Борисов провери "Балкански поток" от хеликоптер

Строителството напредва едновременно със земеделските дейности
Обновена: 16 апр 2020 11:35 | 16 апр 2020 11:35, Веселина Йорданова
35
Борисов провери "Балкански поток" от хеликоптер
Кадър: Facebook

Премиерът Бойко Борисов провери от хеликоптер напредъка по строежа на газопровода "Балкански поток". 

Преди около месец той направи същата инспекция на компресорните станции. Борисов отбеляза, че въпреки карантината се работи, и то при спазване на епидемиологичните мерки.

Още по темата
По думите му строителството напредва едновременно с извършване на земеделските дейности.

"В тая криза всяка работно място и всяка заплата облекчава", коментира премиерът и допълни, че това дава възможност на държавата да подпомага тези, които не могат да работят, тъй като и западните икономики не работят.

"Като нарисувано от художник е, земята ни е прекрасна, и всичко това е пипнато от човешка ръка, а преди това е проектирано, смятано, изчислявано", възхити се на няколко пъти премиерът на трасетата на газопровода и на обработените ниви.

Преди месец като прелетяхме, копаеха траншеите, отбеляза Борисов напредъка. След Великден той каза, че ще отиде на инспекция и на гръцката връзка.

КС "Расово" е част от проекта за разширение на газопреносната ни инфраструктура от българо-турската до българо-сръбската граница.

Това е една от двете компресорни станции, които ще служат за повишаване на налягането по трасето на "Балкански поток", другата е "Нова Провадия". Площадката на КС "Расово" е с площ около 120,7 декара.

На нея освен три газотурбокомпресорни агрегата, ще бъдат разположени и административна сграда, производствени и обслужващи сгради.


 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не си седи в къщи защото на него му правят тестове всеки ден , а и той друго не може освен да инспектира и да реже ленти
22
0
 
3
 
! Отговори
възмутен преди 4 години
Тоя пък не се спря да митка,за него няма карантина.Що не си седи в къщи?И маската не я слага както трябва!
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джипката раздаваше повече пари, хеликоптерът е скръндза.
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
перчи се като пуак. колко маски или колко дарения струва този полет. започва да писва с това поведение ала селски ерген номер едно. Етото, нарцисицма и арогантността вече идва повече. Имаме си виден хидролог на републиката, сега вече си имаме и главен строителен инспектор на републиката. Държавата боксува, а той си прави скъп пиар за сметка на държавата. Отвратително е. Откога министър-председател всеки ден ходи по строителни обекти - магистрали, потоци или шивашки цехове. Това вече е прекалено.
19
0
 
11
 
! Отговори
Гладен преди 4 години
НИЕ ТРЪБИ НЕ ЯДЕМ
18
1
 
12
 
! Отговори
Коко преди 4 години
Летателният час на хеликоптера е около 5000 лева, но нека гражданите не забравят да пращат sms-и и да правят дарения.Не може ли по друг начин да следи развитието на обекта - например да му докладват?
17
2
 
2
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Бацката на хеликоптер!Следи тръбичката как расте!Той и Путин всеки ден му докладват сводките от космическото разузнаване-Баце трепери и тръби полага!Бацка да те светнем нема да дочакаш Ф-16 ако не върнеш на Вовката онова ресто от800млн.евраки за провалениот поток,а за Барса не мисли въобще!И да те светна-по добре беден и болен,но жив отколкото изтинал милионер!
16
2
 
11
 
! Отговори
Ъмба преди 4 години
Ананиев да напомни, че една такава разходка се равнява на хиляди СМС и от "добри граждани". Не се ли усещате в лицемерието си, когато правите безцелни разходки, а обеднелия Българин се натиска да изпълнява държавните финансови задължения под мототото на милосърдието. Какво има да се гледа отгоре ? Какъв се води Борисов - орловото око ? Да вдигне телефона и да пита на кой км е приключеното.
15
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очквам скоро да му организират "случайно" кацане в някое село, за да пообшува с местните, а те да му споделят колко го обичат и колко са доволни от работата на правителството. А ПР-ката да снима в телефона за Фейсбук....
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-н Борисов сам си кара джипката, дайте му сам да си кара и хеликоптера със сигурност ще се справи.
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добър вечер, Енвер Борисов !
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Избори идват все пак...Трябва да се симулира дейност...
11
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тук долу един приятел е питал къде е Радев, само да му кажа, че той сам си пилотира самолета
10
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той наистина не върши някаква работа,като харчи безцелно парите на бедния българин.
9
2
 
29
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
*** Банкянски що не си стои вкъщи, а си обикаля насам-натам България уж вършейки някаква работа...
8
2
 
25
 
! Отговори
pp преди 4 години
дори само да спре да лети насам- натам или поне разреди полетите ще спести няколко хиляди на тази държава.
7
4
 
14
 
! Отговори
None преди 4 години
Поне тоиз път не пилотира хеликоптера ... Иначе щях да го заподозра че подръжава на Путин ... Боко какво да кажа за него ... всеки път като го видя се срамувам ....
6
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подари 2,5 млрд на Путин, а българските пенсионери нека умрат със 100 евро пенсии . Отказа се и от неустойки от 1млд лева за това че руснаците спират преноса на газ през Румъния ,а са задължени да ни плащат до 2030 и това им опростиха гробарите.
5
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това неадекватно кречетало докога ще си прави разходки по време криза на гърба на данъкоплатеца? После с цялата си наглост другото същество Ананиев призовава "добрите и съвестни граждани да даряват за PCR тестове". Противни сте. Радвам се че вече годините ви вървят по - добре и по - към края
4
3
 
22
 
! Отговори
Шефа преди 4 години
Много работи ,разнася вируси и се чуди защо строгите МУ мерки дават обратен резултат, нещастния нарцис.