ВМРО отново: Да защитим българското земеделие!

Няма конфликт в коалицията заради пазарите, убеден е Александър Сиди
13 апр 2020 10:22, Анисия Иванова
51
ВМРО отново: Да защитим българското земеделие!
Снимка: Bulgaria ON AIR

ВМРО предлага да бъде забранен вносът на плодове и зеленчуци от трети страни с цел българското производство да се пласира в търговските вериги с приоритет. Предстоят разговори между вицепремиера Красимир Каракачанов и министъра на земеделието Десислава Танева.

"Говорим за земеделската продукция, която много бързо се разваля и поради извънредното положение трудно би могла да бъде реализирана на пазарите", обясни депутатът от ВМРО Александър Сиди в "България сутрин".

Пред Bulgaria ON AIR председателят на Сдружението за модерна търговия Йордан Матеев по-рано днес заяви, че в момента в търговските вериги има около 70% български стоки.

Още по темата

"Ако 70% от стоките са български и Министерството на земеделието и храните задължи веригите още 50% да са местни - до 200 км от областта, това означава, че всички вносни стоки трябва да бъдат изхвърлени", каза Матеев.

"Нека да погледнат своите договори, които са сключили в различни държави и тогава да седнем да говорим. Да не обясняват как това не може да стане, защото е нахално. Тези вериги са дошли да работят в България по собствено желание. Печелят огромни печалби, които изнасят навън", контрира Сиди.

По думите му един от малкото сектори, които нямат притеснения за работата си по време на извънредно положение, са именно търговските вериги.

Депутатът от ВМРО заяви, че няма конфликт в управляващата коалиция заради различните мнения относно затварянето на пазарите в страната.

"Много се надявам да седнем на диалог и да се опитаме да променим начина, по който се взимат тези мерки", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Гого преди 4 години
Убихте народа ще защитавате нещо което отдавна го няма.Тоя арабин се е надрусал с кофти материал.
37
0
 
1
 
! Отговори
Брато преди 4 години
Що се занимавате с нас? Оставете България на българите. Отидете да вдигате революция в Северна и Южна Македония.
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Депутате,депутате! Производителите на качествена земеделска продукция отдавна са слючили договори за доставка с определени контрагенти за предстоящата реколта и сезон.Количеството на плодовете и зеленчуците от нашите производители е недостатъчно и именно поради това се налага дори чесън,червен пипер,картофи,яйца,зрял фасул да внасяме отвън!За свинско,телешко и пилешко месо ситуацията е същата!Няма кой да купува спаружена маруля,която освен за кокошки за друго не става,ама я държат до последно
35
0
 
2
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
Скрийте се предатели! Не ви вярвам ! Това е лакейство за определени БГ олигарси. Не им вярвайте!
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно са ревшили да ни пробутват български нискокачествени и скъпи стоки.Предложението е БЕЗУМНО изцяло в ущърб на българският потребител.
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като чуя само ВМРО и партията на валери симеонов и ми се гади
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яжте български радиоактивни зелечуци, поляти от радиоактивния облак, който дойде от Чернобил и нашите управници предвидливо скриха информацията от нас.
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако направят българската стока задължителна, на втория месец качеството й ще е нулево. Вместо колбаси и сирена и млека ще ядете неща наречени "продукт", пълни със заместители. Гарантирай на *** пазара, махни му конкуренцията, и само гледай на какво е способен.
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако българската продукция се продава на цена не по-висока от цената на вносната, бъдете сигурни, че никой няма да купи вносна. Но да ни извиват ръцете със скъпи български плодове и зеленчуци - няма да стане!
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 16"Американците базите си ги плащат, ама за ВМРО няма далавера в тая работа."Не плащат нищо.
28
1
 
4
 
! Отговори
Платен патриотаре преди 4 години
Този CD няма ли да става DVD?
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз ще си купувам само вносни стоки тъй ме научихте откакто сме в ЕС ако ми откажете достъп до европейски неща ще напиша писмо до ЕК. Прозводителите имат права, но и потребителите имат права, каквото сте си дробили ще си го сърбате. С Германия и Франция напред да победим Короната и не забравяйте, че гей-парада наближава.
26
1
 
1
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
До Анонимен 27 Нали и аз туй казвам!
25
5
 
8
 
! Отговори
Ко? Не! преди 4 години
Ако ше и 99% да направят българските стоки, винаги ще избирам вносните! АМА ВИНАГИ! Защото съм наясно какъв е контрола над храните в България. И най скапаната вносна стока е в пъти по качествена от българските отрови и ***!
24
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Mister CroТи какво ще си купиш от големия зърнопроизводител аз в магазина не знам да има зърно, а много хора си имат и къщи на село и няма да си купят зарзават. БГ производителя е обречен плюс туй работницине ходят в ЕС да бачкат да помагат на конкуренцията от много евроатлантизъм тъй се получава.
23
1
 
18
 
! Отговори
Александър ДиВиДи преди 4 години
ВМРО определено не слушат какво заяви Радев -, че няма да допусне превръщането на България от пазарна в централизирана икономика.Освен това всички монополни вериги депозираха техните си подкупи т.е. "дарения" срещу COVID19 за да не ги "закачат"!
22
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами защитете го, хващайте мотиките и си заминавайте на село! То и без това от вас "файда йок"!
21
1
 
4
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
Веднъж си купувах кромид лук в една верига, стана ми любопитно и реших да видя откъде идва стоката....пишеше държава на произход Египет...щях да припадна! Да внасяш лук от Египет дето са толкова население и имат земя само окло Нил....!!!
20
0
 
8
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
И наместо ББР да дава 75 милиона на колекторска фирма, такива средства трябва да отиват за стимулиране на родното производство! Въобще кой ще тръгне да се занимава със земеделие, като народа масово работи в ЮК, Германия, Франция, Италия и т.н. Как така в мъглива Англия може да се произвеждат ягоди, малини и всякакви плодове и зеленчуци, а в тази райска градина България виреят бурени??? Внасяме домати и чушки от Турция и забележете Македония, картофи от Полша и забележете от Египет!!!!!!!!!!!!!!!
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
17,Каквато си искат стока, то именно в това е. На нашите бизнесмени това им дай, да слагат точно каквото си искат, на каквато цена искат, а ти да нямаш избор и да го ядеш :)