Експерти очакват: До месец епидемията отшумява по света!

Пази ли ни имунизационният календар?
Обновена: 1 май 2020 21:39 | 1 май 2020 21:35, Веселина Йорданова
201

До месец епидемията от Ковид-19 ще отшуми в световен мащаб, но хората трябва да се научат да живеят с вируса. Това прогнозират експерти.

А според някои изследвания относително ниската смъртност в България за разлика от другите европейски държави се дължи на ген, който пази хората в Източна Европа.

Най-сигурният показател за размера на разпространение на Ковид-19 е смъртността. Според академик Ангел Гълъбов е възможно роля в това да играят и генетичните особености на източноевропейците., предаде Bulgaria ON AIR.

"Българският геном има съставки, които му дават предпоставки да бъде по-устойчив", каза академик Гълъбов.

Карантината за момента е основното средство за ограничение на заразата. "Ваксините ще дойдат късно и едва ли веднага ще можем да ги купим", допълни той.

Според проф. Иво Петров, национален консултант по инвазивна кардиология, тенденцията е на спад, а глобалната смъртност не е висока.

"Аз виждам да се задава вълна от отпускане на мерките. Ясно е, че епидемията затихва, в това няма никакво съмнение", каза проф. Петров.

По думите му генетичното ни разнообразие води до по-голяма резистентност към заболявания.

"Блазни ме мисълта да смятам, че има огромно значение това, че нашият имунизационен календар в последните 70 години се спазва стриктно и това ни пази от множество заболявания", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия експерти,явно много филми гледат,явно са роднини на баба Ванга )
177
1
 
2
 
! Отговори
Ангел преди 3 години
Имаме здрав ген .Това цял живот да ядеш *** и да живееш мизерно прави от човешкия организъм машина. Проблема е ,че тази машина работи на бързи обороти от 60 до 70 г и след това окапва. Личи си по ниската продължителност на живот !
176
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европа загнива и загива.Алчност,разврат,престъпност,мислят си за богове. Ето ви вируса.
175
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тяНе. Този имунизационен календар беше създаден по същото време когато в света станаха налични комплексните подходи за имунизация. Такива имунизационни календари има въс Франция, Португалия, и пр а това не са "соц" страни. Между другото, никой досега не е обяснил как точно имунизационния календар пази от вируса. Ако можеше щеше да спечели вероятно Нобелова награда. Който и да намери лечение за това нещо ще я спечели, тъй че.
174
4
 
8
 
! Отговори
тя преди 3 години
Този "имунизационен калетдар " беше създаден по време на "лошия" соц !
173
4
 
1
 
! Отговори
Дидо преди 3 години
До azЗначи в Африка близо 90% от населението изобщо не посещава болници: хората се раждат, женят, умират по родните места и никой не ги отчита или регистрира. Често един път в годината някой минава и записва наведнъж по 1000 демографски събития (като средно 950 са с грешни данни).Затова е твърде рано да се каже каквото и да е било: просто липсват данни (не защото някой ги крие както е в Китай например, а защото никой не си прави труда да ги събира).
172
6
 
12
 
! Отговори
az преди 3 години
Пичуе къде са планините от трупове в Африка? Нали нямат карантини и болници, кво става?
171
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е до гена ! Мешан ген с преобладаващо татарско - корона виуса сам бяга от него !
170
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пика в България беше по време на втората грипна ваканция на учениците. Сега се измислят заразени за да се гушнат едни пари от Европа от определени хора, и да се изтеглят милиарди заем. А нас ни държат без работа противозаконно.
169
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 182има малко заболели защото са направени малко ковид тестове ,няма тест няма болни :)
168
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ще има ли наказания за опитите за налагане на тоталитаризъм от наглите премиери по света и у нас?
167
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е епи-пандемия колкото аз съм Иван Вазов!А Бил ГеАт с колко % беше намекнат за депопулация в следствие на ваксинация?
166
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гена ни пазел... Пълни глупости!?Имаме малко на брой смъртни случай просто защото имаме малко заболели като цяло.Това е причината не Гена. Ако се изчисли % загинали на броя заразени не сме никак на челните места по успешно излекувани
165
7
 
25
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Типично поведение на най-обикновен грипен вирус. Но този път вирусът беше използван в опит да се ужаси населението, за да приеме безропотно някаква безсмислена ваксина. Номерът не мина най-вече благодарение на бай Тръмп, който отряза СЗО и така прекъсна всичко. Гейтстчето си умря на мъка от това.
164
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едни казват че епидемията "отшумява", а французите казват, че ще има втора вълна по-мащабна от тази в момента!С една дума - колкото специалисти - толкова и мнения!!!!
163
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано випусът да не ни удари сред разхлабването на мерките
162
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тука безкрайно учудени, че след пандемия щяло да има икономическа криза. Е, Еврика, брато, Еврика.
161
5
 
16
 
! Отговори
eXXXpert преди 3 години
Експертите очакват, но тук следващите избори са чак догодина, така че ще ви разкажат играта по един или друг начин.Очевидно управляващите имат потенциал да измислят какви ли не простотии.
160
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИСТИНАТА :Ти си направо... гений..., ако разбира се намираш в пcихиатрия...
159
7
 
16
 
! Отговори
Абе преди 3 години
В Турция продължителността на живота е по-ниска от тази в България,ама това не пречи смъртността от вируса да е 10 пъти по-голяма на милион.Освен гени се иска и хигиена,която в Ориента явно почти няма!

Спонсорирани публикации