Населението на България предимно емигрира

Страната ни е с най-висока смъртност в ЕС
26 апр 2020 17:03,
307
Населението на България предимно емигрира
Снимка: БГНЕС

Населението на България ще намалява. Това каза директорът на Дирекция „Демографска и социална статистика“ в Националния статистически институт (НСИ) Магдалена Костова, цитирана от "Фокус".

Още по темата


Тя обърна внимание, че смъртността в България е най-висока в ЕС.

„Раждаемостта горе-долу се задържа на едно ниво, но намалява. Освен това, като добавим и процесите на емиграция, в последните години в България населението предимно емигрира. Естествено има и завръщащи се, но нетното салдо е отрицателно. Тези тенденции не са се променили. Няма да се променят и през тази година, така че населението ще намалява“, каза още Костова.

Според нея ако се запазят тенденциите в тези демографски процеси, няма как населението да се увеличава.

По думите й като цяло последните години населението намалява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
11
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Как няма да имаме най-високата смъртност ? Имаме , защото днес умират тези , които работиха като роби за дребни стотинки на Партията , на партийните секретари , на червената аридтокрация и бяха ограбвани 50 г. !!! Именно те умират днес, изтощени от червената робия и мракобесие !! Но пък червените бабички трудно умират ,защото нищо не работеха, а само се шляеха из родината.
55
0
 
5
 
! Отговори
SWAN преди 4 години
Лихвата за използване на пари на територията ТУК е х10 спрямо останалите "членове" на ЕС - това е системно определено от ВЪН. Нормално е всичко ТУК да бъде х10 по-зле... За едно и също заето количество пари - лихвата тук е х10, или за една и съща изплащана лихва, тук се заемат 1/10 пари.Всчики от БГ които виждате по "телевизора", служат на тази система като предпазител отклоняващ вниманието Ви към себе си! Но, освен това, нищо друго не зависи от него!
54
0
 
16
 
! Отговори
Голямата екскурзия преди 4 години
започна с падането на соца и желязната завеса.Последвалите правителстваозаконяваха ограбването на народа и младите разбраха,че път към светлотобъдеще за тях у нас няма(освен за децата на червените барони,костовистите и царистите).Затова поеха на запад.А след като си живял там 20-30 години и си се устроил,пак ли да зарежеш всичко?Тук останаха предимно възрастни хора,смалки нужди и искания,за които обаче болничната система не може да се грижи.Ето обяснението за миграцията и голямата смъртност.
53
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някои "капацитети" тука, които не са ходили по-далеч от Слънчака се изказват доста смело, колко "ниско платен" бил българина в чужбина! Истината е, че вземаш според уменията и знанията, а българското образование не е в топ десет май... Ако беше зле в чужбина нямаше да стоим и да гледаме от вън как България загива!
52
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма драма бе! Щяла да изчезне Българията, да се промени етноса, и кво от това?!Едно племе щом е загубило чувството си за национална гордост, самосъхранение и загриженост за другия, щом всеки сам се спасява....ми по-добре да изчезне. 1300 години мъки по тия земи нещо да стане. Айде стига толкова. Други народи да идват на тая територия, те да си отпитат късмета. Може пък на тях да им провърви.
51
0
 
7
 
! Отговори
Фен на НРБ преди 4 години
A бяха 9 милиона мишлета в Народната Република през 1985 г.
50
0
 
10
 
! Отговори
Червена Звезда преди 4 години
И що тъй? Нали си искат ГЕРБ да ги управлява? По данни, от гласуващите в чужбина ГЕРБ събира най-голям вот... А после хората бягат от тях...
49
0
 
19
 
! Отговори
gf hf mf :> преди 4 години
Проблемът не е само, че намалява, а, че се подменя с един специфичен етнос! Ето това е страшното в цялата картинка. Помислете, след като от няколко години, от родените и без това малко деца, половината са от ромски произход. Замисляли ли сте как ще изглежда скоро време българското училище, а? Нямаше да има проблем, ако такива деца завършват поне средно. Но те даже и такова не завършват в масовия случай.Е, кой ще ви плаща на вас бъдещите пенсионери пенсиите, мм? Бъдещата картина ще е страшна. :)
48
0
 
9
 
! Отговори
До 59 преди 4 години
Както знаеш в една държава има нужда от всякакви специалисти, не само IT. И се вижда кои са били, са и винаги ще бъдат най-добре платени. Не са програмисти, обаче, а са лекари.
47
0
 
8
 
! Отговори
V преди 4 години
граб и бсп ясно казват на народа . -АКО НЯМАШ ВРЪЗКИ И КЕТАПИ НЯМА МЯСТО ЗА ТЕБЕ В БЪЛГАРИЯ. Колко механици и шлосери са издигнали за дупитати герб и бсп ?????? Ади на бас че един механик струва за реалната икономика колкото поне 10 боко тикви или дебели лилита .Тогава кво правят тия по най дебелите хранилки ?????? герб и бсп ще съсипят България .
46
1
 
18
 
! Отговори
МИГРАНТ преди 4 години
Мигрант съм чакам да отворят границите и беш да ме няма ;)Тук Баце и картофа не е картоф .Теглят се кредити след кредити нищо не се прави за хората само Б.Б е О.К. шо-шо-шо па да не ода у ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО НАРЕЧЕНО ШЕНГЕН :)))
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не вярвам че при бате Бойко населението намалява, всичко е по мед и масло в държавата...хахах.Сега си спомням, че преди 4 години един корав българин ме заговори и бях изненадан че е учтив без да се прави на голямата работа.Та питаше ме човека къде се намира магазина на Адидас, понеже навремето в центъра е имало такъв и аз го питах учудено къде живее, вика ми Швеция, който схванал схванал.....
44
0
 
6
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
Тази питала ли е бай Бойко, за да дава такива мнения! Той каза, че е спрял миграцията, бежанците и сега ще се разправи с оная гад куроновирусо!!!!
43
0
 
5
 
! Отговори
сигурно си прав преди 4 години
До Последния пътА бе,другарю гербер,ами как тогава България беше станала 9,000,000!?НещУ опорната точка издиша,м!?
42
2
 
3
 
! Отговори
До 47 преди 4 години
Пак е работа, поне плащат по 3000 на месец. Ти не си мисли, че работата в кол център е само вдигане на телефона. Има доста BPO центрове, където няма телефони и изобщо не се занимават с крайни клиенти, но като цяло в цял свят е така, да не мислите, че тези завършили икономика, право или социология работят по специалноста си?
41
1
 
26
 
! Отговори
Анонимна преди 4 години
Не може всеки да е ИТ специалист. Пазара на труда има нужда и от обикновенни хора.Така е по цял свят. Искаш някои да ти донесе пицата или доставката. Проблема е че на простите работници в БГ не се плаща. Ами ще бягат хората.
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А, какви реални възможности за реализация, гарантирана трудова дейност, достойни доходи ни предлага управляващата в Бг власт на населението (електората, матряла) за да остане в държавата?????Ааааа, да!50 лв. и кебабчета с бира на изборите!
39
2
 
14
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 4 години
Каквото и да дрънката,куцо,кьораво и сакато бяга от този ужас либерал-демокрацията и с тъга и носталгия си спомнят за скромния живот по време на също скромния но с човешки облик социализъм....Жалкото е само че се отива от трън та на глог....
38
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ше емигрира та няма да им седи на комунистите от ГЕРБ да им работи ангария тука!!!!!
37
2
 
2
 
! Отговори
до 45 преди 4 години
Мхм, някой друг път няма.