Борисов разговаря с Конте, казал му за нашите защитни облекла

"Пандемията е бич за света, да бъдем единни и солидарни"
63
Борисов разговаря с Конте, казал му за нашите защитни облекла
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Пандемията е бич за целия свят. Няма държава, която да не е притеснена. Затова всички ние трябва да бъдем единни и солидарни, за да опазим здравето на нашите граждани и да преодолеем заразата", е заявил премиерът Бойко Борисов в телефонен разговор с премиера на Италианската република Джузепе Конте по повод разпространението на пандемията COVID-19.

Борисов е изразил подкрепа и солидарност с Италия, която е най-тежко пострадалата страна в Европа.

Двамата правителствени ръководители дискутираха ефективните мерки, които всяка една от двете държави прилага за ограничаването на вируса. По време на разговора Борисов и Конте обмениха мнения за тестове за диагностика на COVID-19, за лекарства и медицински консумативи при лечението на пациенти, съобщиха от правителствената пресслужба.

Българският премиер е подчертал, че всички държави са длъжни да продължат борбата с COVID-19 чрез непрекъсната взаимопомощ и тясно сътрудничество при обмен на успешни практики в лечението.

Борисов е изтъкнал в раговора, че наред с наложените мерки за социално ограничаване трябва да продължи и работата по смекчаване на икономическите последици от пандемията в подкрепа на бизнеса.

По време на разговора министър-председателят запозна италианския си колега с бързата и успешна реорганизация на дейността на българската индустрия по време на извънредното положение. Бойко Борисов отбеляза, че наши компании произвеждат защитни облекла, шлемове и маски, които вече са достигнали до медицинския персонал, работещ пряко с пациенти с COVID-19.

"Българската индустрия произвежда много качествени стоки. В момента се раздават за всички нуждаещи се. Днес дори ще бъдат изпратени 100 защитни облекла в Република Северна Македония", посочи в разговора българският премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
23
 
! Отговори
Уонко Нормалният преди 4 години
А за нашите медици върба! И върти далавера Мутро!
18
1
 
14
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
ПОдкрепа на бизнеса е с пари ,а не с общи приказки.Пред Европа говорим на широка,в Б-я казваме няма пари искаме заеми,нямало икономика.Народа гладен никакви пари не се дават някакви трохи от 200лв се подхвърлят и иначе сме Европейци ходим с костюмите и викаме.Няма нищо европейско в управленеито на ГЕРБ едни ГОЛИ ПРИКАЗКИ И ОБЕЩАНИЯ ,народа си заслужава избора.
17
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не желая да съм сънародник с лицето на снимката и да бъда отъждествяван с него!
16
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дмитрий Песков е заявил пред РИА Новости, че днес на проведеното при президента Путин съвещание е доминирало мнението, че въвеждането на режима на самоизолация е единственото правилно решение. ЗАЩО, ЗАЩО президента Путин не се вслушва в съветите на нашите червени ***.
15
3
 
27
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Конте падна ли му на колене като Курц, да го моли за защитни облекла ? :)) Нищо , че тия облекла още са само във фантазиите на *** от Банкя...
14
3
 
26
 
! Отговори
Карантиньос Велики преди 4 години
Най-интересно е на какъв език е рзговарял с КонтеТО нашият полиглот?!
13
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идеята на епидемията е съвсем друга.Италианците искат да намалят старото си население, а американците намаляват афроамериканското си население. Повечето пострадали били афроамериканци.
12
1
 
26
 
! Отговори
Tangra преди 4 години
Абе този що не се смири. Излага цяла България.Италия са измислили срехите и платовете. На тях ще се хвали.С отрудените нещастни женици детп ги показаха по телевизията. И какво ми лъжат по цял ден. Не су ли платиш да те тестват няма държавен тест има само за депутатите
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Контето ще иска защитни облекала Армани, Гучи или поне Пако Ръбан.
10
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да подари и на гърците.Нали издадоха книга за него- "Бай Боьо Балкански".Пък може и търговийка да врътне.Оня *** Петър Москов нали подари 5 милиона ваксини БСЖ на турците.За стълба плачеш ти Боьо , ама да видим кога ще е.
9
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Медиците навсякъде се оплакват, че нямат достатъчно облекла! Хора и фирми даряват, от болниците искат на първо място облекла от дарителите. А тоя се хвали и предлага на коя ли не държава?!
8
6
 
31
 
! Отговори
срамота преди 4 години
Тиквата подарява защитни облекла , а лекарите ***.В Белгия спрели нашите тестове ,защото имало епидемия , а нашия продажник се хвали с глупостта си.
7
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Осигуриха ли защитни облекла на всички от спешна помощ и реаниматори мед.сестри и други мед. и немедицински персонал от първа линия че вече и ги продава -ще има време и да продава страните ще трябва да попълнят резерва си след кризата -единствено в главата му са колко още пари да докопа и смятам че първо трябва да ги подсигури за страната а след това да се мъчи да ги продава
6
8
 
31
 
! Отговори
барбас ганьо преди 4 години
барбас *** не спира да ни излага по целия свят.
5
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе що няма новини за Путин, нали се беше изолирал, да не го е гътнала короната?
4
5
 
40
 
! Отговори
БатБой Ко? преди 4 години
Докато лекари напускат поради липса на облекла, вождът обикаля като цветарка при Меркел , Конте и други евро-контета да си предлага новопроизведената дефицитна стока със субсидии и данъци. Това е да си предприемач и тарикат момче!
3
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъй, тъй... И Конте му рекъл: Що не каза по-рано бе, човек? Щеше да спреш кризата!
2
6
 
32
 
! Отговори
Езоп преди 4 години
Мишката намекнала на слона, че ще му помогне да излезе от тресавището.
1
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напред другари, с мощни коментари да ударим Бойко и капитализма.

Спонсорирани публикации