Нови 48 души са с коронавирус, има още един починал

Общият брой на болните е 783 души
Обновена: 16 апр 2020 09:14 | 16 апр 2020 08:10, Анисия Иванова
345
Нови 48 души са с коронавирус, има още един починал
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Болните от коронавирус у нас вече са общо 783, обяви на традиционния брифинг председателят на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.

Новите случаи от последното денонощие са 48 души, има и още един починал тази нощ в Пирогов - мъж на 70 години, техният брой вече е 37 души, излекуваните са 122-ма.

6.5% е скокът на новите случай, при нас епидемията бележи ръст, поради което няма данни за отпускане на мерките, обясни Мутафчийски.

Новите болни в София са 32 случая, столицата се оформя като център на заразата, но има множество огнища в града, обясни той. Затова софиянци да не пътуват, за да не пренесат заразата в страната, настоя генералът.

"В "Пирогов" са настанени петима. ВМA - 4. "Александровска" - двама. "Света София" - двама, и в Инфекциозна болница - един. Амбулаторни са 18", каза Мутафчийски.

"В Смолян болните са седем, Кюстендил - един, Сливен - 1, Пловдив - 1, Кърджали - 1, Бургас, Видин, Габрово, Велико Търново, Добрич - по един", допълни той.

По думите му в момента страната върви стръмно нагоре по отношение на заразата

Сред новите случай няма нови болни деца. От медицинския персонал има нови 9 души заразени. 31 души от болните са в интензивно отделение.

Няма нови области на разпространение на заразата.

"Сред излекуваните има 6 деца, които са изчистени", каза още Мутафчийски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Цъфнал COVID-19ТИ СИ Цъфнал ГЕРБ ДРАГИ МИ *** ХАЙ ДАНО СА СПАСИШ
247
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До wrightИма много други показатели за справяне с положението и най вече икономически..Германия, Дания и Австрия се справят много добре както и Исландия и дори Швеция, а също и Швейцария, разбира се..
246
0
 
6
 
! Отговори
НЕДЕЙТЕ преди 4 години
Да ходите в парковете, не ходете и в селските си имоти, където е много опасно, защо ли? Стой те си у дома на мръсния въздух, без слънце и в прахоляците. Защо ли си мисля, че на слънце и чист въздух е по-безопасно здравето!!!
245
1
 
2
 
! Отговори
wright преди 4 години
До АнонименПърво проверете колко заразени и колко починали има в Австрия и у нас, после коментирайте къде е по добре положението.
244
3
 
9
 
! Отговори
Истукан преди 4 години
Като сложихме задължително маските, като затворихме градовете и магазините, като се затворихме, какво постигнахме? Защо при тези мерки броят на заразени се увеличава? Какъв беше смисълът от тази карантина? Защо се опитват да ни наложат тази диктатура?
243
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман вече с тоя вирус....Къде са хилядите болни, къде са хилядите умрели???Няма ги, но не защото вие се погрижихте.Дори в Беларус ги няма, Където няма и такива шизофренични мерки....Тъпaнaри!
242
3
 
7
 
! Отговори
А бе преди 4 години
няма ли да се спрете нямате никакви доказателства правите експерименти с народа лакомии за пари ли сте.
241
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
според мен проблемът е че точно в тези западни страни няма достъп до първична помощ/на деня/ т.е до джипи дето му викат -там казват вземайте парацетамол без да са прегледали болния и тук ще стане така защото внесоха паника -не ходете до джипито обаждайте се по телефона ще ви лекува ами не става така по телефона може да ви каже единствено вземайте парацетамол е това е -като не ви действа парацетамола и почнете да кашляте и задушавате звънете на бърза помощ
240
11
 
9
 
! Отговори
от Англия преди 4 години
Късметлии сте вие там. Тук *** като мухи, цели семейства се затриват.Имаме пореден рекорд от 861 за денонощие. Не вярвх ,че правителството ще изпростее толкова със отлагане на карантината.Цял Лондон е пламнал.В болниците приемат само спешните случаи и то без съпътстващи заболявания и над 60.
239
20
 
7
 
! Отговори
Цъфнал COVID-19 преди 4 години
Ха да ви е честита сега Цветница, църквите и общите лъжички. При 2-14 дни инкубационен период, сега е моментът да почнат да цъфтят случаите. За Великден и близките 2 седмици след него не мърдам от къщи! Вие си се заразявайте масово колкото искате и продължавайте да отричате опасността! Изчакайте да стане твърде късно и тогава съжалявайте! Така направиха другите, явно и ние не можем да избягаме от човешката природа!
238
3
 
1
 
! Отговори
Анонимник преди 4 години
Много
237
3
 
1
 
! Отговори
Генади преди 4 години
Много
236
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега при Цв.Ризова генералът каза че може да се разработи ваксина към вирус който не е видоизменчив/ като този на Спин/-не е споменал спин вируса разбира се ,но това означава ли че този вирус е видоизменчив защото създържа 4 нуклеотида от тези на спин вируса/затова му действат и л-вата с/у СПИН/ и към него скоро може и да няма ваксина и докога ще сме изолирани ,може да се махне карантината като спазваме мерките например да си носим маските и да си мием ръцете със спирт
235
3
 
0
 
! Отговори
Гани Смукача преди 4 години
Генади Кошев
234
3
 
1
 
! Отговори
Hdkr I;wud'd преди 4 години
Много
233
4
 
9
 
! Отговори
бай кой преди 4 години
Кой не го псува, кой? Тираджии, миньори и таксиметрови шофьори във всяко кафене открито всеки го презира, а той продължава държавата си да репресира.
232
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъжа и измама! Когато искаш да удължиш ИП, вадиш повече положителни тестове. А защо *** не ги проверявахте още на идване от чужбина? Защо чак онзи ден ги сложихте под карантина? Иначе австрийците започват да отпускат положението, сигурно защото са много далече от Италия? Хората в нормалните държави си обикалят парковете, а тука не може! Защо ли?
231
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз искам накрая да ни направят отчет и да кажат колко пари е похарчила държавата по време на корона екшъна за лечение на неосигурени. И да представят план как, с какви механизми тези хора ще си изплатят задължението към болниците и държавата.
230
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това дребно лъжливо и продажно лай_ненце Манафчийски ще бъде съдено един ден
229
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До вчера по двайсе нови откриваха, сега-двойно. Да не са почнали да правят двойно повече тестове? Или са свършили бракуваните "бързи" тестове, дето обясняваха, че могат "с един по двайсе наведнъж"?