Ще лекуват пациенти с COVID-19 вкъщи с хлорохин

Тепърва ще се мисли за алгоритъм как точно да става това
40
Ще лекуват пациенти с COVID-19 вкъщи с хлорохин
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В страната има осигурени 15 000 дози хлорохин, които ще бъдат давани на пациенти в по-леко състояние, за да не се стига до толкова тежки усложнения, съобщи  директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов пред Нова тв.

Той уточни, че тепърва ще се мисли алгоритъм, по който лекарството да достига до пациентите, а целта е да се започва лечение преди да се стигне до тежки усложнения.

Още по темата
„Може би ще променим тактиката. Може да търсим тези пациенти и да им даваме по-рано лекарства. А не, когато ги интубираме“, поясни Балтов.

Той допълни, че хлорохина може да се дава и в домашни условия.

„Почивните дни и хубавото време са проблем и това ни тревожи много. Това, което правят недисциплинарите хора, ще се отрази до 10 дни. Тогава ще започнат да растат случаите. Не мислете, че това е просто хипотеза. Вирусът вече витае във въздуха на София", поясни Балтов.

По думите му в страната има сериозна реорганизация на всички лечебни заведения. „В началото, когато бяха първите случаи, ние бяхме с еднократни облекла, взети от кампанията с чумата. Само за един ден в „Пирогов“ се изхабиха 70 костюма. Знаете ли какво облекчение настъпи, когато получихме тези за многократна употреба? Освен това в момента няма място в България, където да няма маски", поясни Балтов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
15
 
! Отговори
17 съм преди 4 години
И да си довърша - то щеше да има бум на заразените и преди няколко седмици, като тръгна куцо, кьораво и сакато към Витоша на хубавото време. Но нямаше. Вижте в Германия със 120 000 случая какво се случва - хората се разхождат спокойно в парковете, спортуват... А Германия е страната с най-нисък процент смъртност и броят на активните случаи от няколко дни насам върви надолу.Ние сме с няма и 700 случая и имаме едни от най-рестриктивните мерки в Европа.
16
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига сте говорили безразборни глупости. Витаела заразата във въздуха. Аз пък не виждам хората да са чак толкова недисциплинирани - вчера излизах до магазина, спазват се всички мерки и препоръки за хигиена и поддържане на разстояние между хората. Това, че някой излязъл на разходка на чист въздух, не е кой знае какво, даже в общ план е по-полезно - движение, спорт на открито хиляди пъти се повтори, че са полезни за здравето и за укрепване на имунитета.
15
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия дървени шопи,няма ли да им наложите тотална блокада?
14
5
 
7
 
! Отговори
До 13 преди 4 години
Затова ли в София заразените са над 400
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С хлорохин българите от нация на *** ще станат нация на кьорави ***.Браво.
12
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв е смисъла от дезинфектанти когато провинциалистите се къпят веднъж седмично??
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега вече можем да се разболяваме, има лекарство...Но освен да си мием ръцете и да се изолираме, няма да е зле в София и в другите градове - огнища на заразата - да започнат с миенето на улиците и дезинфекция.Само с домашен арест няма да стане. Трябват си комплексни мерки, за да не пламнем отново и по-яростно след падането на извънредното положение.
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този медикамент нали беше опасен за домашно приложение? Кой ще слефи за страничните ефекти и ще ги контролира? Мивката по домовете на хората, или прахосмукачката? Макар че вма и в мирно време изписват хора за домашно инжекционно приложение на хепарин, така че всякакви чудеса очаквам от нашата здравна система
9
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво е да се знае че двойна доза от това "лекарство" убива човек.А продължителната му употреба ОСЛЕПЯВА човек.Който иска да го ***, аз не бих го докоснал.
8
13
 
4
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Отказ за лекуване не трябва да е единственото наказание,защото практиката показва,че безрасъдците обикновено минават метър.Трябва сериозна глоба и който не я плати в определен срок - ефективна присъда.Пред нашия блок също има струпване на хора (вчера към 20 човека).Някой дори са без маски или със свалени такива.
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво е сами да си хвалим мерките, но има две основни слабости - неясния брой реално заболели, за да се начертае правилна стратегия, както и късното приемане в болница на слривните случаи на фаза посиняване. Имам колко беше, 18 000 теста. Но за потвърждаване на болест се тества 2 пъти, за изчистване също 2 пъти, кой знае колко пъти я хода на болестта, демек тези 18 000 проби може да са на 2000 човека, нали така? Отделно щаба си се тества всеки ден за добрутро, отделно тестовете на депутатите..
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пропускате, че ще се продава срещу "скромните" 100 кинта, вместо 3-4, колкото беше докато не ни заповядаха да спрем да го произвеждаме и продаваме
5
3
 
7
 
! Отговори
хитко преди 4 години
Направо който нарушава правилата ,да се стриже гола глава !!!
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А до сега с какво ги лекувахте? Със супа от коприва ли? Ба*ти и организацията, ба*ти и здравеопазването...
3
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нали последно СЗО каза че вируса НЕ витае във въздуха, а се задържа по повърхности.....какво правят тия "недисциплинирани" хора? имат нахалството да НЕ треперят от страх и даже излизат навън(нещо което (още) не е забранено...)?!
2
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората, които не спазват правила да ги хващат и да подписват декларация за отказ от лечение ако се разболеят. Щото те се мислят за безсмъртни. Гледам ги през блока тумби от по 10 човека и си пият биричка.
1
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вирусът витае...скрил се е зад ъгъла....дебне да те е*не...ще ти се нахвърли, когато най-малко го очакваш...ще ти запуши устатата и ще почне да те души...ще ти се обади по телефона: "Hellооo, Cindy...". A бе я измислете нещо друго!