Експерт: Конфискация, а не дерегистрация на колите на джигитите

Настимир Ананиев в "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR
Обновена: 25 апр 2020 14:48 | 25 апр 2020 14:45, Елка Василева
61

Понятието "пътно убийство" да влезе в закона, а наказанието да е от 12 до 20 години, а при повторно провинение - от 20 години доживот. За това настоя бившият председател на Комисията по транспорт на НС Настимир Ананиев в разговор с Милена Милотинова за предаването "Брюксел 1", което ще се излъчи днес от 17.30 часа по Bulgaria ON AIR.

Според него предложените досега промени в закона са недостатъчни. За тежко провинилите се шофьори трябва да се въведе конфискация на автомобила, а не дерегистрация, смята експертът.

По думите му дерегистрираният автомобил фигурира като такъв в системата от данни у нас, но не и в чужбина и той може да бъде продаден зад граница.

"Българинът обожава автомобила си," казва Ананиев. По думите му пред заплахата да раздели с мощно возило за 100 000, 200 000 или 300 000 лв. доста ще се замисли как шофира.

Целия разговор на Милена Милотинова с Настимир Ананиев за мерките, които трябва да се вземат, за да се избегнат престъпленията на пътя, гледайте днес от 17.30 в предаването "Брюксел 1".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какъв експерт е тоя намери ниша като депутат в комисия от където да цоцка и колко време след краят на кариерата му още иска.
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фирмен, на баба му ще го вземеш друг път.
44
6
 
4
 
! Отговори
Хиена преди 4 години
Настимир, какво красиво име, кой го измислил, депутат- хратурник, все такива Българи по чужбина, срам и позор, за АфроРоми не говоря, това е гордост на гробисти.
43
4
 
4
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Пак ще дерат хората дето работят май. И джигитчетата пак ще ги уреждат. Те са си рода
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със вдигане на санкцийте и наказанията, нищо не правите, трябва да се затегне контрола, тия джигити си правят каквото искат на пътя, защото знаят че шанса да ги хванат е малък и никой не вярва че точно той ще направи катастрофа.
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧичоВсички български и румънски джигити отлично знаят какво се случва в Гърция. Поради което карат като луди само до границата. Влязат ли в Гърция - магически се превръщат в кротки агънца. Чудеса!
40
0
 
6
 
! Отговори
висок преди 4 години
Франция, 16 000 жертви на пътя след алкохол. Законова промяна на Саркози- конфискация на МПС при алкохол над 1,2 + другите глоби, затвор, лищаване от правоуправление. След 2 г жертвите са 4 000.....
39
0
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
Някой знае ли какви са санкциите за шофиране при употреба на алкохол и дрога в Гърция
38
4
 
3
 
! Отговори
Експерт преди 4 години
Друг път. !
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Конфискация на таратайките, а джигитите на шарена сянка, доживот.Да видим кой тарикат ще пробва пак...
36
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВиготураОще един, който не е чувал за застраховане на лизингово имущество, за особени залози и пр!Умниченце без.мо.зъчно, ама мозъче ръси безплатничко ;)
35
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТъппакСмяайте какъв слабоумник е този. Няма да коментирам защо. Всеки с малко мозък ще разбере, че това което е казал е пълна глупост.
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 17Големите глоби и страха много възпира народонаселението. В щатите като изгоряхме с по няколко глоби за неправилно паркиране, знаеш ли как ни вкараха в правия път ;)Там колко гости сме имали - пият ли, спят на пода и никой не се качва в колата си да се прибира пиян или друсан. "Don't drink and drive" им е като мантра.
33
1
 
9
 
! Отговори
До 17 преди 4 години
Ха! Наказанията не спирали и колкото по- строги толкова по малко спирали?! Как пък го измисли това???!!!! В арабските държави дет не си поплюват изобщо и глави режат и извращения с подсъдимите всякакви, реално почти няма престъпност,!!! На запад пък, няма разправии при пътно - транспортни. Кой го хванат прошка няма.Затова и къде по малко ПТП-имат. Не щот са по-красиви. СЕРИОЗНИ НАКАЗАНИЯ И КОНФИСКАЦИЯ!! Това му е майката .
32
10
 
6
 
! Отговори
Виготура преди 4 години
Когато колата е лизингова, фирмена, или на 3-то лице какво правим? Конфискуваме чуждо имущество, заради вината на някой ***? Що някой, дето си е инвестирал от хляба, дал е работа на някой дebил, който е катастрофирал и после взимат колата на фирмата? Защо и за чийхуй?
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВесоВеско така и не може да разбере, че можеш да убиеш с кола, но малко трудно - чрез жилище....Проблемите на весенцата, мамини надрусанки ;)
30
12
 
4
 
! Отговори
Весо преди 4 години
Когато стане убийство в жилището ви, да се конфискува недвижимият имот, хотел, училище и т,н.
29
7
 
1
 
! Отговори
Весо преди 4 години
Дано хванат жена ти друсана и ви конфискуват колата. Когато намерят дилър и дрога жилището , което е под наем, да конфискуват жилището.
28
1
 
10
 
! Отговори
Конфискацията.. преди 4 години
.. на автомобила и книжката на трупчета за години е популярна мярка за борба с наистина отявлени джигити, хванати в най-груби нарушения!
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Реалист Сещаме се и какъв е твоят проблем....съвсем реален проблем ;)