Лекарка от Сливен почина от коронавирус, 47 са новите заразени

Националният оперативен щаб вече няма да дава брифинги
Обновена: 2 май 2020 10:01 | 2 май 2020 08:08, Елка Василева
334
Лекарка от Сливен почина от коронавирус, 47 са новите заразени
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Лекар от Сливен почина от COVID-19. Това е първият смъртен случай на медицинско лице в страната.

47 са новите потвърдени случаи на заразени с коронавирус в страната. Това съобщи доц. Димо Димов, секретар на Националния оперативен щаб.

Така общият брой става1588. Това е 3% увеличение спрямо вчерашния ден.

Има 11 нови случаи на излекувани, с които общият им брой става 287.

За последното денонощие са изследвани 1126 проби или общо 47 636 изследвани лица – 6805 на 1 млн. население.

Активните случаи са 1232.

Разград е нова област, в която има заразен.

От новите случаи 6 са в София, във Видин - 22-ма, в Благоевград - 5, Плевен - 3, Кюстендил и Перник - 2.

Има пет нови случаи на деца на възраст между 9 и 16 години.

4 нови случая има медицински персонал.

Трима души са починали през денонощието. Сред тях е и лекарката, на 43 години, от МБАЛ Сливен. Това е първият смъртен случай на медицинско лице в страната от COVID-19. За последните 24 часа са починал и други двама души – в Смолян мъж на 64 г. с придружаващи заболявания, както и мъж на 65 г. от Сливен.

От днес няма да има сутрешен брифинг. Тази сутрин пред журналистите не се появи ръководителят на щаба ген. Венцислав Мутафчийски. Информацията за деня ще бъде представяна от доц. Димо Димов.

Мотивите са, че обществото ни е достатъчно добре информирано за всички особености за коронавируса, все повече започват да се чуват гласове под формата на критики, че брифингите нанасят повече вреда, отколкото полза.

На брифингите няма да се отговаря на журналистически въпроси. Те могат да бъдат задавани към съответните пресцентрове, това съобщи началникът на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
10
 
16
 
! Отговори
до Хунта преди 4 години
знаеш ли колко хиляди недоносчета адвокатчета има които търсят поле за изява, някой да ги забележи. Поредния недочел, фвалипръцко с юридическа диплома от ВСУ.
40
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да свършиха си работата психясаха народа и се скриха а ние останахме да си лекуваме последствията След ИП ще хукнем по лекари за зелени рецепти Ето това направиха спасиха ни от корона вируса
39
25
 
12
 
! Отговори
бай ганя експерт преди 4 години
Информация ще ви дават от пресцентъра на бсп, яжте им това на лекарите, от тук оправяйте се сами умници
38
15
 
31
 
! Отговори
Без паника преди 4 години
Отчаян и панически опит на ГЕРБ, елиминирайки НОЩ и мерките да спасят рейтинга на премиера. Колко ли народ му е казал на генерала-доктор, че ще го употребят - той президент се засили да става. Пародията на тв епидемията свърши. Време е да вземат думата докторите.
37
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пешеходец беше сгазен от валяк, почина от коронавирус.
36
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не е избягал и никой не се е скрил. Тези брифинги бяха пълна пародия, най-вече заради "блестящите" журналистически въпроси....на специално акредитирани журналисти....
35
34
 
38
 
! Отговори
Хунта преди 4 години
В момента по БТВ адвокат обясни че живеем в противо конституционен режим. Извънредното положение и всички заповеди издадени от министъра на здравеопазването са в нарушение на конституцията, а именно чл. 57 ал. 3. Всички актове ще паднат в съда. Останавка на ГЕРБ. Два месеца ни държаха заложници в нарушение на конституцията. Трибунал за хунтата ГЕРБ!
34
4
 
24
 
! Отговори
pancho преди 4 години
какво ще прави сега пиянката Николова от спад агенция
33
9
 
31
 
! Отговори
Факт преди 4 години
От Централата на Греб съобщават - Нищо особено! Поредната прилъстена и изоставена метреса! Истината е, че злоупотребиха с първоначално даденото им доверие от народа и неговото чувство за отговорност! Решиха, че са велики и започнаха да ви третират като овце! И ще си го отнесат!
32
22
 
21
 
! Отговори
! преди 4 години
Друго си е чалгарят от 7/8 и неговите журналисти всяка сутрин да провокират с *** въпроси и тези. Щабът и изобщо правителството са длъжни да се справят със ситуацията, но не и да отговарят всеки ден на едни и същи въпроси...За момента се справя блестящо с кризата. В България журналисти няма, а и да има, те не са удобни на медиите и трудно се котират. Милен Цветков беше точно такъв. Мутафчийски видимо беше изморен психически и физически, а тези брифинги допълнително го изнервяха.
31
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен 123 преди 4 години
Случая за Разградско е , мъж от АЛО, АЛО селото Ясеновец където печелят пари с измами, и други неща. Вървете да видите какви палати имат само, просто минете през селото. На всяка къща собствена интернет антена, и т.н.. Преди години нали журналист отиде там за да направи репортаж. Едва не ги линчуваха. Това са електрората на определени партии. И пак е на 100 % измама.
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От Разград е отпреди 3 дена.
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До държава на кретенине подозираш колко си права, нема такава държава и такива ***
28
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
честито на стадото.интересно от къде сега ще имаме достоверна информация.Направо ми се отходи на Витоша.Не от страх а от емоционален стрес.Коя медия ще бъде най- ИСТИНСКА се пита .
27
4
 
22
 
! Отговори
MaйMyната преди 4 години
Значи не само коментари а цели новини се трият тука, браво на вас
26
21
 
38
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 4 години
Гологлавците бързо свиха байрака , защото ще започнат и неудобните за тях въпроси ! Народът трае до едно време и после излиза на улицата ! Цензурата е навсякъде в медийното пространство , но до кога ?! Всички вече са убедени , че представяната информация е невярна и тенденциозно ръководена , знаем от кой ...
25
20
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българина трябва да е бит за да уважава, правиш ли му евала той ти се присмива и си прави квото му скимне. Далече сте от шведския модел.
24
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не, това не беше журналистика, а мисирщина и кокошарник.Сега с въпросите, официално, отговор след н дена, и само на избрани журналисти, щото си позволиха много мисирите и пуяците. и СЕГА, вместо всяка непроверена мълва, поднесена като въпрос на читатели или слушатели, да занимава достатъчно важни и отговорни висшисти от щаба, да си носи съответната мисирка кръста какво и как ще публикува.
23
51
 
30
 
! Отговори
държава на кретени преди 4 години
на 43 години жена лекар в разцвета на живота си е починала. мерси на дауна мангъров и комунистите бсп за това което правят в момента. нема такава държава просто
22
3
 
8
 
! Отговори
Нове преди 4 години
Смях