Борисов: Обмисляме отпадане на извънредното положение преди 13 май

Да опитаме в следващите дни да си облекчим ежедневието
Обновена: 25 апр 2020 17:58 | 25 апр 2020 11:16, Елка Василева
984
Борисов: Обмисляме отпадане на извънредното положение преди 13 май
Бойко Борисов. Снимка: архив, БГНЕС

В следващите дни да опитаме с разум, дисциплина и тренировка да видим дали заедно с населението не можем, пазейки се, да си облекчим ежедневието. Обмисляме премахване на извънредното положение преди 13 май и съм възложил на юристите да видят как може да стане. Искам извънредното положение да свърши и по-рано и да остане само закон, който например да позволява на здравния министър да задължава за маските, защото доказано вече в света маските помагат. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който инспектира строежа на АМ "Хемус" в участъка между Белокопитово и Буховци.

„Данните в света са чудовищни. Ние много навреме сложихме мерките. И въпреки че една част, но малка, не ги изпълнява, не е достатъчно голяма извадка, за да предизвика такова масово заболяване. Виждате кога стартираха нашите съседи и какъв е броят на заразените и починалите“, посочи още той.

Още по темата

По думите на Борисов извънредното положение не дава големи правомощия на властта, каквито твърдения се прокраднаха.

„Досега сме се възползвали, да кажем, че ще има КПП, че ще се носят маски. Реално движението не е ограничено по градовете, в България можеш да излезеш и 50 пъти днес. В другите държави има вечерен час, при нас няма“, отбеляза министър-председателят.

Бойко Борисов коментира и възможността да се позволят разходки в парковете на родители с деца, като обясни, че трябва да се направи вход и изход и да не се допускат струпвания, а за целта да се включат доброволци, които да помагат за реда.

„Възложил съм да се направи и анализ и по тази линия, дали ако едно семейство се „премести“ в същата среда: на вилата си, или в малък хотел ли къща за гости, но така изолирани, както са в Шумен примерно, да се изолира на друго място за петък, събота и неделя. Може би тези, които недисциплинирано напуснаха градовете, но спазваха другите мерки, отивайки на дадените места: тук-таме до магазина и обратно в къщата, в която са изолирани. Всичко това имаме ли го като анализ, има ли риск достатъчно малък, за да го преглътнем, това са все неща, които мислим да отпускаме в следващите дни и седмици, за да не психясват хората“, посочи премиерът, цитиран от "Фокус".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


984
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
716
25
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро ченето на тиквата ще висне също като на Живков навремето! Същите дето сега си сменят сутрин и вечер мнението щом той го направи, ще му го причинят, ама откъде акъл да се сети една тиква без семки.Ще имаме скоро нов национален празник по този повод :)))
715
8
 
21
 
! Отговори
С БОГА.без тикви преди 4 години
БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ!
714
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не четете Тонката той е герберски *** !
713
7
 
10
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
на тая свунчъга арапопитеците са му обещали убежище. знае че като разреши масовките дните му са преброени. офси на оружие!
712
7
 
14
 
! Отговори
да,да ама не преди 4 години
Гледам и не вярвам на ушите си; слушам и не вярвам на очите си - събота е и дават скромно заден ход за мерките!? За рейтига правим какво ли не! Кирчо с маските кога ли ще се яви и той да поолаби!?
711
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко какво мисли за симитлийския кмет и журналистката на БТВ?
710
6
 
9
 
! Отговори
простосмъртен преди 4 години
инките за да задоволят алчността на испанските конквистадори са им наливали разтопено злато в устите. ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ ГОСПОДА СЛЪНЦЕ СПАСИТЕЛ НА НАЦИЯТА!
709
6
 
11
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Ще олабят положението за да може хората да се редят по гишета и по опашки в банките на Маджо и Пеевски за кредити,това е целия цирк.
708
7
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
До Не извратен типА в Русия кой ше прибере парите от измамата с Ковид19?:):):):)Вовата?:):):):)
707
9
 
8
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
до 728 Кой си ти,че да съдиш бе?:):):):Право да съди има Гешев:):):)
706
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Теглят заеми които всички ие ще връщаме а после тези заеми ни ги раздават като кредит.Борисов по европейските закони е за 20 годишна присъда,но аз предпочитам да го съдим по китайския закон издумкан на стадиона
705
7
 
22
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Цялата държава стои заключена за да може Маджо и Пеевски да вземат едни пари и да ги раздадат като кредити.Ковид 19 е най голямата измама във това хилядолетие
704
6
 
9
 
! Отговори
Минетчийски преди 4 години
Бойко,молят ти се шефе да не отпада извънредното положение,че как ми се кании народа,..Не е истина ,набарат ли ме жив ще ме одерат,а ти си с голяма охрана и може да ти се размине.Затова г-н Борисов дай да държим това положение колко се може повече ,че я падне ,я са ни претрепали с камъните.
703
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не само извънредното положение! И ГЕРБ трябва да отпадне, завинаги!
702
7
 
12
 
! Отговори
Майтапчийски преди 4 години
ДА НЕ ОТПАДА !
701
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТИКВОО,ДРЪЖ ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ,ЧЕ КАК ТИ Е НАБРАЛ НАРОДА ,САМО ДА ПАДНЕ КАРАНТИНАТА И ВСИЧКИ СЕ ВДИГАМЕ ДА ТЕ ИЗМЕТЕМ И ТЕБЕ И ГЕРБАВАТА ТИ КРАДЛИВА И ПРОДАЖНА ШАЙКА .
700
5
 
5
 
! Отговори
чичо преди 4 години
До Анонимен770 Анонимен,да ти имам "железната" логика!Значи Бойко така и така ще ни докара до просешка тояга,затова да го оставим да управлява още еди мандат,само и само да не би БСП да се прекара!Това ли ми казваш или аз съм ***?
699
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На КметоКмете, Кмете кой те кле Шкемето прай сенка чак при морето. Виното ти вода, ракията сокПиешш, като смок. Кмете, кой те избра тебе токо го бии, *** му ли го опущи? Бре, бе ора напълнхте тея кметски гуши. Дече ми удрят, като оня Суши. Живи и здрави, това нещо никой да не го налази
698
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Усещате ли как леко ще изкарат Мутавчийзки виновен за "мерките" и за 15 милиарда дефицит.
697
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Василев, нещата опират до пари и то много пари, не до кадърност.Както е казал Гьоринг: лъжа повторена сто пъти звучи по-добре от истина.Когато си зависим от външни сили и фактори, то изпълняваш каквото ти кажат, без да се съобразяваш с народа си на който си му управник.И народа изпълнява и страда.