Ще има ли бум на престъпленията от глад?

Безработицата и отчаянието създават реална опасност
12 апр 2020 13:45, Александър Попов
169
Ще има ли бум на престъпленията от глад?
Снимка: БГНЕС

Увеличаващата се с всеки ден безработица и отчаянието на хората създават реална опасност от неконтролируемо увеличение на битовата престъпност, смята Калина Милославова, председател на Адвокатска колегия във Варна.

"Обществото вече е уморено и обезверено от непрестанното коментиране на ситуацията около разпространението на COVID-19. Скоро ще вземе връх недоволството от ограничителните мерки, липсата на работа, задлъжнялостта и фалитите. Очакваме бум на престъпленията, провокирани от глад", посочи Милославова пред "Труд".

Според нея извънредното положение е довело до срив в икономическата, социалната, образователната, културна и всяка сфера на живота ни.

По думите й, ограниченията скоро ще доведат и до масово преустановяване на адвокатска дейност. За разлика от съдиите, прокурорите, разследващите и държавните служители на бюджетна издръжка, защитниците не получават сигурни възнаграждения.

Тя заяви, че адвокатите са зависими от клиентите си, които обаче са изпаднали са в неплатежоспособност или са останали безработни.

"Наред с това са налице редица задължения за плащане на наеми на кантори, осигуровки, данъци и др. Социалната изолация, неразглеждането на около 90% от делата в съдилищата, ограничаването на работата на частните съдебни изпълнители и нотариуси допълнително блокират адвокатската дейност", допълни Калина Милославова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
1
 
! Отговори
Чакала преди 4 години
А.-НЕ,Б.-ДА,В.-НЕЗНАМ,Г.-КАТО СЪМНЕ, ЩЕ ВИДИМ,Д.-КАТО В САЩ,СВОБОДНА ПРОДАЖБА НА ОРЪЖИЕ. д,д,д,д,д,д,д,д,........................
118
1
 
1
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
Ще има и много евани по къщите
117
6
 
3
 
! Отговори
1950 преди 4 години
С ТЕЗАТА НА ХВЪРЧИЛОТО -ПРЕЗИДЕНТ ЗА ГЛАД И БУНТ .СИ Е НАПРАВО ЗА ОСТАВКА. ОСТАВКА БЕ!!!!!!!!
116
0
 
6
 
! Отговори
знаем преди 4 години
знаем какви ще извършат тия престъпления:хелзинкариромантицигербаджиибесепаришведиапахиopкитъмноЦветниромбовемонголциелекторатплеметоджипcитаиндийцииндианцимaлцинствениоцветенисокерес-ичаветатиrанивъглищарицветни телевизориние-не-крадем-ние-беремма'аленциромеовцироманистикардарашибанговцимангaшвилитaхасановциpoмлянимaнгyсmистолипиновцидон-цецитацар-кировчетакиро-япончета
115
2
 
8
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
Веднага прокурорът Гешев да я арестува за фалшиви новини!
114
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С нетърпение чакам да видя публични екзекуции на политици от глад и други недоволства.
113
1
 
16
 
! Отговори
SS преди 4 години
В Бг е имало два периода на голяма престъпност.Първия път непосредственно след освобождението,когато са се заграбвали имотите на богатите турци.Втория път през 20-те год на миналия век.Имало е всякакви чети по балкана.Битовата престъпност в БГ е традиционна.И се прави не само от глад.Увеличаването на тази престъпност в условията на криза е нещо напълно нормално.Но тук се опасявам(и дано не съм прав)Че нещата ще се развият в друга посока.Но това е предмет на друг разговор,и не за публичен сайт.
112
8
 
20
 
! Отговори
Хора осъзнайте се! преди 4 години
По мои наблюдения програмистите са единствената глътка свеж въздух в тази държава. Заплатите на повечето са колкото на един зъболекар или автомонтьор, но си плащат данъците на 100% и така са единствените от частният сектор, които вместо да смучат от държавата и народа внасят свежи пари през чуждите компании, с чиито данъци се издържа бюджетния сектор и пенсионерите. Ако всички адвокати, хотелиери, брокери, едри земеделци се осигуряват на реалните си доходи щяхме вдички да сме добре.
111
1
 
22
 
! Отговори
Брокер преди 4 години
Определено ДА! Аз в момента вече откопавам картофи от една нива!
110
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 114и коя е тая ваша фирма със средна заплата от 14 хиляди ? ЦИРКАДЖИЯ
109
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Не, отговор не ми е нужен."Даже ще ти отговоря. Надъхваш се. Правилно. Така се постигат високи спортни успехи във форумното поприще!Раз! Два! Дай, дай .... още можеш!
108
13
 
4
 
! Отговори
Бай Шиле преди 4 години
В Москва съм!Другари вижда се ситите не верват на гладния.Щели да разпръснат талпа с автоматичен огън.Методите на борба на партизанското движение които помни ще се сети, че дори фашизма беше сразен с тях а днес няма такава воена машина която да издържи на саботажи, диверсии и атентати.
107
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Само момичето на рецепцията ни взима най-малко - 3000Тя пък за какво? ;)Взимайте си ги със здраве. Дано да е и дълго взимането, че падането от високо боли повече.Само ти подсказвам за друг път. За да е истина нещо, не е достатъчно да го заявяваш публично. Хората с подобни доходи си работят и си мълчат. Приказващите често преувеличават, а и за тях е важно да им се вярва. Нали си богат - ние сме бедни? За какво ти е да спориш с посредствени хора? Не, отговор не ми е нужен.
106
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някакси не ми е жал за адвокатите или поне за голяма част от тях.
105
3
 
25
 
! Отговори
бай Танас преди 4 години
Преди вируса казваха, че 70% сме били с наднормено тегло.Епа тъкмо малко ше влезем у форма!
104
34
 
3
 
! Отговори
До 114 преди 4 години
Средна работна - 8000. В нашата фирма - 14000. Само момичето на рецепцията ни взима най-малко - 3000, и тя е завършила право между другото. Айде, със здраве. Не ми се занимава с такива като теб, учете и се усъвършенствайте.
103
3
 
19
 
! Отговори
до вас преди 4 години
Затваряйте Всичко, затваряйте щото ще умрем всички.
102
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Печеля по 1000 лв на месец, винаги заделях по 200-250 на месец. Още работа, но сега ще пестя поне по 400 лв. Че не се знае колко време ще я имам тази работа и колко време ще продължи кризата след изолацията. Имам малко дете, но за сега за нея разходите не са големи. Предпочитам по-скромно да живеем, но да ми е спокойно, че имам 2000 -3000 лв. спестявания.
101
4
 
11
 
! Отговори
do 106 преди 4 години
аман от **** дето си мисля че програмистите вземак колкото БВП на страната
100
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 112това че някои взимат по 12 хил. незначи нищо, то и компаньонки има дето изкарват по 30-40 хиляди на месец, ама това съвсем незначи, че всички изкарват по толкова или пък че са жизненонеобходими на икономиката;)