22-годишният Кристиан Николов е карал джипа убиец на Милен Цветков

Колата е регистрирана на фирма, спечелила пари от европроекти
Обновена: 20 апр 2020 13:05 | 20 апр 2020 11:07,
373
22-годишният Кристиан Николов е карал джипа убиец на Милен Цветков
Снимка: БГНЕС

Водачът на джипа, който уби Милен Цветков на столичен светофар, е на 22 години.

"Има книжка от 2016 година. В досието му има само едно малко нарушение. С направения му тест е реагирал на канабис и амфетамин. Той е задържан за 24 часа в 4-о РПУ. Той попада под член на 343б от НК, който предвижда от 3 до 15 години затвор", заяви тази сутрин главен комисар Николай Хаджийски.

Колата е собственост на фирмата "Десислава Пешева Комерс". Тя е усвоила половин милион лева по Програмата за развитие на селските райони, съобщава „24 часа“.

Още по темата

Зад волана е бил 22-годишният Кристиан Николов, който е син на Десислава Пешева. Младежът е бил дрогиран и е арестуван. Майка му е изпълнителен директор на "Винпром Карнобат" и съдружник с Миню Стайков в други фирми.

Джипът Ауди Q7 се води собственост на фирмата на майката на шофьора.
Същата фирма е бенефициент по Програмата за развитие на селските райони и се занимава с лозаро-винарство. Спечелила е няколко проекта, финансирани от Европа чрез Държавен фонд "Земеделие", допълва изданието.

Джипът, ударил колата на Милен Цветков, летял с 80 км/ч

Един от проектите е за купуване на оборудване и съоръжения за обработка на лозя. Финансиран е с 250 хил. лв. Друг спечелен проект е за построяване на навес за съхранение и обработка на лук, моркови и насаждения за орехова градина.

През 2019 г. прокуратурата влезе в Държавен фонд Земеделие заради второто разследване срещу Миню Стайков. То вече е в съда. Бизнесменът е изправен пред Темида като лидер на престъпна група за източване на субсидии от Европа.

Фирмата "Десислава Пешева Комерс" не е публикувала счетоводни отчети от 2009 г., но субсидиите от Европа са усвоени след това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
1
 
8
 
! Отговори
ВЪЙ-ВЪЙ преди 4 години
С маска, без маска в тая дуржава се мре поголовно.За денонощие по 300 човека от 6,9 милиона.А я Италия по 1580 човека от 60 милиона.При 9 пъти повече население ако бяхме и простата сметка 300 .9 = 2700,излиза КАКВО???
285
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВМЕСТО ДА СЕ ЗАЯЖДАТ С БАБИЧКИТЕ,СЛУЖБИТЕ ДА СИ ЗАСТАНАТ ПО МЕСТАТА И ДА СИ ГЛЕДАТ РАБОТАТА.
284
0
 
6
 
! Отговори
СТИГА... преди 4 години
Е, ТОЗИ ПЪТ ЦЯЛАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ Е АДСКИ ВЪЗМУТЕНА!
283
0
 
1
 
! Отговори
Shte Povarna преди 4 години
.da dobavia samo .mnogo uvajavam Milen kato journalist ! Ne go poznavam lichno ot blizo ..v lichen plan...no siguro e I bil dobar I chesten chovek ! Spored men ..niama kak da si losh I podal I da pravish jurnalistika na neveroiatno visoko nivo -chestna I priama !!! Mir na praha mu I da pochiva v mir !!!
282
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Xa, джипа ли е убиецът на Милен Цветков???
281
1
 
5
 
! Отговори
В България преди 4 години
В България умират повече хора при пътно транспортни проиществия от колкото от Корона вируса. Предлагам!1. При доказано убийство про ПТП на шофьора да се отнемат шофьорските права за 50 годин,2. Голобите за нарушения да бъдат пропорционални на Цената или Кубиците/ или годината на производство на Автомобила - и за всяко следващо нарушение прогресивно по високи !!!
280
1
 
