Увеличение с 5,4% на заразените с коронавирус, 63 са новите случаи

Два нови заразени деца има – в Плевен и София
Обновена: 25 апр 2020 10:07 | 25 апр 2020 08:09, Елка Василева
391
Увеличение с 5,4% на заразените с коронавирус, 63 са новите случаи
Ген. Венцислав Мутафчийски. Снимка: архив, БГНЕС

63 са новите случаи на заразени с коронавирус за последните 24 часа. Това съобщи проф. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг.

25 от тях са приети в болници.

Така общият брой на положителните проби става 1234 случая.

Увеличението е с 5,4% в сравнение с предходното денонощие.

В София има 16 нови случая. Във ВМА - 2, Пирогов - 2, "Св. Анна" - 1, ИСУЛ - 1. Амбулаторните са 10.

Още по темата

Във Видин има 7 установени лица. Благоевград - 5, Бургас - 4, Кюстендил - 3, Стара Загора - 3, Силистра - 2, Пазарджик, Перник, Пловдив и Ямбол - по един.

Два нови случая на заразени деца - в Плевен, момче на 4 години и в София, момиче на 12 години. Те са с лека симптоматика и не са в болница.

197 са излекуваните до момента. Четирима нови са излекуваните. Сред тях е и мъж, който е бил интубиран 38 дни в „Пирогов“.

Двама са починалите за денонощието /мъж на 95 години и жена на 73, с придружаващи заболявания, за които беше съобщено в края на вчерашния ден/.

6 са новите случаи на заразени сред медицинския персонал.  Така общият им брой става 135, което е 11% от всички заразени.

Активни в страната са общо 983 случая.  285 са в болници, а 41 са в интензивни отделения.

Няма препоръка към болниците да изискват тест за коронавирус от пациенти, които постъпват за друг вид лечение, каза още професор Мутафчийски.

От щаба увериха, че има достатъчно предпазни средства за медицинския персонал и при нужда те ще бъдат предоставени на болниците.

"Наличието на респиратори говори за готовността на една болница да се справи с тежките случаи. Имаше областни болници, в които бяха закрити дори инфекциозните отделения, на други места бяха в трагично състояние. За два месеца успя да се мобилизира здравната система за това България да има около 7400 легла, както и към тях да има 1400 легла за интензивно лечение. В самото началото на болестта имахме една лаборатория, а сега имаме 18", допълни ген. Мутафчийски.

Той коментира и трансплантациите в България в условията на пандемията COVID-19 и каза, че от три месеца трансплантации в България не са правени, тъй като при този вид операции се потиска имунната система на пациента, а това може да се окаже фатално. Той посочи, че трансплантациите са спрени и в други страни, например във Франция, където се извършват трансплантации само на пациенти, които са с пряка опасност за живота.

В България за последните три месеца не е имало такива случаи, каза още професор Мутафчийски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 283А ти какво предлагаш? Или смяташ, че ти, семейството ти, близки и познати не могат не само да се заразят, ами и много тежко да го изкарат - с последици, да не говорим за по-лошо. Навсякъде по света мярката е дистанция, затваряне, за да отмине пика, а не отваряне в пика, та да пламне всичко и после рев, че няма кой в болницата да се погрижи за наш близък
277
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво е съответствието на тази със съседната статия за отпускане на мерките преди 13.05? Къде е логиката при увеличение на случаите?
276
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Огромен астероид лети към Земята !!! Той ще ни спаси от този страшен вирус !
275
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-добре е всички, който не вярват, че covid 19 съществува, и тоя цирк е световна конспирация да станат доброволци в някое инфециозно отделение, Тъй като това е конспирация маски и очила не са ви нужни.ПП: Колкото по-бързо изпукате толкова по-бързо света ще се прочисти от идоти :P
274
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До В цял святДругарю, точно в Германия, тази събота и неделя е забранено ВСЯКАКВО излизане. Вероятно защото Бойко Борисов е наложил диктаторски режим и там.
273
5
 
