Лекар: Пациенти не се лекуват по телефона

"Това се учи още в първи курс", каза доц. д-р Петър Атанасов
28 апр 2020 11:10, Ния Христова
14
Лекар: Пациенти не се лекуват по телефона
Снимка: Pixabay
"Още от първи курс ни учат, че пациент по телефон не се лекува. Той трябва да дойде навреме - колкото по-навреме, толкова по-навреме. Имаме пациенти над 85 години, които са дошли на време и са се излекували, без да сме допуснали интубация и усложнения". Това каза началникът на Клиниката по вътрешни болести в "Пирогов" доц. д-р Петър Атанасов в ефира на Нова тв.
 
"Над 150 са пациентите със симптоматика на коронавирус при нас. Наблюдавайки динамиката, може би в средата на другия месец те ще достигнат до 200. Около 100 от тях са с доказана положителна PCR проба", коментира още той.
 
"Починалите в "Пирогов" са между 15 и 20. Мога съвсем отговорно да заявя, че 1/3 от тях по нещастна случайност са PCR положителни, а клиничната картина изобщо не корелира с този тип инфекция и основното усложнение, което най-често води до смърт. Това са пациенти, които са починали от предходните си заболявания", допълни доц. д-р Петър Атанасов. 
 
Стартира се и кампания, която цели да се съберат на средства за възстановяване на щетите от пожара в "Пирогов". 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прави впечатление, че много медици се заразиха. А и доста пациенти хванаха заразата в някои болници. Може ли такова нехайство?
10
0
 
1
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
те нашите доктори са извънредни, освен по телефон и нет, лекуват по снимка, документи и чат-пат от телевизора, обаче обичат плащането да е в кеш и натура, и тук забелязвам голямото противоречие :)
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е в трети абзац, но генералът си готви чувалите.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този лекар не реве, колко е страшна короната, няма патос, не се кара, не говори за чували. Също така не говори за уникалния подвиг да имаш 30 болни в болница за 4000. Очаквам да бъде линчуван, определен за комунист, хитлерист, педофил...Вие си избирате кому да вярвате - на политиканчето далавераджийче политическо шефче на болница или на реалните лекари...
7
1
 
3
 
! Отговори
м-да преди 4 години
Да, това ми е позната форма - лекуване по телефона, но после .... трябва да си платя таксата на живо ..!Страхотни диагнози ...Нещо като съвременното обучение по интернет ...; ученика е на гости, а уж ... учи ...Всичко това е отбий номер ...
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По телефона всеки който има симптоми близки до грип или храносмилателни проблеми отива в графата корона вирус и кръга се затваря. На практика трябва сам да си сложиш диагноза и да имаш връзки за да имаш шанс да те прегледат.
5
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как да не се лекува по телефона?!?!?!? Я питайте англичаните... Там всички се лекуват по телефона, с парацетамолче и стоене в къщи. А се гордеят че имат една от най-добрите здравни системи.Моля не се оплаквайте от Българската - много си е добра. А че мерките в БГ са прекелени и прекомерни, и не съобразени с обществената полза (съпоставене на Българският бит и култура срещу ползи и вреди) - е вярно. Но пък като че ли е по добре да се стресират хората за да почнат да слушат.
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оу, най-важното нещо в тази новина е, че човекът си каза, че от тези 58 починали, според НОЩ от короната, 1/3 са починали от други неща, но по случайност имат доказана положителна проба. И това ако не е стъкмистика
3
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този лекар живее в 19 век !
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и в болница не се лекуват, така че по-добре ако ще мреш, да е в къщи
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Звъна й на личната ми лекарка да й кажа че не съм добре, тя ми каза какво да взема по телефона.....................нищо чудно да съм прекарал корона-вируса на крак, без да разбера!!

Спонсорирани публикации