След експеримент в неделя ще стане ясно дали ще отворят парковете

Щабът ще препоръча кметовете да определят реда и подробностите за посещение
Обновена: 25 апр 2020 09:18 | 25 апр 2020 09:16, Елка Василева
126
След експеримент в неделя ще стане ясно дали ще отворят парковете
Снимка: архив, БГНЕС

Ръководителят на Националния оперативен щаб професор Венцислав Мутафчийски изрази надежда, че може да бъдат отворени парковете за разходка на деца с родители при спазване на съответните изисквания.

Националният оперативен щаб ще препоръча кметовете да определят реда и подробностите за посещение на паркове. Това ще стане след експеримент, който ще се проведе неделя в столицата.

Той ще покаже дали ще отворят парковете за разходка на родители с малки деца.

"В неделя ще се проведе учение или експеримент, при който ще се създаде организация за посещение на паркове. Ще се извърши наблюдение дали това нещо се спазва. Искрено се надяваме, че хората ще спазват физическата дистанция и ще стане възможно да могат да се разхождат в парковете", каза на ген. Венцислав Мутафчийски.

На въпрос каква какво се разбира под "малки деца" и каква ще бъде възрастта, той отговори, че годините ще бъдат определени от кмета.

Още по темата

„Нашата препоръка ще бъде градоначалниците във всеки град да определят реда и подробностите по посещението на такива места“, поясни той.

„Тази сутрин четох, че в Австралия отново са забранени плажовете, защото се оказва, че се спазват мерките за физическа дистанция известно време, след което има нарушения и съответно властите взимат мерки“, допълни ген. Венцислав Мутафчийски.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова каза вчера, че голямата ѝ болка са децата в извънредното положение и заради това е направена подготовка, за да могат да излизат в парковете и градините в определени часове.

Все пак се чакало разрешение от Националния щаб за борба с коронавируса, защото „никой няма да ги пусне на своя глава, защото не иска обвинения, че е причина за нови заразени“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакво отваряне на паркове... По Великден се видя колко е отговорен и дисциплиниран Бай ***...Стадния ефект веднага ще се прояви. И без това хиляди не спазват никакви мерки.
51
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо явно сте прикрили броя на заразените ли.. И с тея паркове да се оправдаете? Няма логика установяват се заразени, и паркове ще се отварят. Нали ББ каза, че здравето на народа му е важно.Да се махнат КПП. Няма смисъл от тях. Освен ако не лежат на това, да има неверни данни и да пълнят хазната от глобите.
50
1
 
1
 
! Отговори
До 35 преди 4 години
И сега кажи как са починали 4 хиляди човека от свински грип в България за по-малко от месец, а 400000 да били заразени.
49
2
 
14
 
! Отговори
Хора преди 4 години
Даже и да се умира искам да съм на слънце и въздух, а не под полата на баба ми. Квото искате правете!
48
2
 
26
 
! Отговори
! искаме природа ! преди 4 години
Всеки се чуди как да избяха на въздух и зеленина! Времето се затопли - пролет е! Тъпите ви КПП-та не спират народа да пътува, *** ви ограничения за движение не се спазват! Отхлабете положението с разходките сред природа и пътуването до близки природни местности, защото все повече нарушения ще има! Не можете да държите хората на синджир до безкрай! Прекалявате!!!!
47
10
 
10
 
! Отговори
Бум преди 4 години
Докторите са против това е политическо решение и ще доведе до нови заразени,като се има предвид манталитета на тълпата.
46
3
 
10
 
! Отговори
Садисти преди 4 години
На бившата даскалица ще и бъде за последно, ако не пусне децата в парковете, само да посмее да ги ограничи възрастово... Ще стоят като затворници от "Алкатраз" вкъщи, а онази ще сади скъпи луковици, за да ги гледат кучкарите. Садисти, изчерпа ми се човешкото търпение! Какъв ви е проблемът да глобяват е *** без маски и да пуснете децата в парка. Всички отговорни родители извеждат децата си с маски. Нито има толкова болни, нито ще има.
45
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората са овце и няма да спазват дистанцията, само ГРОП не са овце и ще спазват дистанцията дори се лекуват по метода на Ананиев с пapцал на устата.
44
2
 
7
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
ВСИЧКО ЩЕ ВИ СЕ РАЗРЕШИ ОТ ТИКВАТА ЗА ИЗБОРИТЕ , ДА СЕ РАДВАТЕ И КРЪСТИТЕ С ЛЯВАТА РЪКА !АКО ВЪОБЩЕ ВЕЧЕ ИМА ИЗБОРИ
43
5
 
22
 
! Отговори
kris преди 4 години
Да отворят парковете, планините, да може да си ходим по вилите - нека останат правилата за спазване на дистанция, да не се събират хора на групи, да се носи маска и тн! Пуснете ни сред природата - държите ни вързани като животни, събира се енергия, като се отпуши и ще стане страшно!!!
42
3
 
15
 
! Отговори
Мама Росо преди 4 години
Давайте смело Генерале , то всичките закони ,разпоредби,указания и забрани ги правите вие с вашите колеги на принципа "Проба Грешка" или ако мине ,мине ...ако ли не ще го отменим и готово.Да не са опитни мишки хората , та експерименти да се правят!!!Не кметовете,Вие го измислете - нали оглавявате Щаба ( или мисленето не е включено в работната характеристика на никой )Няма такава държава !!!!!
41
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отваряйте София ! Всички ще си идеме по вилите - Това е Изолация !а в парковете какафония - беснни колоездачи, големи групи деца по катерушките, изкукали пенсии по пейките, тумби дрогирани и пияни , кучетаааа ....- Утопия !
40
11
 
8
 
! Отговори
Лошо преди 4 години
Голяма грешка но после кой ще носи отговорността?
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато заповедите са малко , ама съвсем " малко умни" и вечерния монолог с много пяна по устата с израза "Азъ, г'з' " те полива .....няма да стане !
38
1
 
17
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Пак повтарям не вируса а простотията и манията за величие ни убива.
37
0
 
7
 
! Отговори
до 36 преди 4 години
Дай сега, понеже няма КОЙ, ТОЙ да е вечно.......така ли?!
36
14
 
10
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Докторите им казват не пътувайте ще разнесете заразата а те пътуват,представете си какво чудо ще е по парковете?!
35
3
 
14
 
! Отговори
До 34 преди 4 години
А поне всеки трети от тия с маски ги носят шод брадичката си колкото да я сложат веднага ако мернат полицай. За какво говорим ?
34
5
 
23
 
! Отговори
до 20 преди 4 години
И аз съм за. Имам Вила на 70 км от София, сред гората. Най-близкия живущ е на половин километър. Къде има по-голям шанс да се заразя/да заразя - тук, дето само докато сляза през входа да изхвърля кофата и съм се разминала с 3-*** съседа, или в гората, дето няма никой?! Това в КПП-тата е ВЪРХОВНА глупост, затварянето на планините и парковете също!
33
11
 
4
 
! Отговори
До 32 преди 4 години
Чистим ги... и идва КОЙ?!! Червените сме им сърбали попарата, "автентичната десница" са още по-плачевни, кого да изберем ?