Каракачанов предлага резервът да се обнови с родни храни

Вицепремиерът с 3 мерки в подкрепа на земеделието
40
Каракачанов предлага резервът да се обнови с родни храни
Снимка: БГНЕС, архив

Три нови мерки в подкрепа на българския аграрен сектор предлага вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов за утрешното заседане на МС.

Първата е свързана с обновяване на държавния резерв и военновременните запаси с консервирани храни и млечни продукти с произход България. За целта на ДА „Държавен резерв и военновременни запаси“ трябва да бъдат отпуснати 30 милиона лева. Това пряко ще подпомогне българските земеделие, животновъдство и хранително-вкусова промишленост в една трудна година като настоящата, съобщиха от МО.

Втората мяпка е предоставяне на допълнителна субсидия от Държавен фонд "Земеделие" за производството на всички видове зеленчуци за 2020 г. в размер на 150 милиона лева. По този начин ще бъде гарантирано производството на български зеленчуци за 2020 г. и увеличаването на площите, заети от тях през тази и следващата година.

Третата мярка е осигуряване на земеделските производители с необходимите консумативи като: фуражи и добавки към тях; семена, разсад; торове, препарати за растителна защита; резервни части за селскостопанската техника; системи за капково напояване и др. необходими за производството на плодове и зеленчуци.

За целта да се предостави безлихвена целева кредитна линия както на земеделските производители за закупуване, така и на вносителите на консумативи – за тяхното осигуряване на пазара. По този начин ще бъдат преодолени рисковете от провал на реколта 2020 и изпадане в продоволствена криза, смята Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
ЕВО преди 4 години
Ех войводо,ех ти вехта войводо,да можеше и друго да обновите,ама не всичко вече е изпапано и пари не дават отникъде.Само в Бил...!
30
1
 
0
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
А фурмите кога че ги пуснете на пазара ? Толкова агнешка и кашкавал дадохме на арабелите ...
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно сега да спре да говори за помощ на българските производители /тъй наречени/ иаграрни бизнес дами, които с парите от Евро фондовете си купуват мощните джипове за своите надрусани синчета! Да се спре и да замълчи за дълго!
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отлежалите луканки ше ги изфърляте ли?
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само да не напълнят резерва с фурми. Щото ще дойде време да се избиват респираторните.
26
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най- накрая едно добро предложение от Каракачанов. Много ясно е че трябва да са с български стоки. Действайте.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че той досега не е ли бил с български стоки? Да не са го зареждали с пармезан и хималайска сол?
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МИЛИЦИОНЕРСКИ НАЦИЗЪМ
23
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Пак ще се въртят едни пари .... някой ще намаже .... пари за кофти продукция
22
1
 
5
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Че това не му ли е ЗАДЪЛЖЕНИЕ
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туй бузестото, винаги и то публично гледа да отклони вниманието на хората от истинските проблеми на дьржавата, за шкембясалия и бошко сякаш сме офци.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каракачанов предлага резервът да се обнови с родни храниЕЙ ТЛ ЪС ТАК ЗАТВАРЯЙ СИ ДЗУ Р ЛАТА
19
3
 
8
 
! Отговори
ммм ..! преди 4 години
... и този Шкембе Министър до кога ще прави изявления ...... иначе беше доста активен относно покупката на F-16, нали ..?Отвратителна личност ...Да изчезва от хоризонта ...
18
2
 
10
 
! Отговори
калинка-малинка преди 4 години
Че тоз не е ли военен министър , какво си вре носа в земеделските работи ? Остава сега министърката на земеделието да педложи мерки за подобряването състояниието на армията ( не че няма нужда) ! Всъщност може и по-добри предложения да даде от "войводата" !Те,всичките ни министри са дяляни камъни - навсякъде уйдисват.Едната красавица вече две министерства смени , другата вече втори път я канят за министър,явно на много възлови кръстовища ги намират,като търсят министри...
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя може ли да обясни първо с какво българския аграрен сектор е пострадал? работниците не могат да работят на полето заради вируса ли? или земеделците искат нови джипове с които наркоманчетата им да газят хората ли?
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А мярката с пенсионираните служители които са на двойна хранилка пенсия и заплата от началото на 2016г.до сега кога ще я гледате г-н Каракачанов при толкова голяма безработица,няма незаменими каква е тая анархия...........?????????
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След големи кризи обикновенно идва и пренареждане на пластовете.Хич не е лоша идея да постегнем малко отбранителната ни готовност, че не се знае какво иде зад ъгъла.А храната с достатъчен срок на годност, все ще и дойде времето кой да я изяде.А не дай Боже, може и да се стигне да е най-ценната валута. Българският лев обезпечен с 500 калории-шега с дистопичен елемент.Не мисля ,че руснаците току така забраниха износа на зърно.
14
1
 
4
 
! Отговори
Рашко преди 4 години
Ще напълнят резерва със сирене Лакрима, от това дето Шиши не усря да изнесе за Дубай. Така печелят всички, без тия дето редовно го д*хат, сиреч данъкоплатците.
13
1
 
0
 
! Отговори
30357 преди 4 години
От яслите и детските градини до Народното събрание да се снабдяват от български производители.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смята да продаде наличния държавен резерв на близки фирми. Ако вече не го е сторил.