Синдикалист: Скъпи капиталисти, не може да ядете пари, трябват ви хора!

Димитър Манолов предупреди, че не може да се живее за един търбух
92
Синдикалист: Скъпи капиталисти, не може да ядете пари, трябват ви хора!
Снимка: БГНЕС

Президентът на КТ ''Подкрепа" Димитър Манолов отправи от студиото на БНТ призив към всички: "Каквито и пари да имаш, ако ги няма хората с двете ръце, сте за никъде. Скъпи капиталисти, не може да ядете пари, трябват ви хора. Внимавайте с хората! Дано да си научим урока от тази ситуация. Целият свят трябва да си научи урока от това, което се случва, че не можем да живеем така. Не може да се живее за един търбух и за неговите околности".
Димитър Манолов коментира и как пандемията е повлияла върху някои сектори.

Още по темата

Според него специално сектор земеделие се нуждае от преосмисляне на механизма по разпределение на евросредствата: "Производителите трябва да помислят как да си помогнат сами в бъдеще, т.е. да си помагат взаимно. Механизмът на взаимопомощта е този, който крепи земеделието. Организирайте се бе хора, направете си свестни организации, за да може да участвате там, където се обсъждат мерките".

За формулата 60/40, с която да се изплаща пълният размер на заплатата на работника Манолов обясни, че забележката на синдиката е била, че тези 60% не се дават директно на работниците, а минават през работодателите и могат да се използват за друго.

Според него като цяло мярката дава не лоши резултати.

„Не малко хора, които се регистрират са българи, които са били в чужбина. Изцяло се затвориха цели сектори туризъм, ресторантьорство. Хубавото е, че тези сектори бързо могат да се възстановят", посочи той.

За мярката за излизане от кризата с теглене на кредит Манолов коментира: "Тази идея за подпомагане на калпак, изглежда на пръв поглед добре. От друга страна, познавайки деликатния нрав на българина, имам достатъчно причини да не я харесвам. Ние имаме това изкушение като част от народопсихологията си да прецакаме държавата. Само че така не се прецаква държавата, драги прецаквачи, а прецакваме останалите, които плащат за тази работа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
2
 
! Отговори
Капиталист преди 3 години
Важно е хората да ни работят почти безплатно - все ще намерим оправдание за ниски заплати , я корона вирус я тежката икономическа ситуация
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще си спомняте вие думите на доцент Мангъров, ама ще бъде късно!Преди малко гледах видни учени от американски университети прогнозираха, че пандемията от коронавируса може да продължи две години!!!И няма да изчезне дотогава, докато не се зарази около 70 процента от населението на Земята. Точно тази цифра каза и доц. Мангъров.После учените питат - трябва ли да изтърпим 2 години мизерия?КПП-та по градовете 2 години?
72
0
 
1
 
! Отговори
работник преди 3 години
А бе тая мижитурка и бокова *** що й вярвате, та той не е застанал нито веднъж пред хората на нито един протест,а сега се прави на интересен като ви играе дедо МАРКС! Лъжец отвсякъде!
71
0
 
1
 
! Отговори
Don преди 3 години
И тогава резултатът ще бъде.......с вашите 700 лв заплати........вие ще го.............
70
1
 
4
 
! Отговори
Don преди 3 години
Манолов,остави ги на мира тези лакоми мутри,и без това няма да те разберат. Лампичката ще им "светне" когато във фирмите им останат да работят само дъщерите и жените им. Да ви кажа ли кога ще стане-много скоро. Сега като се разхлабят мерките и отворят отново гранниците и поради факта,че западните(истински капиталистическите) икономики превъртат много бързо,поради факта,че са гъвкави и поради факта,че местните им са страшно задоволени и мързеливи,ще имат огромна,ама огромна нужда от ръботна ръка.
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-важното за работодателите е да забранят изцяло ползването на болнични.Така смъртността от сезонния грип ще продължи да надхвърля даже тази на Ковид 19.Сега видяхме ползите от карантинирането
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да си синдикалист днес.Трябва да играеш със силните на деня! Константин Тренчев се опита да се ежи само тогава.Но за малко!-:) Желязко Христов си играеше с властта до последно послушно! После вече не ги броях лично аз " синдикатите" до този момент! Фигуранти!
67
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов да плати от банковата си сметка на работниците, които изхвърли на улицата.
66
2
 
10
 
! Отговори
15/15 преди 3 години
Още ли има агнета да вярват в синдикати? Синдикатите са измислени от евреи - индустриалци през 18 век, за да слухтят какви са настроенията при работниците. Не се занимавайте със синдикати, те НЕ защитават вашия интерес.
65
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 70Преди 1989 г. ти най-вероятно изобщо не си работил, ако въобще си бил роден!А тези, които работеха, работеха за комунистите, защото тяхна беше държавата!!!Всички ние останалите, от пролетариата, бяхме слуги на комунистите, да не кажа роби!Днешните бандити, които сега управляват държавата, са деца на комунистите, които я управляваха преди 1989 г.Как един собственик на завод днес си го е купил?Бил е ако не директор, то поне е имал връзки с такива. А те са до един комунисти!
64
0
 
3
 
! Отговори
Искач преди 3 години
Ок може А там е социалната кухня аператиф4е шъ има ли нещо като грозданка или мастийка хаа?
63
0
 
5
 
! Отговори
До искач преди 3 години
Споко...ехооо,на есен ще си един от многотооо ползвателите наДържавна хранилка(социална кухня)
62
0
 
3
 
! Отговори
Искач преди 3 години
Искам и аз Държавна хранилкаИскам искааааам...ехооо
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Частникът е осигурил на Държавата във вид на корпоративен данък(данък печалба) 5% от общите данъчни приходи на БългарияИли 1.8% от БВП на България! Хайде сега като е "неприкосновена" и незаменима частната собственост,да видим как ще се справи в настоящата Криза?
60
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като вземат да им пресядат парите - да замезват с асфалтец
59
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 1989 работехме за себе си и за държавата, която беше наша, сега работим за мутродемократите и за държавата на мафията.
58
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 1989 бяхме 9 милиона, сега се водим, че сме 6,91 милиона, но от тях 2-3 милиона са в чужбина, повечето за постоянно а в България сме 4-5 милиона. За броя по етноси си го знаете. Къде бяхме, къде пропаднахме...
57
3
 
7
 
! Отговори
fact преди 3 години
скъпи синдикати!НИЕ ОТДАВНА ЯДЕМЕ ХОРА! ТРЕБВАТ НИ РОБИ.От капиталистен.
56
2
 
4
 
! Отговори
До61 преди 3 години
"Пълначо"на бюджета,коментирай цифрите?Като как с постъпления от данък печалба по малки от 5% от общата сума(Бюджета)на България ти се явяваш като Пълнач?
55
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 64Така е! Всички частници, да си взимат партакешите и ВЪН.