Правителството повишило рейтинга си след пандемията

Политолог: Ген. Мутафчийски е рейтингов феномен
Обновена: 9 апр 2020 22:14 | 9 апр 2020 22:14, Веселина Йорданова
50

52% от хората одобряват действията на правителството в битката с коронавируса. Това сочи проучване на социологичексата агенция "Тренд". След пандемията от Ковид-19 правителството е повишило рейтинга си, обяви политологът Димитър Ганев в "Денят ON AIR".

"Когато има външна заплаха, това води до вътрешна консолидация. Това е закон в политиката. В случая - консолидацията е зад мерките на Оперативния щаб и властта", обясни Ганев.

По думите му този рейтинг е "кризисен". А властта ще трябва да го запази за следващите месеци. Защото когато свърши епидемиологичната криза, ще настъпи икономическата. И съществува риск натрупалият се рейтинг да падне.
 
"В една криза, като сегашната, се печели рейтинг. В една криза, като икономическата, се губи", разясни политологът.

Според Димитър Ганев генерал Мутафчийски е рейтингов феномен. Спрямо проучването на "Тренд" той е спечелил 66% от одобрението на хората. А премиерът и президентът го следват, предаде Bulgaria ON AIR.

"Това, което е интересно за мен като изследователско наблюдение, е, че в рамките на един месец генерал Мутафчийски успя да стане едно от най-разпознаваемите лица в България", отбеляза Димитър Ганев.

Политологът прогнозира, че след коронавирус кризата ще заживеем в един различен свят, различна Европа и различна България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То рейтингов феномен беше и Саксобурготски -за 800 дни ни оправи нали така сега друг такъв ???Кога ще си извлечем изводите -кое е добро за нас и за България -съжалявам Левски рейтингов феномен няма
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не вчера, а ДНЕС агенция Сова Харис ОБЯВИ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРОУЧВАНЕТО НА ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ. Днес явно това не Ви се нрави и си мълчите угодно някому и то се знае кому. Излагате се като независима уж медия. Бъдете здрави г-да писачи.
36
0
 
2
 
! Отговори
до ТОКХАЙТО преди 4 години
Зад Слави стои ББ, така че по-добре не. Коронен номер е ДС да застава зад всяка политическа партия и е все едно коя ще изберем. ТЕ СЕ САМОИЗБИРАТ!! Ние отдавна не играем важна роля в управлението на държавата!
35
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Да е жив и здрав !заради това твое мнение,България никога,няма да се оправи,пожарникаря се появи,и веднага го издигнахте за месия,а видяхте,какво стана със свободна България,сега се появи муфтаджийски,и хоп бил ""най-големия политик", един обикновен лекар,разликата му ,от другите лекари е ,че този е със зелени чорапи.
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То бива да се лъже ,бива, ама чак така -не! Няма ли кой да му каже ,че това сутрешно театро вече ни омръзна?! Звучи ми като рейтинг на погребално бюро....Аман от натегачи и платена публика
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да кажеш - Аз нося отговорност, не е същото като да носиш отговорност наистина.А и както знаем, отговорност за тях е да подадеш оставка. Пък друг да се оправя
32
1
 
11
 
! Отговори
Ами преди 4 години
...и мен, ако ме дават по два часа на ден по телевизора и аз ще стана "разпознаваемо" лице.
31
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долу шайката на Мутрата!
30
0
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
До До мнениеКъде в моя коментар прочете някаква подкрепа, анализ или прогноза за бъдещето на бсп, та ми говориш за тях???Както народът го е казал, крадеца вика дръжте крадеца!Ти му говориш с факти, а то те обижда с "***" и "мЪлоумник" в едно незавършено, кратко и безсмислено изречение??!Трябва повечко да се потрудиш амгъл, че с този тип изразяване конкурираш по интелигентност само еднокнижния си началник!!!
29
2
 
16
 
! Отговори
славянин преди 4 години
Абе нали в една от статиите по-долу пишеше че 77% одобрявали действията на правителството, сега били 52%, тия май не помнят как са ни излъгали преди 2-3 часа и сега пак се пробват да ни излъжат! От облъчването с 5 G-то ли им се се скапала толкова кокошата памет!?
28
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И това доживях - гербаджии с народна пара да плаща изследвания да доказва колко бил висок рейтинга на Майтапчийски, който пък вкарва мерки от които гербаджии губят възможност да кpaдат...Пapaзитите хванаха пapaзит... Божеееее....
27
2
 
19
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
Нали бяха 80%,с тия 52% работата не е на добре,дааа замириса на печена тиква.
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само се подиграват със робите
25
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повишил го е, но в обратна посока! Само за месец надминаха поразиите, които направиха за последните 10 години!
24
3
 
10
 
! Отговори
ПиАр преди 4 години
Дългосрочна политологическа прогноза:очевидно с раздуването на рейтинга на генерал професора, се цели на изборите догодина, да му бъде връчена перуката на травестита Цецка и да бъде представен като майка на нацията.
23
3
 
20
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
Ако го е казал този грозния не вярвам защото правителството не спира да краде
22
1
 
10
 
! Отговори
Митко-любопитко преди 4 години
Че пандемията мина ли вече ?!Направо не съм усетил ! Ама щом рейтинги се повишават , значи е така !
21
33
 
5
 
! Отговори
Да е жив и здрав ! преди 4 години
Генерал Мутафчийски ще е новия - истински български президент !
20
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евелина Славкова (собственикът на Тренд) не спря да прави четки на Бойко.......... Предполагам е взаимно тъй като взима доста пари от тях за пропаганда ?
19
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тия един друг ли се лъжат взаймно?!?!!?!?