Социопатията у младите се активизира от липса на родителско внимание

Скъпите коли и дрогата са подаръци за нещастни хора, смята психолог
Обновена: 23 апр 2020 10:25 | 23 апр 2020 09:54,
61

Потънали в собствените си грижи, част от хората загубиха децата си - в развод и раздяла, заминавайки в чужбина, забравяйки, че децата имат нужда от любов и грижа, и интелигентността не е част от това“. Това каза за "България сутрин" психологът Иван Игов.
Още по темата

По думите му много често, когато децата са израснали в емоционално студена среда, те започват да провокират общността около себе си и хората не разбират за какво става дума. В годините те са правили неща, не защото са лоши, а защото не са знаели как да го правят по друг начин. Често родителите изкупуват липсите със скъпи вещи, децата активно бягат от света с това, което е поднесено на тепсия.

"Лоши деца няма. Нещо се е случило в средата и обкръжението, за да се стигне до онова, което наричаме социопатия", подчерта Игов за Bulgaria ON AIR.

Децата, които биват компенсирани с пари и скъпи вещи, са безпомощни да се справят в обществото, смята той.

"Тези мамини синчета, въпреки че получават всичко - пари, коли, вътрешно в себе си са ужасно нещастни хора. Прибягването към секти и дрога е опит да избягаш от себе си. След седмица-две ще забравим за този случай и ще продължим да живеем както обикновено, затова в такива ситуации е нужно да се намесят хората, от които зависи по-строгото наблюдение към младите хора, шофьорите. А също и колега психолог да се намеси, че това лице да може да се върне в обществото", допълни още Игов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТръбаToчно обратното.
31
0
 
10
 
! Отговори
Shshs преди 4 години
Само който е минал през написаното може да разбере последствията от живота с 1 родител в София. Това не е провинцията където има 5 наркомана на град и всички ги знаят, тук има дилър във всеки блок и наркомани на всяка площадка. Наркоманията е подсъзнателен психологически, химически и биологичен процес който само дългогодишен бивш наркоман познава из основи. По коментарите си личи житейският опит на всеки един от Вас и 90% от мненията са лишени от контекста на статията.
30
0
 
4
 
! Отговори
северозапад преди 4 години
До КоткиТо виж и какво ни е образованието
29
0
 
5
 
! Отговори
55555 преди 4 години
Аууу, току-що прочетох в уйкипедия какво е социопат и имам чувството, че попадам в графата! Дано да се бъркам хахаха
28
0
 
23
 
! Отговори
Котки преди 4 години
Бабините ти трънкини ще кажа на този психолог! Едно време аз като растях и майка ми и баща ми работеха цял ден и се прибираха след 6-7, да съм станал СОЦИОПАТ случайно поради липса на внимание от нашите? Или някой от моите познати от детството? Докторе, погледни медиите, погледни какви хора се лансират и какви *** децата идолизират! Погледни какво поведение и ценности се пробутват като модерни!
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наркоманите се друсат с една дрога. Заклетите наркомани - с 2 вида дрога. А тоя младеж е стигнал до 5 вида наркотик наведнъж. Тоя е супер дупер шампион стред наркоманите!
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредният опит да се спаси убиеца. Ама той бил тоооолкова нещастен бе. Дайте да го съжалим и да не го наказваме.Споко Кристи, всичко върви според плана. Ще те измъкнем.
25
0
 
6
 
! Отговори
Ескпертен експерт преди 4 години
До expertДЕТЕТО Е ДОБРО, НИЩО НЕ Е НАПРАВИЛО, или на чист хамерикански "HE DIDNT DO NUFIN", не случайно на печките в америка им викат "didntdo". Боя му е малко на милионерчето :)
24
1
 
12
 
! Отговори
Стига глупости преди 4 години
Не отричайте съществуването на лоши хора. Те не са се зародили след навършване на пълнолетие.
23
1
 
4
 
! Отговори
47 преди 4 години
Единствените опиати, които съм получила в живота е когато раждах в Шейново, беше страхотно :D
22
1
 
8
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 4 години
"Лоши деца няма." А защо затворите са пълни?
21
0
 
2
 
! Отговори
в преди 4 години
Не сте ли забелязали как всеки, който кара по-бързо от мен е самоубиец, а всеки, който кара по-бавно е луд. Въпросът в задачата е поглеждам ли от време на време километража та да видя с колко карам самият аз?Никой не ми е дал диплома да съдя, то и са ме научили, че в България всеки си купува дипломата. Все пак колко точно мога да си позволя да имам мнение? Не, не, ще определя всичко за добро и лошо и всичко, което не се вписва като добро, ще го мажа. Лошото си е лошо, аз съм добър.точка.
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този мъж на 22 години надрусан с такъв коктейл дрога,показва,че отдавна друса,че вече са му нужни няколко опиата,за да постигне искания ефект. Това го прави опасен за обществото,защото не вярвам да може някога да кара без опиатите. Родителите дори сега да го спасят, той е цъкаща бомба,трябва му бавачка постояно,или ще прави подобни изрощини.
19
0
 
23
 
! Отговори
expert преди 4 години
Тоя нормален ли е !!?? Става въпрос за 22 годишен мъж! ПО СОЦА вече щеше да е минал казармата И носи цялата си наказателна отговорност !
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега логично е да му купят мезонет във Виена.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Говориме си един и същи неща. Без особен резултат...Ама другарю психолог - народа си обича да има такива олигарси и казва, от мен не зависи нищо... Тогава ще си търпи и тях и синчетата им. Това е.
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
У нас всеки знае цената на всичко и стойността на нищо. Но не всичко се купува с пари в тоя живот. Ще видим кога нашите новобогаташи ще го разберат.
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Социопатите са навсякъде, на работа също по най бруталния начин се разправят с хората само и само да вървят "нагоре", да "нагоре" ама като социопати а не като хора и личности.А на въпросното момче, при липса на каквото и да било съжаление за извършеното дори и максималната присъда е малко, тъй като той няма да се промени от нея.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз доколкото разбирам той е получавал награди за предните си простъпки.
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баща ми има един лаф: "Пусто дърво, неодялано!" Докато разни новобогаташи учат децата си да са безнаказани - с поведение, с личен пример и с оправяне на бакиите, в които се набутат, ей това ще се случва.