Ген. Мутафчийски: Ще искам по-строги мерки, напът сме сами да провалим всичко

Все още не е ясно как ще се държи вирусът при топло и сухо време, обясни той
Обновена: 11 апр 2020 08:36 | 10 апр 2020 21:29, Анисия Иванова
1350
Ген. Мутафчийски: Ще искам по-строги мерки, напът сме сами да провалим всичко
Снимка:

Ние може би сме единствената държава в Европа, в която има такова движение по улиците, напът сме сами да провалим всичко. Това каза председателят на Националния оперативен щаб ген. майор Венцислав Мутафчийски в предаването "Панорама“ по БНТ.

"Истински съм разтревожен от хубавото време. То провокира много хора да забравят инстинктите си за самосъхранение и да излязат навън, и се движат на тълпи, което е много рисково. Ние може би сме единствената държава в Европа, в която има такова движение по улиците. Навсякъде градовете са пусти, в България – все по-пълни. И то в последни няколко дни. До преди няколко седмици бяхме еталон за цяла Европа, наистина беше пуста София, беше пуста България. Точно заради това имаме добри резултати. Сега сме напът сами да провалим всичко", каза той.

По думите му много хора са разколебани, че въобще има "такова животно като коронавирус". "Появиха се толкова много хора, които, все пак зрителите им вярват, отправяха грешни послания. На това сме свидетели все по-често. Няма единност в обществото", обърна внимание ген. Мутафчийски.

Той отново обясни, че основната цел на мерките е да се държи нисък процентът на заразени, за да поеме здравната система всички нуждаещи се от медицинска помощ.

По думите му тестовете няма да решат проблема, това е нова болест и не можем да използваме стадния имунитет. Има много съобщения за резаразяване на хора, които уж са си изградили имунитет.

Все още не е ясно как ще се държи вирусът при топло и сухо време -  топло и влажно време не му влияят.

"Смятам, че са необходими по-строги мерки - трябва да се въведе задължителното носене на маски и по-строг контрол за събирането на хората и ще ги предложа на правителството", допълни той.

"Толкова много хора спазваха тези правила, малка част ги нарушават и ще провалятцелия успех. Това е моят начин на разсъждение",  заключи генералът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1350
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
15
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХахЗащото са стада - овце, овце и още овце, мислещи се за много умни...
10
31
 
48
 
! Отговори
Карлуково Нюз преди 4 години
Годжи, чакаме те при нас, такава карантина с такива мерки ще ти треснем, че не вирус, а хрема няма да посмееш да хванеш.
9
76
 
43
 
! Отговори
Ако е необходимо ДА преди 4 години
Ако е необходимо , за да не се разпространява трябва. За да се научат най-накрая тъпите овце , че е за тяхно добро. *** инпушьо се разхождат, където си поискат, други играят хора въпреки, че са под карантина и т.н. Трябва да ядат бой с пръчки насред улицата! Глобата вероятно няма да я платят, но боя ще го помнят!
8
116
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутафчийски, с теб съм човече.Тия лудите ще ни докарат до положението на Италия.Те не разбират, че колкото са по-строги мерките, толкова карантината ще е по-къса.Сигурно искат да е до септември.
7
12
 
123
 
! Отговори
zuzi преди 4 години
не знам за болниците но бюрата по труда май не могат да поемат наплива
6
34
 
64
 
! Отговори
Хемус преди 4 години
Генералче много хубаво ритам с десния крак!
5
76
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано да ти приемат предложенията! Затваряне на всички градове за две седмици, както беше Банско и може и да се оправят нещата. Няма декларация, няма адресна регистрация, няма командировка иначе наистина не става.
4
49
 
94
 
! Отговори
Хах преди 4 години
Прав е ! Само днес видях около 7,8 групи от над 10 човека на половин метър един от друг. Разбирам, че времето се оправи и е приятно за разходка, но защо се събирате на стада, маммка му !
3
15
 
24
 
! Отговори
Р.Рад преди 4 години
а Кремъл защо разпусна държавата? да не би да са ги налазили корони?
2
15
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мерките не дадоха резултат ! Няколкото дена дъжд даде резултата !
1
29
 
65
 
! Отговори
Уонко Нормалният преди 4 години
Явно герберастите имат още по бясна фантазия за Още по Зле! Браво.