Кристиан Николов моли съда за по-лека мярка, за да завърши образованието си

Съдът обаче го остави в ареста за смъртта на Милен Цветков
Обновена: 23 апр 2020 00:10 | 22 апр 2020 22:28, Красимир Ангелов
733
Кристиан Николов моли съда за по-лека мярка, за да завърши образованието си
Снимка: Facebook

Умолявам съда за по-лека мярка, за да мога да завърша образованието си, няма да се укрия или да извърша друго престъпление. Това каза пред състав на Софийския градски съд Кристиан Николов, който е обвинен, че дрогиран е причинил тежката катастрофа, при която загина журналистът Милен Цветков, предаде БГНЕС.

Съдът гледа тази вечер мярката за неотклонение на 22-годишния мъж, за когото бе установено, че е шофирал под въздействието на четири вида наркотици в кръвта.

Още по темата
В крайна сметка състав на Софийския градски съд го остави в ареста. Мотивите на магистратите са, че мъжът може да се укрие от правосъдието, да повлияе на свидетели, а също така и деянието му е с висока обществена опасност.

Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано. Делото беше насрочено за 30 април от 10.00 часа.

Според адвоката на Кристиан Николов - Любомир Таков, материалите по делото не били достатъчни, за да се направи предположение за авторството на престъплението.

Според него разследващите разполагали само с предположения, но не и категорично кои лица имат отношение към трагедията. Не можело да се смята, че е установено, че Николов е водачът на "аудитото", и можело да се смята, че друг е управлявал колата.

Адвокатът дори обвини свидетели и очевидци на катастрофата, които се опитали да помогнат на Милен Цветков, като по думите му те имали неадекватни действия, като извадили журналиста от колата и го завели до тротоара, въртели главата му, правили му сърдечен масаж и положили тялото му в неправилно положение.

Адвокатът поиска от съда свобода за Кристиан Николов или в краен случай да му бъде наложена мярка за неотклонение “домашен арест”.

В началото на изслушването Кристиан съобщи, че е сгоден, а адвокатът му Любомир Таков представи грамота от 2010 г., според която Кристиан се класирал на второ място в градско състезание по водна топка, както и диплома за завършване с отличен успех на немската гимназия в София през 2017 г..

Според обвинението обаче са събрани достатъчно доказателства за вината на младежа, като над 10 свидетели са казали, че точно той е карал джипа „Ауди“, който помете автомобила на Милен Цветков. Освен това според обвинението няма никакъв спирачен път.

Обвинението също така посочи, че Николов е управлявал колата след употреба на различни видове наркотици - кокаин, марихуана, амфетамин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


733
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
573
0
 
1
 
! Отговори
До Kiro преди 3 години
Ами всъщност не, неуважаеми, не може да се случи на всеки. Глупости пишете. Ама Вие си го знаете, нали така? Взехте ли си вече хонорарчето?
572
0
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
ТАКА ЛИ??????????????? ЧЕ С КОЙ АКЪЛ?????????????????????????????????
571
0
 
2
 
! Отговори
Факти преди 4 години
Очевидно има умисъл в катастрофата! Как пък точно отрочетата на еди кои си, ще се ударят случайно в еди кой си?... Кой знае, на интересите на родителя на кого от тях, Милен е пресякъл пътя... Разровете темата и вижте! Истината ще се види!... Защо е продължил с пълна скорост? Защо не е намалил и да отбие в празната лява лента, като не може да овладее колата? Целили са се право в него!!!
570
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Kiro Ти си най-големият светец тук!... ***! Утре на теб като се случи, друга песен ще пееш! Съзнателно са се дрогирали, съзнателно са се качили в колата, съзнателно не е направил опит да спре! Той ще те размаже с един удар, а ти му целувай четирибуквието и защитавай! Големият моралист! Просто поредната платени твар!...
569
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опа . Ами да, не е доказано кой е седял зад волана. Май момичето ще го отнесе, ако двете момчета кажат така, а те не са обикновени като нея.
568
0
 
6
 
! Отговори
ха преди 4 години
Такива б.клуци ли завършват вишу в Германско?Егати изтичащите мозъци.Егати престижните Вузове в странствоЯвно парите и там не миришат
567
0
 
