Населението на България предимно емигрира

Страната ни е с най-висока смъртност в ЕС
26 апр 2020 17:03,
307
Населението на България предимно емигрира
Снимка: БГНЕС

Населението на България ще намалява. Това каза директорът на Дирекция „Демографска и социална статистика“ в Националния статистически институт (НСИ) Магдалена Костова, цитирана от "Фокус".

Още по темата


Тя обърна внимание, че смъртността в България е най-висока в ЕС.

„Раждаемостта горе-долу се задържа на едно ниво, но намалява. Освен това, като добавим и процесите на емиграция, в последните години в България населението предимно емигрира. Естествено има и завръщащи се, но нетното салдо е отрицателно. Тези тенденции не са се променили. Няма да се променят и през тази година, така че населението ще намалява“, каза още Костова.

Според нея ако се запазят тенденциите в тези демографски процеси, няма как населението да се увеличава.

По думите й като цяло последните години населението намалява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
20
 
! Отговори
При преди 4 години
Адолф Хитлер, едно семейство дето е взело дълг от държавата да си плати за къща, ако има едно дете 25% му е опростен. Ако има 4 деца, 25% за всяко едно, демек държавата поема загубата и едно млано семейство има дом. Ето това е демографски настроено правителство. Тука освен на ромите да дават помощи, друго няма. Ама и ромите не искат в България. Половината млади роми ще хукнат към Германия и ще забравят за тая "държава".
35
1
 
18
 
! Отговори
Анонимна преди 4 години
Аз работя в кол център с хора висшисти учителки дизайнерки. Включително и аз. Сега работя за германци от България.И добре че са те. Ако трябваше да разчитам на БГ фирми нямаше да съм тук още
34
0
 
13
 
! Отговори
Satira преди 4 години
Хах намалявало, това всеки го знае. Но никой от политиците или статистиците не говори за Демографска политика на страната. И как да обърнат нещата. Без здраво и работещо население, нищо добро не ни чака за в бъдеще. Възможностите на държавата ще бъдат строго ограничени във всяко едно отношение.
33
7
 
19
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Няма проблем, че ще изчезнем. Важното е, че вече имаме демокрация. Преди бяхме над 9 милиона и то от български произход, но нямахме демокрация, което беше много лошо.
32
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
После Боко ще се бие в гърдите, че нямаме безработица, но без да са създадени нови работни места
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 26Истината е че такива не се заселват с огромен успех в цивилизованите държави. Бачкат тук и там, поизлъжат ги сънародници, отнесат по някоя друга глоба от властите и накрая се прибират обратно в БГ с подвита опашка. Следват анекдотите за изключително лошата здравна, образователна и правна система на запад следвани от конспиративни теории за омразата към всичките българи и накрая ги обзема едно кроманьонско родолюбие от което няма лечение!:)))))))))))))
30
2
 
16
 
! Отговори
до 38 преди 4 години
Не си прав. Масовката по света е т.нар. "средна класа". Когато един емигрант стане средна класа в ЕС (2 нови автомобила, хубав дом итн), тогава той е успял. Ами, 90% не са такива, прав е човекът. Масовката едвам свързва двата края.
29
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 26:Точно затова от около 5 години като видя бългатски групи в чужбина и просто ги подминавам... не ми се занимава с *** с фълшивите фанелки, изкуствени джуки със съмочувствие на Мерлин Монро и смрад защото никой не е чувал за парфюм.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гарантиран тренд от всички наши политици ..не е само Гербо...всички са от едно котило
27
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност българският емигрант е ниско квалифициран и нископлатен. Това е масовата картинка. Няма какво да ви изненадва. IT специалист в София има тройна покупателна способност (PLI), сравнен със свой връсник от Германия, Бавария, например. Такъв човек масово НЕ емигрира. Да, 10% емигрират. Лекари, програмисти, архитекти търсят по-добрата обществена среда. Останалото- опази Боже... Ракиджии и масаджии сезонни работници, малцинствени групи, миячи, болногледачи и всякакви подобни роби. Избор.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимна преди 4 години
И добре че ме цензурирахте защото хората не се сещат за какво говоря.
25
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доклад на ОН още от 2000г (има го онлайн който се интересува)България през 2050г ще е 5 млн и ще има само 6 града. Няма да има производство, земеделие... само се замислете над това.В момента няма 7млн население както го пишат, а като стане офицялно 5 млн ще е тежко. Сега няма работна ръка а тогава пък въобще, точна и затова няма да има производство. Само някакво мижаво потребление.Отпиши е тази държава
24
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук няма живот. Управляващите са акули а народа шаран. А кажете кой в тази ситуация оцелява. Тенденцията е акулите да стават все повече а шараните да стават все по-малко.
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимна преди 4 години
*** "новината" от преди 20 години. И който остане прави далавери с еврофондове и продава соц. Имущество за комисионни. И тук там умни ИТ специалисти които работят за чужденци. Добре че ни казахте щото сме ***.
22
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Странно. При тая икономическа стабилност. Не мога да повярвам, че някой иска да напусне тоя икономически рай. Не гледат ли новини тия хора? Все по добре ставаме
21
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой да е изненадан?Аз лично : Не.
20
6
 
8
 
! Отговори
до 25 преди 4 години
Евопейска статистическа система, отваряш в НСИ и се ровиш по данните из различните страни. В детайли не ми се навлиза, увери се сам, ще се изненадаш- 90% от емигрантите работят робски нископлатен труд т.е. тотално неуспели хора.
19
0
 
31
 
! Отговори
И аз ще се махна преди 4 години
Как няма да емигрира! Че кой нормален човек иска да го управляват мутри и мафиоти.
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е добре де, нали току що се бяха завърнали около двеста хиляди българи от гурбет заради липсата на "адекватно" здравеопазване в западните държави! Тамън се зарадвах че до няколко месеца ще бъдем империята на Балканите а сега ми се свиха сърмите. :)))))))))))))))))))))))))))))))
17
15
 
17
 
! Отговори
до 3 преди 4 години
Отлично казано, евала! На всяко летище ще познаете българската група само и единствено по облеклото. За съжаление, *** няма никаква идея как да се държи по обществени места и как да се облича. Тази снимка е отличен пример, както си изтъкнал. Едно семейство на камериерка и сервитьорка с мъж склададжия и паралелно таксиджия.