Борисов за Радев: Това е вероломно нападение, не протегната ръка!

"Който е в еврозоната, ще има милиарди, не трябваше да се огъвам!"
Обновена: 10 апр 2020 13:40 | 10 апр 2020 13:27, Веселина Йорданова
746
Борисов за Радев: Това е вероломно нападение, не протегната ръка!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов категорично отказа да коментира критиките на президента Румен Радев в кризата с пандемията. Той обаче призна, че е трябвало да продължим уверено пътя към еврозоната.

"Това е вероломно нападение, не е протегната ръка", категоричен беше той по повод репликите, че не сме били готови за кризата.

Още по темата
"Той (Румен Радев - бел. ред.) вчера даде ли ви една идея, попита премиерът и заяви, че нито иска да чува, нито да коментира казаното и въпроси по него. Не сте прави, когато някой напада и удря, да казвате "двама се бият", подчерта Борисов.

Сравняват ме със Сингапур, с Германия, с най-подредените държави в света, ядоса се премиерът. По думите му милион пъти някой да повтори - масово тестуване, никоя държава няма тестове. Премиерът каза, че е възложил да се възобнови работата на Института по микробиология, за да си правим тестове у нас.

Той даде да се разбере, че няма да се отказваме от членство в еврозоната, защото държавите, които са там, ще разполагат с огромни средства, а останалите ще теглят дългове с големи лихви, но че именно затова е трябвало да продължим с действията.

Премиерът коментира, че дълг ще изтеглим, ако свършат парите от резерва, които са над 10 млрд. Тази криза е страховита. Не трябваше да се огъвам толкова, когато много уверено вървяхме към чакалнята на еврозоната. Трилиони ЕЦБ отпуска за борба и възстановяване, но за кои държави, посочи той.

Борисов изрази надежда да наваксаме до края на април заради това, че сме били финансово дисциплинирани. "Има само едно условие да изпълним, работи се по него и да си кандидатстваме отново. Не че сме се отказали, но решихме да сме по-бавни, за да убедим по-бързо хората", коментира той.

Самотни майки, за хора, които нямат доходи, сме заделили няколко десетки милиона, каза премиерът и уточни, че се работи по такава схема.

Движението на транспорта се подобри във времето на коронавируса, каза Борисов по повод транспортните коридори.

Той посети фирма за производство на маски и заяви, че на такива бизнеси се отваря възможност да работят, включително за чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


746
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари