Сидеров с 2 обвинения и в ареста, глоба очаква Каракачанов

Свободата на словото не е нарушена, категоричен е Младен Маринов
15 апр 2020 18:22, Красимир Ангелов
146
Сидеров с 2 обвинения и в ареста, глоба очаква Каракачанов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е с 2 обвинения, но все още от СДВР се обработват материалите, които ще се докладват в прокуратурата, обяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред bTV.

"Г-н Сидеров се яви със своя адвокат в СДВР и там бяха проведени процесуално-следствените действия, разпоредени от прокуратурата. В момента е задържан за срок до 24 часа с оглед осигуряването му за доклад в прокуратурата. През цялото време колегите от СДВР са работили под ръководството на Районна прокуратура-София", поясни вътрешният министър.

Още по темата
"Има приет закон за подвеждаща или лъжлива информация във връзка с борбата с пандемията. Колегите са сезирали и са поели действия по компетентност", уточни Младен Маринов.

Според вътрешния министър свободата на словото по никакъв начин не е нарушена във времето на извънредно положение. "Дори бих казал, че сме на едно от първите места по свобода на словото, както и вече е ясно, че сме на първите места по адекватност на мерките и брой на заразените. Ще дам за пример Дания. Там забраниха всякаква информация по отношение на борбата с коронавируса, а тя да идва единствено и само от правителствените източници", посочи Маринов.

Вътрешният министър обяви още, че вероятно утре ще бъде съставен акт на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов
след репортаж, в който се вижда как той седи на пейка пред Народния театър.

Както е по закон, санкцията ще е в размер между 300 и 1 000 лева.

"Извършва се проверка по искане на вицепремиера Красимир Каракачанов. След репортажа, той ми се обади и каза да извършим проверка, защото не е сигурен, че това, което е направил е със съзнанието, че се е намирал в градинка или парк. Установено е, че е парк", допълни Маринов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако бяхме на първо място по свобода на словото, щяхме да бъдем управлявани от умни политици
4
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И к'во ще стане? Сидеров даже няма да изкара и 24 часа в ареста, а още днес вечерта ще го освободят, а той ще осъди държавата...като стой та гледай!Каскет, оля се!
3
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А глоба за Тиквун кога? Ходи без маска постоянно.
2
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се правете на шушумиги ако глобите Волен трябва да глобите и доцент Мангъров, който е вирусолог и началник щаб по пандемиите. А вашето образование какво е ? Имате страхове, че здравната ви система нямала да издържи е значи проблема си е във вашия телевизор. Да сте крадили по-малко.
1
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Намери каквото търсеше.