Румен Радев: Нека не допуснем никой да се почувства обречен!

Президентът поздрави българите за Цветница
12 апр 2020 09:26, Красимир Ангелов
779
Румен Радев: Нека не допуснем никой да се почувства обречен!

Отговорността и съпричастността ни един към друг в трудни моменти винаги са били част от българския дух и ценност на обществото ни. Това написа в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“ президентът Румен Радев по повод Цветница.

Още по темата
"Днес православните българи отбелязват светъл ден в християнския календар – влизането на Исус Христос в Йерусалим. Цветница е празник и за хилядите наши сънародници: представителите на католическата, на протестантската, а и на арменската общност, които честват Христовото Възкресение. Към всички отправям искрени поздравления и пожелавам здраве и сила", посочва Радев. Нека помним, че неведнъж през вековете българският народ е преодолявал тежки социални, икономически и политически трусове. Надмогвал е кризите заедно и с висок имунитет на духа.

Изправени пред общо изпитание, нека не допуснем никой да се почувства обречен или изоставен. Да не забравяме, че изолацията не е механизъм за държавно управление, а извънредна, временна мярка, която има смисъл само при висока отговорност от всеки от нас. Всеки вярващ, всеки гражданин със свободна и етична мисъл, нека бъде опора за своето семейство, за своите близки, приятели и съседи. За всеки, който се нуждае от подкрепа. Отговорността и съпричастността ни един към друг в трудни моменти винаги са били част от българския дух и ценност на обществото ни.

Пожелавам на всички светъл празник и умножена сила на вярата, която лекува страхове, учи на състрадание и съпричастност и възкресява надеждата в собствените ни възможности", написа президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


779
Още по темата: Румен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
21
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори нашите дето са му фенове и фенове на Путин бая поизстинаха и всеки ден гледат Мутафчийски като залепени
7
17
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз така си зазубрях стихотворенията?!
6
35
 
26
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 години
@1 Ако радев е позор, какви са демократичните лидери като този на холандия, които съветват възрастните и болните да помислят дали искат да бъдат лекувани ако се разболеят, просто защото покрай джендърите са забравили да осигурят адекватна здравна помощ?Аман от слабоумни *** ***.
5
26
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво предлага Радев , не се разбра . Хората от вкъщи ли да се молят или в църквата. Солидарен ли е с медиците или не?
4
31
 
31
 
! Отговори
антобсп преди 4 години
Сами си го избрахме.
3
38
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя трепери от завист че рейтинга на Мутафчийски и Бойко удря тавана
2
36
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти си обречен бе Румборак Радев
1
37
 
53
 
! Отговори
2 преди 4 години
Типично фатмашко изказване.