Ген. Мутафчийски: Ще искам по-строги мерки, напът сме сами да провалим всичко

Все още не е ясно как ще се държи вирусът при топло и сухо време, обясни той
Обновена: 11 апр 2020 08:36 | 10 апр 2020 21:29, Анисия Иванова
1350
Ген. Мутафчийски: Ще искам по-строги мерки, напът сме сами да провалим всичко
Снимка:

Ние може би сме единствената държава в Европа, в която има такова движение по улиците, напът сме сами да провалим всичко. Това каза председателят на Националния оперативен щаб ген. майор Венцислав Мутафчийски в предаването "Панорама“ по БНТ.

"Истински съм разтревожен от хубавото време. То провокира много хора да забравят инстинктите си за самосъхранение и да излязат навън, и се движат на тълпи, което е много рисково. Ние може би сме единствената държава в Европа, в която има такова движение по улиците. Навсякъде градовете са пусти, в България – все по-пълни. И то в последни няколко дни. До преди няколко седмици бяхме еталон за цяла Европа, наистина беше пуста София, беше пуста България. Точно заради това имаме добри резултати. Сега сме напът сами да провалим всичко", каза той.

По думите му много хора са разколебани, че въобще има "такова животно като коронавирус". "Появиха се толкова много хора, които, все пак зрителите им вярват, отправяха грешни послания. На това сме свидетели все по-често. Няма единност в обществото", обърна внимание ген. Мутафчийски.

Той отново обясни, че основната цел на мерките е да се държи нисък процентът на заразени, за да поеме здравната система всички нуждаещи се от медицинска помощ.

По думите му тестовете няма да решат проблема, това е нова болест и не можем да използваме стадния имунитет. Има много съобщения за резаразяване на хора, които уж са си изградили имунитет.

Все още не е ясно как ще се държи вирусът при топло и сухо време -  топло и влажно време не му влияят.

"Смятам, че са необходими по-строги мерки - трябва да се въведе задължителното носене на маски и по-строг контрол за събирането на хората и ще ги предложа на правителството", допълни той.

"Толкова много хора спазваха тези правила, малка част ги нарушават и ще провалятцелия успех. Това е моят начин на разсъждение",  заключи генералът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1350
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
6
 
22
 
! Отговори
лудия стрелочник преди 4 години
Сега далаверата. Да гушнем еврото. И едни контейнери жп то вози. Какво ли има вътре?Щот не съм виждал никога такова нещо.
30
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Годжи извинявай за прякора , но ти поне ги вдяваш нещата.Не може да забраниш на православния Българин да отчете вярата си.Направихте доста неща и продължавайте да следите гастербайтерите, защото те донесоха коронавируса!
29
15
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма такова нещо, че България е единствената държава в която си се разхождат оо улиците. Аз живея в Лондон, тук също има строга карантина, но жалко че не мога да ви покажа как се разхождаме, спортуваме и ходим до магазинът, и винаги навсякъде спазваме дистанция без да има проблеми. Не вярвайте на управляващите българи. Манипулират ви жестоко.
28
13
 
47
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
тоя е изперкал окончателно!..Защо се излага така?..Както долу са отбелязали:-В цяла Европа отпускат постепенно мерките,наш Мутрьофчийски иска да ги затяга!!!????За колко месеци и години затвор на обществото мечтаят тия от Харема?..-Докато са спомине "Гуруто" им ли?
27
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в днешно време май е по вероятно да фърлиш топа със счупен крак, вместо от вирус
26
7
 
47
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Генерал Мутавчийски Спестява Истината - Няма Болници и Лекари в България . Не че коронаваируса е опасен когато се хване на време .
25
9
 
29
 
! Отговори
Уонко Нормалният преди 4 години
Всеки ден ще се мре! Е хубаво. Когато плащаме данъци, осигуровки и сие. Пак е коптор. Логика ли е да се знае, че ни крадът? Иначе пачангата е наложителна. Страх за животчето Робско.
24
15
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакай да се постопли още малко - излизаме и закриваме щаба.Генерал с подарени пагони и без армия тръгнал да плаши гаргите. Я да седи мирно, да не види чудо.
23
14
 
66
 
! Отговори
Пламен преди 4 години
Не се гаси туй що не гасне!Стига карантина!Свобода или смърт!
22
12
 
61
 
! Отговори
ББ ПП преди 4 години
Да напомня на Борисов и Пеевски,ловните дружинки имат повече оръжия от вашите милиции.Не вкарвайте България във гражданска война
21
4
 
9
 
! Отговори
и защо преди 4 години
до ХЕМУС марш въвВЕЛИКО ТЪРНОВО
20
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вирусът не убива , първата им цел като навлязат в организма са така наречените Т-лимфоцити с които имунната система убива бактериите. при отслабена имунна система в организма навлизат бактерии които предизвикват инфекции и довеждат до фатален край.в среда пълна с вируси и липса на бактерии никой няма да умре.
19
12
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя пак го изпердаши факса...
18
6
 
27
 
! Отговори
Ген. Мутафчийски преди 4 години
Слънце НЕ грей, сняг ЕЛА!
17
26
 
57
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
На път сме да излезем и да изметем с вас.Каже ли старт президента излизаме и метем със полиция,премиери,Бойковци,Пеевци,мутри,крадци,опозиции,Догановци,генерали,щабове
16
16
 
64
 
! Отговори
истина е преди 4 години
На роба трябва да ми се внушава страх и ужас ,защото ако дойдат комунистите ще изядат децата му , а по добре е да се кланяме на шайката ! За това младите бягат като чумави !!
15
22
 
62
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
докато не ни уморите не ще се спрете мафия
14
37
 
90
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОзи почва да ми лази по нервите.. в цяла европа планират да пускат и летищата даже
13
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега в мътна вода риба се лови.Останете си още в къщи
12
62
 
86
 
! Отговори
Прав е преди 4 години
Генералът е много прав. В началото на карантината беше бомба по улиците. А днес имах работа до банката и се уплаших. Разходки, бирички, скарички. Българинът е така, почва една работа като хората, после се изморява, писва му, тегли една майна и подкарва през просото. Дано не плачем накрая. Стегнете се!