Сигналите: Шум, струпване на хора, музика на автомивка в София

И още от HelpBook - изоставена каравана, занемарена пътека...
15 апр 2020 18:45, Анисия Иванова
22

Снимка: HelpBook

Въпреки въведените мерки за ограничението на епидемията и струпването на много хора на едно място, очевидно забраната не се спазва от всички. Ето какъв сигнал постъпи в платформата Helpbook.info:

"Бих искала да подам сигнал за автомивка, която се намира в кв. "Фондови жилища“. Тя работи 24 ч. и непрекъснато има шум, музика от коли, събират се хора, има и прахосмукачки към самата автомивка, които работят непрекъснато. Шумът е силно дразнещ и неприятен, и е през цялата нощ. Аз съм бременна и чакам бебе, не знам как ще се свикне с този непрекъснат шум..." В сигнала си жената пита кой е дал разрешение в близост до блок, на не повече от 10 метра, да има автомивка и моли да се вземат мерки.

Продължаваме с проблеми от район "Младост“, който води по брой изпратени сигнали към действащите органи за разрешаване. В един от тях са изпратени снимки на изоставена каравана, която е в лошо състояние и преседява зад автобусната спирка вече няколко години. Това не е първият сигнал по въпроса. Молбата е най-накрая да бъде премахната.

Недалеч оттам, в същия район, е заснета пътека в междублоковото пространство, която също е в лошо състояние. Плочките са начупени и създават предпоставки за травми на преминаващите, пише в сигнала.

Наш потребител, който наскоро е купил къща в кв. Горна Баня, чрез нашата платформа моли район „Овча Купел“, да му се предостави кофи за боклук за домакинството му, тъй като до момента липсват такива.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, подайте сигнал онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
5
 
! Отговори
мишо преди 4 години
СЕРВИЗА КОЙТО Е В ЛЮЛИН6 РАБОТИ ПРАВЯТ СЕ КУП НАРУШЕНИЯ КОЛИ ХОРА БЕЗ МАСКИ КОЛКОТО ИСКАШ БРАМЧЕНЕ ВИКОВЕ СЪСТЕЗАНИЯ В ДВОРА КОЙТО Е НА ГОЛЯМА ПЛОЩ ДО ДВОРА НА СЕРВИЗА СЕ ПРОДАВАТ АПАРТАМЕНТИ ПРИЗОВАВАМ НИКОЙ ДА НЕ ГИ КУПУВА ЗАЩОТО ШУМЪТ ЩЕ ВИ ПОБЪРКА ИМА ОПЛАКВАНИЯ НО НИЩО НЕ СЕ ПРАВИ ДОКОГА НЯМА ДА БЪДЕМ ДИСЦИПЛИНИРАНИ
17
1
 
9
 
! Отговори
До 19 все тая преди 4 години
В днешно време стана модерно да се пускат жалби и доноси. Видят някой без маска, айде обаждане в полицията. Видят двама да си говорят, айде обаждане в полицията. Някой не може да митлосва по цял ден, айде жалби че това му пречи, онова му пречи. Та зад нашия блок има бензиностанция. Тая бензиностанция е по-близо до блока от колкото мивката, и ако думне сещаш се. От повече от 10г съществува, но тя не пречи!!!
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоест госпожата щото е бременна ли започна светът да и пречи или и пречеше и преди това? Или ще е от тия женички дето правят деца, за да ги ползват като извинение да се налагат, пререждат, не работят?
15
1
 
8
 
! Отговори
Все тая преди 4 години
И да допълня. Точно зад мивката е трамвайното депо. От сутринта в 4ч до към 01ч трамваите свирят, тропат, блъскат. Ама те не пречат. Хахаххаха и музика от мивката никога не се е чувала и пускала!!! От блока до мивката има около 10м тротоар с градинки, двупосочна улица, която и тя е там някъде, и от оградата до мивката пак са около 10 метра. Та стана около 30 метра. Ама много им пречи. Но не им пречи безмислената бензиностация която се намира зад блока. Жалка история.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е неприятен такъв денонощен тормоз над близко живеещите граждани. Необходимо е да се сезира Столична община и да се вземат съответните мерки. Има лостове: ограничаване работното време от 8 до 18ч и една профилактична проверка от НАП...
13
2
 
8
 
! Отговори
Все тая преди 4 години
Живея точно до тази авто мивка. Шума не е чак толкова много. Има хора дето им пречи че са живи
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Секс, сръбска/гръцка музика и ракия...., и мнооооооога кючеци!!!!!Балкан лайф стайл / Bakans life style!!!!!!-))))))))))))))
11
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът не е в доносите, а в това че всеки прави каквото си иска, либерастия до шия. Единия запалиш бмвто ръмжи по улиците, другия отишъл да си купи лиготии, бабите ауу от кога не съм те виждала, една патрулка обикаля от дъжд на вятър, никакъв контрол, магазините фраш, застанала една дебела с количката пътеката нейна отстояния никакви, лапетии щъкат навсякъде и барат топки кучета колелета тротинетки, гоУема карантина, ганьовщина с аплодисменти
10
0
 
13
 
! Отговори
ne X us преди 4 години
Не само че ви шуми, ами сигурно й плащате водата. Хич да не се притесняваш, и при нас е така.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
Добра идея е да не се подържат по комунистически слабо населените места, но данъци там да не се плащат. Заплатите да са без ДДС и здравни осигуровки. След като бе се дават пари там не трябва и да се вземат.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
8 едва ли осъзнаваш че най-голямата индустриализация и урбанизация се случвала именно преди 89та. Едва ли осъзнаваш че няма как да промениш демографията по естествен път като изкуствено ти налагат джендъризми, промиват те и те гонят навън.
7
3
 
12
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
Аз да питам , ГЕРБ ще вербуват ли агенти за доноси като партията им майка БКП?
6
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КозякДа не ви е длъжен някой да поддържа умиращи населени места на системи? Плиска и Преслав също някога са били столици, а сега не са. Времето тече и едни населени места растат, други умират. Стига с тези комунистически идеи да поддържаме мъртвото на системи. Един ден когато животът в София стане твърде скъп и твърде неатрактивен хората сами отново ще се върнат в провинцията. Но това трябва да стане по естествен път.
5
1
 
20
 
! Отговори
България преди 4 години
е едно голямо Столипиново. Но всички сте със самочувствие, че сме вилики
4
4
 
8
 
! Отговори
Козяк преди 4 години
Интересно ми е за кого гдасувахте на изборите за кмет? Дадохте ли някаквро порьчение на кандитата или го посрещнахте и изпратихте със ставане на крака? А освен това имате метро, имате редовно вода, имате лекари и болници А ние в провинцията? Живи да ни оплачеш.Един път в седмицата минава кола-подвижен магазин, купуваме си хляб , олио и толкова ...
3
0
 
31
 
! Отговори
бургазлия преди 4 години
Автомивките са разпределтелни депа за наркотици !! В Бургас автомивки се държат само от такива , с горещата подкрепа на общината !
2
3
 
30
 
! Отговори
стойте си у дома преди 4 години
''кой е дал разрешение в близост до блок, на не повече от 10 метра, да има автомивка''-КАК КОЙ, ОНЗИ ГЕРБЕРАСТ ВЗЕЛ ПАРИЧКИ ЗА ТОВА?!
1
4
 
33
 
! Отговори
истина е преди 4 години
Ко да правиш ,и на кого да се оплачеш ,като бандити ни управляват !