11
 
! Отговори
dddddddd преди 4 години
Никъде не прочетох че съжалява за постъпката си. За панделата.
566
0
 
14
 
! Отговори
User-13 преди 4 години
За затвора, където ти е мястото до края на живота, образование не ти трябва - в пандела ще те вземат и със средното ти. ВУЗ-овете ни са пълни, като в тях има и читави деца-студенти, които полагат някакви усилия, възпитани са и не погубват безпардонно животи на хора, до нивото на които едва ли биха стигнали. Надрусани, психично болни убийци, са ни излишни на всички. Животът ни може да мине и без тях!
565
17
 
3
 
! Отговори
Kiro преди 4 години
Жалко за всички които страдат от тази трагедия!Г-н Цветков и близките му на първо място.Жалко и за това момче и семейството му. Само за това че са богати не бива и не може да бъдат линчувани.Дрогиран е бил. Факт.Ужасно е това което направи.За съжаление много млади хора се дрогират. Ще си понесе последствията.Спрете обаче всички да се правите на светци.Истината е че на всеки може да се случи. По невнимание, емоции или алкохол да направи такова нещо.
564
0
 
14
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
Както учи и живее в Германия,дали ще посмее така да прави каквото си реши,знаейки какво го очаква.......там ще получи реалната присъда за това изключително тежко деяние......но все пак България се слави като държава на абсурдите......каквото и да се случи въобще няма да ме учуди..........само ме учудва "меката" реакция на обществото .........
563
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В затвора! Мъж е не момче! Щом се друса ще повтори!
562
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смятайте какъв процент наглост има в тази опустошена от престъпност държава?? Това е ПРИЧИНЕНА смърт на известен журналист и ВЪПРЕКИ/на места услужливо такова/цялото обществено внимание се стига до казуса... защо той?.... но ноля ви се момчето е бъдещ гений,немско възпитание,олимпийски спортен дух и никакво,повтарям никакво самозабравяне че е нещо повече и с готовност да не спазва правилата.. ама като му видиш нарцистичната мутра и някак си вече не желаеш да слушаш и преценяваш
561
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пропаднали хора, ударили дъното!
560
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Та кой е карал джипа?Прокурорската щерка или сина на Лъчо Мозъка.Щом като адвоката на наркоманчето е оспорил, че той е шофирал. Или АудитоQ7 се е карало само?Ех тази кола е виновна,това е.
559
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мама ще му направи хубава библиотека в затвора да си учи детето на спокойствие, покрай него и другите затворници ще са доволни.
558
0
 
16
 
! Отговори
А-Я преди 4 години
Браво !! На поста под мен...То ..водната топка е единственото му нещо за което може да се сети някой в безсмисленият му живот!!Сетих се кратък вицУмрял кофти човек , погребеат го шепа хора..мълчание!!Споглеждат се някой да каже нещо хубаво..Един се изкашля и казва...А в първи клас...имаше хубав..молив...
557
0
 
26
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Този Кристиан е убиецът на Милен Цветков! Факт! Каква връзка има с всичко това класирането му на второ място в градско състезание по водна топка през (забележете) 2010 г.?! Не мога да повярвам с какво адвокатът му занимава съда. Че тази грамота ли ще го спаси? Боже, Боже!
556
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само гледайте цирковете ... *** сега ще затвори очитр на Темида и съдии и ще се окаже че баба Пена от село Розовец е карала. Свидетелите са се объркали, а на мама момчето даже не се е прибирал в България и вие всички сте много объркани. Той даже е завършил втори по водна топка да знаете, има да ди мечтаете и вие да сте втори и то ... по водна топка. ХахахахахахаДържавата циркаджийница
555
0
 
16
 
! Отговори
да да, ама не преди 4 години
Той адвокат Таков добре ги наглася сега като заработва за хляба и маслото на хляба! Но да бе някой неговите най-близки на Милен на мястото, щеше ли да е същото!Гешев много да внимава какво точно ще напишат прокурорите му в обвинителния акт за пред съда! Щото ако и тука оплескат работата : ще загуби и рейтинг и кредит на доверие пък каквито ще после демонстрации по гетата и селата да прави! Че то нали за едната чест само е главен прокурор!
554
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мама няма да го даде на лошите хора,миличкия.