2
 
! Отговори
Кирилов преди 4 години
Вижте интервюто в бг он еър с професор Аврамов от БАНОТКРИТ Е МЕТОД ЗА ЛЕКУВАНЕ НА кОВИД19 - ВИТАМИН С И ОЗОНОТЕРАПИЯ.Професор Иво Петров съще се изказа положително за озонотерапията.Вчера са написали писмо до щаба и правителството.ТРЯБВА ВЕДНАГА ДА ИМ СЕ ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ.нЕКА И МЕДИИТЕ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ.
272
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото е по-зле за България, толкова е по-добре за ГЕРБ. Това го виждаме от 2009 година, а в София и преди това.
271
10
 
17
 
! Отговори
славянин преди 4 години
Плешивата тиква продължава с лъжливата си ежедневна ода - продължава да нарича новооткритите в резултат на тестовете носители - ''новозаразени''! Мислещите човеци веднага разбират спекулациите му, немислещите г.***. овце и плъхове - продължават да се паникьосват и да затъпяват!
270
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се, мерките няма да ви ги разхлабят - напротив, логиката сочи, че трябва да ги затегнат. За да страдате. Да разберете кой е ШЕФА. И да се лаете помежду си.
269
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко Борисов е пълен лъжец,първо вика че ще има удължаване на извънредното положение до юли после да го махат на 6 май бе постоянно си сменя мнението.Кажете какво ще става окончателно защото всички сме под стрес .
268
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до кога ще продължи таа игра ...така може да се плямпа и брои с години колко мислите че ще издържат хората ?
267
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Sata NATOТоя па.не ти се е отразила добре изолацията.
266
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 282И колко време ще продължават точните мерки на великия генерал?
265
15
 
3
 
! Отговори
Sata NATO преди 4 години
Ае стига сте се обяснявали, гербавите ***.Мерките са добри, спазват се стриктно и дават прекрасни резултати. 5% увеличение е топ резултат.
264
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До българинИ колко време смяташ да си ограничаваш живота само до работата, магазина, аптеката и толкова?Нали ти е ясно, че короната няма да изчезне нито на 1-ви, нито на 13-ти май, нито на 15-ти юни.Смяташ остатъка от живота ти да е работата, магазина, аптеката и толкова?
263
21
 
4
 
! Отговори
До276 преди 4 години
Мерките на генерала са точни и това показват фактите.Не точни са мерките само за Българските комунисти ,човека на кгб Радев ,шепата *** Русофили и драскачите които са наели ,да хулят собствената си страна по сайтовете.
262
5
 
5
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Зависи - Събота и Неделя не се правят Тестове , тези Днешни Данни са от Петък .В Понеделник ще се Прегрупираме и ... Този Генерал Трябва да го Арестува Полицията и да го съди Прокурора Гешев .За мен Мутафчйев е *** , не е Лекар .ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ - от 350 болници в България има отворени САМО 25 ???Всички Други Болници и Лекари ПОЛУЧАВАТ 100% от ЗДРАВНАТА КАСА БЕЗ ДА РАБОТЯТ .
261
10
 
10
 
! Отговори
българин преди 4 години
До: номер 273И аз като теб ходя на работа, до магазина и до аптеката, и толкова.Никъде не съм ходил. Но искам някои хора да се замислят, дали сляпо трябва да вярваме на щаба на генералите Венци и Бойко, след като се вижда, че файда няма?Пак повтарям, не сме в комунистическа държава, не сме на партийно събрание, всички единодушно да вдигаме ръка и да гласуваме "ЗА". Може, и трябва да има хора с различно мнение, ей това не можете да разберете! Както не разбирате опасността от диктатура.
260
10
 
9
 
! Отговори
В цял свят преди 4 години
Облекчават мерките... *** защото бяха много по строги от нашитеГермания отхлабила мерките като пусна магазините до 800 кв. М да работят А ТУК НЕ ГИ СПРЯХМЕ ИЗОБЩО!
259
6
 
14
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Мой Генерал , както казват Француците , Лъжете като Софиянец на КПП - Има Намаление с 15 % - Вчера бяха 90 заразени