Румен Радев: Нека не допуснем никой да се почувства обречен!

Президентът поздрави българите за Цветница
12 апр 2020 09:26, Красимир Ангелов
779
Румен Радев: Нека не допуснем никой да се почувства обречен!

Отговорността и съпричастността ни един към друг в трудни моменти винаги са били част от българския дух и ценност на обществото ни. Това написа в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“ президентът Румен Радев по повод Цветница.

Още по темата
"Днес православните българи отбелязват светъл ден в християнския календар – влизането на Исус Христос в Йерусалим. Цветница е празник и за хилядите наши сънародници: представителите на католическата, на протестантската, а и на арменската общност, които честват Христовото Възкресение. Към всички отправям искрени поздравления и пожелавам здраве и сила", посочва Радев. Нека помним, че неведнъж през вековете българският народ е преодолявал тежки социални, икономически и политически трусове. Надмогвал е кризите заедно и с висок имунитет на духа.

Изправени пред общо изпитание, нека не допуснем никой да се почувства обречен или изоставен. Да не забравяме, че изолацията не е механизъм за държавно управление, а извънредна, временна мярка, която има смисъл само при висока отговорност от всеки от нас. Всеки вярващ, всеки гражданин със свободна и етична мисъл, нека бъде опора за своето семейство, за своите близки, приятели и съседи. За всеки, който се нуждае от подкрепа. Отговорността и съпричастността ни един към друг в трудни моменти винаги са били част от българския дух и ценност на обществото ни.

Пожелавам на всички светъл празник и умножена сила на вярата, която лекува страхове, учи на състрадание и съпричастност и възкресява надеждата в собствените ни възможности", написа президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


779
Още по темата: Румен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
468
1
 
7
 
! Отговори
Възторг ! преди 4 години
Даааа, българинът се е събудил и не можеш да го излъжеш с лозунги и комунистически хватки и изблици. Фалшивият зелен чорап не може да се "извиси" като икона ,но подскача ,иска да е . Жалък е в опитите си и вече всички му се подиграват, но той пак скача. Дори родният Иванчо е по-умен от тоя нищоправец и *** !
467
7
 
1
 
! Отговори
- преди 4 години
Алеко е ВЕЛИК!На *** неможе да му се помогне!Овчедушието му е в генетичния материал.Плюенето по по-умния е национален спорт!Прехласването по простака е "патриотизъм".Грасът на науката /Мангъров/ е неудобен, защото казва нелицеприятни истини.*** не си задава въпроси - защо и как, най му е важен въпроса какво и колко.В деня в който ще погледне назад и ще оцени времето на коронавируса ще осъзнае - "оти ручахме жабета" Алеко е ВЕЛИК!!!
466
1
 
3
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 4 години
Мама ме учеше ,че като говоря за другите да погледна първо мен си.Мисля ,че мисълта на Гьоте важи с по-голяма сила за "съседа".
465
0
 
5
 
! Отговори
ДО 544 преди 4 години
И на изборите ще е така докато има комунистически *** и ком.джен..ри
464
5
 
2
 
! Отговори
otgovornost преди 4 години
Ситуацията е повече от абсурдна в момента,президентът се опитва да играе ролята едновременно на гражданско общество/липсва/, независими медии/част от партийната прослойка/ и опозиция, подобна задача е почти невъзможна, критиката към него е организирана и платена. Без медиен контрол управляващите, в подобни ситуации се самозабравят и могат да извършват дейности, с цел привилегии; за пример може да служат свободните медии в САЩ с критичен поглед към действията на властите
463
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма полза да драскате минуси и да защитавате Радев. Помогнете му да излезе от тази неадекватност, защото с това пречи на всички българи!
462
4
 
11
 
! Отговори
До 545 преди 4 години
Не съм гласувала за Герб и за Борисов, но...уточни с какво Радев допринася за решаване на проблемите? Отвори ми очите - какво конкретно предложи или направи. Манолова или Йотова щяха да бъда много по-добра алтернатива, но тук егото на Нинова й изигра лош номер. Или си се принизил да плюеш върху Герб и Борисов, както го прави твоя идол Радев и печели масово неодобрение.
461
11
 
6
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Гербава активизация се забелязва тук )))
460
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анализаторСтрапончев?
459
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ясно какво е правил Борисов, но сега взема адекватни мерки, правителството сериозно работи и се бори с проблемите. За съжаление, летецът Радев НЕ ОПРАВДА доверието и е абсолютно неадекватен в ситуацията! Това ще се върне с негативите към БСП.
458
16
 
4
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
До Анонимен545За теб отвор в кратуната 1цол и да ти се налива бавно да не повърнеш!От кога-от когато шлангаджия от Банкя първо не се департизира и напусна МВР,после разтриваше на Тато ушетата,спомнял си как бягал през задната врата на храма,ама тикквата не знае,че храма няма заден вход!А и важното,от когато избирате за водач издигнатото от мафията пожарникарче от Банкя!Целият цинизъм е,че огнебореца изпълнява задачата на чужди сили да изгори Родината!
457
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев е поредния нагледен пример за президент, че на този пост отиват негодни хора! Този е по-зле и от Плевнелиев!
456
4
 
23
 
! Отговори
K.Коцев преди 4 години
Тази личност отново не е "в час " - колко е жалък само ! И аз няма да гласувам за него-не заслужава да е президент! Никога досега не сме имали толкова слаб президент като него ва милост,ама тя,Нинова е виновна! Хак ни е,друг път да не я слушаме!Аман от пишман политици!
455
5
 
26
 
! Отговори
90 преди 4 години
На този само глад му се привижда. В България глад няма. Шербет, ти наясно ли си какво става по света и какво е глад? Популист мръсен. Но ти беше до тука, свърши с тебе. Ще гледаш президенството през крив макарон.
454
8
 
24
 
! Отговори
teo преди 4 години
Ако не спазвате дистанция от ДВА МЕТРА, а слушате Радев, ТОЗИ ВРЕДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗИДЕНТ, няма да можем да допускаме НИКОЙ ДА БЪДЕ ОБРЕЧЕН !!! Радев е обрекъл хората си на смърт, НЕ ГО СЛУШАЙТЕ БЪЛГАРИ!!! БЪЛГАРИНО????
453
0
 
23
 
! Отговори
ДО 542 преди 4 години
Тамън малко ще отслабне българина.От глад в България никой не е умрял
452
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
SLED 2 MESECA KOGATO VSI4KO SE IZ4ERPI I NQMA DA IMA I RABOTA BALGARINA E OBRE4EN NA GLAD.
451
9
 
34
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Млъкни бе,от твойта демагогия смикъл няма.
450
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Въртокчо 525Кой рейтинг? Платеният на Сова Харис ли? По поръчка на ПИК.
449
10
 
32
 
! Отговори
Мично Празников преди 4 години
Лошо Седларов, лошо....Каквото и да каже тоя празнодумец след купчината изръсени глупости, просто вече никой не го слуша. Жалко, започна много добре, но колкото повече минава време от избирането му, дрънчи все по-кухо.