"Висящи козунаци" - благотворителност без излишна показност

Различен Великден ще празнуваме тази година
14 апр 2020 10:26,
8

Малка пекарна в София стартира инициативата "Висящ козунак". Как се прави такъв козунак? Оставяш пари за някого, който не може да си купи. Този, който не може да си го позволи, може да го вземе от пекарната на улица "Ангел Кънчев". Собственикът Дарин Стойков заяви пред Bulgaria ON AIR, че идеята идва, когато един човек е оставил 50 лева за "висящи козунаци".
Още по темата

"Първият козунак отиде при семейство, което е загубило дядото на 73 години. Той е бил болен от коронавирус", допълни Стойков.

Имало е много желаещи да се включат в инициативата. Някои са искали да изпращат пари по банков път, за да могат повече хора да получат козунак за Великден. 120 козунака са омесени в пекарната за настоящите Великденски празници. С тази бройка пекарната е изпълнила капацитета си. Икономически щети отчитат и там. От 3 до 8 пъти са спаднали приходите на малката софийска пекарна.

"В момента сме наполовина на това, което сме заработвали в нормална ситуация. Не се оплаквам, трябва да възприемем ситуацията", сподели собственикът.

Дарин Стойков разкри, че тайната на добрия козунак се крие из бабините рецепти и в това да го месиш с леко сърце.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Отвратен преди 4 години
Хей, анонимни тиквеници от 2 до 6, не ви ли омръзна да злобеете, *** нещастна? Не се чудете защо животът ви е лош! Душите са ви мърляви, на вас никога хубаво нещо няма да се случи!
5
1
 
3
 
! Отговори
ДЖО МИРИЗЛИВИЯ ЧЕХЪЛ преди 4 години
ДАРО Е ГОЛЯМ СОЕДИНИТЕЛ!
4
2
 
3
 
! Отговори
МАСКАТА преди 4 години
Без показност, но "първия висящ ку...козунак бил за дядо който почина от коронавирус" АЙ СИКТИР кавали, какво общо има едното с другото освен да се качите на вълната и да изкарате 20 стински от това? Душа нямате ***.... Нито яйца, нито агнешко, нито зеленчуци ще купувам тая година за празника, камо ли "български" по една молитва и лека вечер.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Благотворителност без излишна показност, само със даване на адреса на пекарната.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекарите що не спасиха горкия дядо? Си гурно и той им е ръкоплескал с последни сили.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разплаках се.Ужас! Горкото семейство, как ще живее сега без 73-годишен дядо! Майка ми умря от рак на 65. Месеци наред лимфните и възли бяха подути, а лекарят и казал да смуче лимони, за да се дренират. Като се усложни и я диагностицираха, обикаляхме болниците да я приемат и навсякъде ни гонеха като лучета.