Заповедта е факт: Носенето на маска е задължително от утре!

Може да се използва и друго средство за покриване на носа и устата
Обновена: 11 апр 2020 15:16 | 11 апр 2020 15:11, Веселина Йорданова
1222
Заповедта е факт: Носенето на маска е задължително от утре!
Снимка: БГНЕС

Носенето на защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата, е задължително от утре, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Такова нареждане дава здравният министър със своя заповед, която е в сила от 12.04.2020 г. до 26.04.2020 г., включително.

Още по темата
Всички граждани, когато се намират в закрити или на открити обществени места (в т.ч. транспортни средства за обществен превоз, търговски обекти, църкви, манастири, храмове, улици, автобусни спирки и др.), са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал и др.).

Обществени са и местата, и пространствата, които са свободно достъпни, и/или са предназначени за обществено ползване. Това важи и за места, на които се предоставят обществени услуги.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
907
1
 
6
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
До 1044-*** благодаря за цветистото обръщение (щом е със звездички)-ЖИВЕЯ В ДОСТАТЪЧНО ЦИВИЛИЗОВАНА СТРАНА,за съжаление има над 100 хиляди с положителни проби, по-серизнете случаи се лекуват в болница,НО НИКОЙ НЕ ОПЛЮВА НИКОГО,нито ползва обидни епитети!Имах предвид че постоянно се променят решенията, а не защо да се носят маски! Но явно сиТ.П ,и не разбираш иронията в думите ми!Хайде лягай си,че кой знае какво ще натвориш....
906
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Тук говорим за абсолютно непознат казус и вирус,който мутира еволюционно!"Ти си готов да съветваш Мутафчо.На един акъл сте - еволюционна мутация, хаха. Еми те и грипните вируси мутират, не виждам кое му е по-различното. А еволюционно - как? Развиива интелект коронавируса или почва да ходи на два крака? Ще ме уморите от смях на дърти години, а си мислех че като лекар съм се нагледал на всичко.ПП. Носете си маски, щом ще ви е по-спокойно. Може и една отзад да сложите, и там има лигавица...
905
2
 
4
 
! Отговори
До 897 преди 4 години
Ама Ямбол е областен град. Толкоз пък да е загубен тоя вирус?
904
3
 
10
 
! Отговори
Да не крием лицата преди 4 години
До Анонимен 1035Значи не маски трябва да носим, а от онези прозрачни неща, които покриват цялото лице и на които им казват "шлемове". Така хем са защитени устата, носа и очите, хем лицето ти се вижда.Защо не издадат заповед за задължително носене на такива прозрачни неща? Това ще е по-добро решение, защото хората, които носят очила, се оплакват, че като дишат с маска, очилата им се замъгляват и се спъват постоянно.
903
1
 
2
 
! Отговори
Почерпен,но неПрепил преди 4 години
До До Анонимен 1018Що даваш тераси под наем, бе?Кой какво претендира да прави там?Някой да не иска да живее на палатка на твоята тераса или причината е друга?
902
1
 
27
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Колко пъти тоя сменя решенията! Все едно къса листенца от маргаритка -да се носят,няма да се носят (Боже,пази България и българите!
901
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мерси за заповедта, отказвам да спя без ***(ц)ка.
900
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се прояви още малко самодисциплина и търпение. Така че не слушайте форумниte "професори", а слушайте проф. Мутафчийски. В момента в Европа всеки ден умират по 5000 души - от тях почти половината са сравнително млади хора и хора до 65 г. възраст. Нещастието може да докосне и вашето семейство и близки, особено ако заразата се разпространява безразборно. Затова бъдете внимателни и се пазете.
899
1
 
19
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
Тия ме кефят,то не бяха мисрки СРСта(ало Мишо има ли бира) суджуци,матриали,магистрали и рязане на ленти,абе за кво се сетиш,и са още на власт,егати *** племе сме,на дъното сме откъдето и да погледнеш,та Шипка им била виновна,*** държава и народ,не ви съжелявам квото посееш това ще ожънеш,с една дума трагедия,а па и си мислят че са 1 когато има боб леща!!!
898
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен Тези дръвници ,СЪРП и ГЕРБ, не можаха да осигурят медицински маски за хората и сега насила ,с парцали ще ги забулват .А с резерва какво става ,паяжини ли има в него ?И как ще се защитаваме с парцали ,фанели ?
897
2
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До АнонименСпокойно !Ако трябва ще назначат 200...300 трупа . Нали всеки ден в България умират средно около 300 човека .От 1000 000 хиляди ,починали за година , ще ги назначат ,няма проблем .
896
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А заповед за удължаване срока на винетките ще има ли? Пари за да носим маски ще дават ли? И как шала ще ме предпази от короната? Закона изрично забранява покриване на лицето. Този маймун умишлено ще ме кара да нарушавам закона. А управляващата мафия кога ще сваляме?
895
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доколкото разбрах, може и шал, парче плат - все е маска.Та ако си вържа бикините на любовницата - пак се брои.Само да не ме срещне жената на улицата...
894
8
 
35
 
! Отговори
Вирус няма преди 4 години
Досега няма тест който е изолирал така нареченият ковид19, хората които умират и ги прибавят към този мистериозен "вирус" са с кислородна недостатъчност но нямат вирусна пневмония. Последното според медицински лекар в Ню Йорк който лекува тези пациенти. Повечето случаи са в райони където от скоро са пуснати 5G сигналите. Четете и се информирайте, българинът не трябва да е овца. 13349
893
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който спи без маска, ще сънува Мутафчийски
892
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A задължително с маЦки - кога?
891
1
 
4
 
! Отговори
доктор преди 4 години
бла бла бла
890
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лек НОЩ!
889
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде, вече е утре, слагайте си маските и си лягайте.
888
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Денят Х ( 24 април) наближава. Ако дотогава няма 200 трупа значи от НОЩ са ни лъгали най-безобразно! По всичко личи , че пик няма да има, но да не дърпаме дявола за опашката. Не остана много време. Нито епидемия има, камо ли пък пандемия!