0
 
! Отговори
Shte Povarna преди 4 години
.22 eksrement "upravliaval " Q7 ,napushen s Treva I nadrusam s amfetamini ! ????!! Mika Mu "spechelia " finansirane po evroproekti ama tova e zashtoto e v "pravilnoto " obkrajenie na druga otrepka -"biznesmen " sashto ot kraga na "pravilnite "hora !!! Primerno Az I Ti ..niama da "spechelim " evrofinansirane ..zashtoto ne sme ot "pravilnite " !!! Interesnoto e ,che "pravilnite" hora sa ili ot BSP ...ili ot GERB...ili ot DPS....it.n. a te pak sa s obsht proizhod BKP !!!
279
0
 
10
 
! Отговори
.. преди 4 години
"джипа убиец"???Джипа не е убиец. Шофьора е убиец.Все едно куршума да е убиец, а не този, който го е изстрелял.А, то Павел го е писал това, редакторчето....
278
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не джипът е убиец, а разглезеното мамино синче и крадливата му майка с многото фирми.
277
1
 
7
 
! Отговори
anon преди 4 години
този главен комисар вече играе защита... или е некомпетентен. чл. 243 предвижда 5-20 години за особено тежки случаи- сериозно нарушаване на правилника за движение (каране със 100 във случая, че и отгоре), извършване на действието под въздействие на алкохол или наркотици...
276
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ССЗа червените от Герб ли става дума 1защото за мен БСП и Герб са си БКП ! Като две капки вода са ! Лакомията им е напълно еднаква явно и ти си от тяхното котило !
275
3
 
7
 
! Отговори
СС преди 4 години
Разглезено *** на червени крадливи олигарси, всичко е ясно. :(
274
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Хан КрумА ти ще си останеш наивник ,Герб не са ли червени ,та те са пъ-тъмно червени от всички бе ? По какво се отличават не са ли болшинството на върха от същото котило ,не са ли достатъчно нагли или лакомията им ти се струва по-малка ? Само зависим гербер от народната трапеза ,накадърник да си изкарва парите с главата си или ръцете си говори като теб . Ти ако си независм ще видиш очевадното !
273
0
 
10
 
! Отговори
R преди 4 години
Ако не бяха премахнали жителството, келемето щеше да си стои в Карнобат , а не да става софиянец. А може и да се беше опазил от наркотиците там . Ама на ...........
272
0
 
4
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 4 години
До Кой е продал дрогатаНа пръв поглед правилен подход, но далеч недостатъчен. Защо? Нека притиснат 22 годишния, нека хванат дилъра, но да продължат - до МВР, тайните служби, чуждото разузнаване, най-големия военнополитически блок, офшорните зони (отдавна не се изчерпван с Кайманите), най-големите световни банки (леле майко - конспирация, ужас, анти***ити, фашисти!) и т.н. РАЗБИРАТЕ ЛИ КОЛКО Е СЕРИОЗЕН ПРОБЛЕМЪТ И ЗАЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ РЕШИ???
271
0
 
8
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Какво има за разследване не е ясно кои го е убил ли след като всичко е ясно доживотен затвор.
270
0
 
7
 
! Отговори
R преди 4 години
Джипа не е убиец. Джипа е просто превозно средство. Убиеца е човека в джипа. Не обвинявайте машината, че келемето се е качил да кара дрогиран. още малко и ще пратите колата на съд, а не маминото детенце....
269
0
 
2
 
! Отговори
R преди 4 години
Джипа не е убиец. Джипа е просто превозно средство. Убиеца е човека в джипа. Не обвинявайте машината, че келемето се е качил да кара дрогиран. още малко и ще пратите колата на съд, а не маминото детенце....
268
0
 
7
 
! Отговори
Кой е продал дрогата преди 4 години
Кои е продал дрогата на шофьора ????( задържания да изпее, от кои си я е купил, да даде телефон име, и дрога дилъра да бъде заловен и съден !!! )Предлагам Ако някой шофира употребил наркотични вещества като "Марихуана"да му се отнема шофьорската книжка за 50 години .И да бъде подведен под наказателна отговорност за опит за убийство, независимо дали е убил, осакатил някого за времето на шофиране. Също така глобите за превишена скорост да бъдат пропорционални на цената на автомобила.
267
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно е ясно: половин милион лева по Програмата за развитие на селските райони са усвоени за джип, който е ударил колата на Милен Цветков. И са усвоени от "Десислава Пешева Комерс"- фирма на червени олигарси, т.е. близки до бсп. Разбирате ли къде отиват "усвоените" европейски пари? Гешев, къде си?