговори
До 4,5,6 преди 1 месец
Казвате, че 16000 теста сред феновете на ЦСКА за това на кой отбор симпатизират, са напълно достатъчни за определяне на симпатиите към футболните отбори в цяла България.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
16000 теста биха били предостатъчни, ако бяха представителна извадка, но те не са. Тествани са рискови пациенти, което е определена група.
5
1
 
2
 
! Отговори
Аноним преди 1 месец
Божкее, поредния тиквун..... чиче, за социологическо изслвдване се приема като представителна извадка около 1200 човека, кви 16000 те гонят бре. Виж в медицината е друго....
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Ако научим, че едно социологическо проучване е проведено само на 16 000 души, ние няма да му вярваме."

Хайде кой от каквото разбира - за това да говори. За медицината 16 000 на 6 милиона е нищожно количество, но за социологията и статистиката такова отношение си е представителна извадка - даже повече.
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тестовете не са толкова скъпи, че да са непосилни за повечето хора.
НЯМА СМИСЪЛ ОТ ТЕСТОВЕ в момента. Нека се получи насищане на компактните общности, след това контролирано да се разсее модифицираният вирус, а към края на годината да се направи анализ на насищането с имуноглобулини в рамките на популацията.

Останалото е ненужна психоза и пари на вятъра.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ще издърпат икономиката и ще задвижат системата....
---
Ха, ха, добра приказка за Лека нощ деца.
1
3
 
2
 
! Отговори
Скептик преди 1 месец
Безкрайно важно е да се тестват текущо хората за антитела. Това са хората, които ще издърпат икономиката и ще задвижат системата.

Спонсорирани публикации