Демократична България: Загубихме един от смелите си журналисти

Настояваме за обективно разследване, допълват от партията
Обновена: 20 апр 2020 17:00 | 20 апр 2020 16:56, Анисия Иванова
74
Демократична България: Загубихме един от смелите си журналисти
Снимка: БГНЕС

"Снощи в катастрофа загина Милен Цветков. Загубихме един от най-ярките си журналисти - непримирим, смел, харизматичен. Загубихме приятел и съмишленик. Загубихме един от онези, за които знаем, че ще останат незаменими. Изказваме дълбоки съболезнования на семейството, близките и колегите му". Това се казва в становище на "Демократична България" по повод нелепата смърт на журналиста Милен Цветков.

"Катастрофата, която отне живота на Милен Цветков, можеше да не се случи. Истинската ѝ причина са системни проблеми на вътрешната сигурност и пътната ни безопасност, които са известни от години. Корупцията, безнаказаността, безотговорността, срещу които с такава енергия се бореше Милен, станаха причина за неговата гибел. Докато не бъдат променени тези фактори, такава катастрофа е възможна с всеки един от нас, във всеки момент, на всяко място.

И макар нищо да не може да върне или замести Милен, ние му дължим да постъпим така, както щеше да направи той: да пита и да настоява за промени.

Ето защо "Демократична България" настоява за пълно, бързо и обективно разследване. За да няма замитане на отговорността, искаме максимална прозрачност на действията на властта по разследването, заявяват от партията.

Настояваме да се въведат и приложат мерки за преодоляване на системните фактори, които доведоха до тази трагична катастрофа, включително: спешна едногодишна програма за подобряване на условията за пътна безопасност; покриване на всички магистрали, основни пътни артерии, критични участъци с автоматизирани камери; създаване на национален фонд, който ще осигурява средствата за закупуване и монтаж на камери в общините, по предложения на кметовете; нормативни изменения, позволяващи повече и по-ефективен автоматизиран контрол за различни видове нарушения; радикална реформа в начина, по който функционира КАТ и пълната му електронизация.

В близките дни ще разработим и обявим цялостна програма за превенция върху цялостната пътна безопасност.

Скърбим, но нямаме право да бездействаме", завършва позицията на "Демократична България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Тъжно преди 3 години
До Todor RОпределено не им прави чест. Готови са на всичко за малко медйно внимание.
67
0
 
2
 
! Отговори
Todor R преди 4 години
От ДБ да не си правят пиар на гърба на човек, сто пъти по-известен от тях и сто пъти повече направил от тях за България.
66
0
 
1
 
! Отговори
ами преди 4 години
Системния фактор са българите който не искат да спазва законите.
65
0
 
1
 
! Отговори
мене преди 4 години
Я престанете да се пънете, че ставате трагични. Не Ви ли е срам да се качвате върху катафалката на един човек и да развяват барака за собствените си цели като говорите и глупости. Може да пишете колкото си искате декларации, но като начало е добре да се научим да спазваме правилата и да възпита е децата си както трябва.
64
0
 
1
 
! Отговори
жалко преди 4 години
До АнонименПонякога родителите плащат за греховете на децата си!
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ми е мъчно за Милен Цветков. Въпреки Петканов и постоянството му с Демократична България, което повече прилича на мъчителна надежда. Той беше смел, позитивен и имаше стил.
62
0
 
4
 
! Отговори
Bai Kor преди 4 години
Da blagodarim nai veche na roditelite mu che sa otgledali bezkrupolen,***,narkoman I recidivist.Dano poluchi maximalna prisad, pone!!!!!
61
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Младежът е явен социопат с чадър от влиятелните си родители.Ще му пожелая ПРОВАЛ ТОТАЛЕН на живота му.Родителите ми бял ден да не видат.
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SakiВярно. За да бъде осъден виновния обвинението да извика свидетелите на катастрофата и да се намерят физически доказателства, които уличават престъпника. По джипа няма начин да не са останали следи. така работи съдебната система. Дано само някой не прикрие доказателствата а свидетелите да не се отметнат изведнъж и да обвиняват бърза помощ че уж не била дошла навреме. И дано съдиите да са неподкупни.
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обществото е сложен организъм, който зависи от образоваността и културата на индивидите.Колкото ПОВЕЧЕ образовани и културни индивиди, толкова по-развито общество.Защо българите ви мързи да се самообразовате?Ами не ме ме интаресува, но сте досадни с инфантилното си желание някой друг да ви е виновен.
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи точно на това кръстовоще камери има и ако няма запис партията да го намери! Точно сега не е момента по села и паланки да се монтират камери след като сме в пандемия! Променен ли е закона и видеозаписите почнаха ли да важат в съда? Популустки изказвания не са необходими!
57
6
 
2
 
! Отговори
Granik преди 4 години
Ако не се вземат мерки Раданчо Кънев е заплашил, че ще спре да пие бира завинаги.
56
3
 
1
 
! Отговори
Saki преди 4 години
Съдиите не се интересуват кой какво иска и за какво настоява. Съдиите са независими, работят с факти и доказателства. Не обичат да се съобразяват нито с медии, нито с партии, нито с граждански движения. Така, че такива партийни позиции са смешни и ***.
55
3
 
3
 
! Отговори
Ляв неолиберален гей преди 4 години
Как кои? Третополовите бе!
54
2
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонимен54..то не е майтап!....макар и зловещ..Сашко вече го подкараха към "релсите"..Другите,особено дамите,за сега са гъвкави,но не се знае до кога..
53
4
 
5
 
! Отговори
Велизар Енчев преди 4 години
Тия па кои бяха???
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименПоклон и пред Божидар Димитров,Невена Коканова,Катя Паскалева,Антон Горчев,Милен Пенев,Мария Нейкова,Димо Коларов!
51
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се готви Береану....1321
50
2
 
5
 
! Отговори
новите ценности преди 4 години
- безработица- голям проценът неграмотни или малограмотни
49
3
 
12
 
! Отговори
новите ценности преди 4 години
До До 41- престъпления и масова престъпност в страната- непрекъснато убийства на хора,включително и невинни- наркомания - няма свобода на словото,който говори свободно е тормозен или убит- групировки,насилие- унищожаване на икономиката ни,заводите,търговските дружества,смазване на малкия,среден бизнес,оцеляват само партийни фирми- източване на сметките на хората в началото през прехода-гладни пенсионери,деца-студ за 47% от населението през зимата-принудителна емиграция-ниски заплати