Лекарка от Сливен почина от коронавирус, 47 са новите заразени

Националният оперативен щаб вече няма да дава брифинги
Обновена: 2 май 2020 10:01 | 2 май 2020 08:08, Елка Василева
334
Лекарка от Сливен почина от коронавирус, 47 са новите заразени
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Лекар от Сливен почина от COVID-19. Това е първият смъртен случай на медицинско лице в страната.

47 са новите потвърдени случаи на заразени с коронавирус в страната. Това съобщи доц. Димо Димов, секретар на Националния оперативен щаб.

Така общият брой става1588. Това е 3% увеличение спрямо вчерашния ден.

Има 11 нови случаи на излекувани, с които общият им брой става 287.

За последното денонощие са изследвани 1126 проби или общо 47 636 изследвани лица – 6805 на 1 млн. население.

Активните случаи са 1232.

Разград е нова област, в която има заразен.

От новите случаи 6 са в София, във Видин - 22-ма, в Благоевград - 5, Плевен - 3, Кюстендил и Перник - 2.

Има пет нови случаи на деца на възраст между 9 и 16 години.

4 нови случая има медицински персонал.

Трима души са починали през денонощието. Сред тях е и лекарката, на 43 години, от МБАЛ Сливен. Това е първият смъртен случай на медицинско лице в страната от COVID-19. За последните 24 часа са починал и други двама души – в Смолян мъж на 64 г. с придружаващи заболявания, както и мъж на 65 г. от Сливен.

От днес няма да има сутрешен брифинг. Тази сутрин пред журналистите не се появи ръководителят на щаба ген. Венцислав Мутафчийски. Информацията за деня ще бъде представяна от доц. Димо Димов.

Мотивите са, че обществото ни е достатъчно добре информирано за всички особености за коронавируса, все повече започват да се чуват гласове под формата на критики, че брифингите нанасят повече вреда, отколкото полза.

На брифингите няма да се отговаря на журналистически въпроси. Те могат да бъдат задавани към съответните пресцентрове, това съобщи началникът на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не затваряме границите и си внасяме ежедневно заразени?
200
0
 
5
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
Дали няма да се намери едно място за златена в новия щаб, много оголен ми се вижда откъм съспенс.
199
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 198Най-свободно е не в Русия, а в Швеция, както всички добре знаем!В Швеция има истински социализъм. Накрая Швеция ще се окаже държавата с най-добра стратегия спрямо пандемията, точно както съветваше доц. Мангъров, но никой не го слушаше!В България (както в Русия) никога не е имало социализъм.В България подобно на СССР имаше комунистическа диктатура.комунистите бяха (и още са) велможите, а ние бяхме пролетариата, раята, слугите им.
198
8
 
5
 
! Отговори
до 189 от славянин преди 3 години
''Нека всеки българин които мисли че короновируса не е опасен да отидат санитари в всичките болници на цяла България за да се заразят с коварната болест коронавирус да я изкарат много тежко пък дано след това им дойде акъла в празните им дебелокожи дебилско кухи глави''Тиквичке, а ти как установи че коронавируса е толкова ''опасен'' - от личен опит или от телевизионен ''опит''! А и аз нямам никакви нито професионални, нито морални задължения да ставам болногледач!
197
3
 
5
 
! Отговори
до лекар преди 3 години
Пък ние, като ти четем коментарите, умираме от мъка, че не си мърдаш пръста.
196
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми като не може да се изразява достатъчно ясно, да спре да говори.Само обърква хората. Мисля, че населението все още не е достатъчно ясно информирано за коронавируса, и една от причините е именно тази.Отначалото на всяко второ изречение генералът питаше: "Достатъчно ясно ли се изразих?"Накрая ще разберете съветите на доц. Мангъров.Отскоро епидемиолози от САЩ по CNN казват същото, което казваше и Мангъров:Вирусът може да заразява още 2 години, докато не се зарази 70% от цялото население!
195
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Също така от правителството на Борисов са заявили че никога не са разпореждали брифингите да се предават на живо по националните ТВ и това си е някаква инициатива на медиите. Утре може да кажат че сега научават за тези неща
194
5
 
16
 
! Отговори
Satira преди 3 години
Точно така, малко почивка и на ген. Мутафчийски. Достатъчно енергия хвърли човека през последния месец и половина.
193
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност не се постигна кой знае какво, освен че се утрепа икономиката в Европа и се даде време да се произведат достатъчно маски. Иначе е същото. Ако бяха казали социална дистанция, маски и спрени училища още Март, може би щеше да е по-евтино и адекватно. Иначе вирусът пак ще мине през народа и много ще се заразят и ще починат по-слабите и по-предразположените.
192
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите дето се оплакват от икономическата ситуация, да ходят да изкарват милиони е Русия и Сърбия.Същите които се оплакват от рестрикции, пак там да ходят, много е свободно.Във всички държави има 20% изключително кухи хора. Лошот е че в България са комунисти.
191
6
 
8
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Кофти за генерала. Аз съм фен. Само не разбрах сега забрана за парковете? Т.е. Има ли все още вход и изход? А иначе някой може да се е притеснил че рейтинга му е станал висок и иска да му съкрати телевизионото време
190
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера имаше статия в английската преса как уизеър лети отново от Лутън, Лондон до България, със снимка на едно четеричленно семейство българи, които ще кацнат в София да посетят роднините си. От Лондон, хора, дето е абсолютен развъдник на вируса.... Пък вие се крийте по къщите...
189
8
 
16
 
! Отговори
Ти верно си преди 3 години
Тиквоний.. На ден нормално умират 300 души в БГ... Ако искаха можеха до тази бройка да ни разиграват както си искат! Но не го направиха! Браво на Щаба... Перфектно изпълнена задача!Само тъпите кумунетски *** не го виждат! Или го виждат ама са им спуснати други опорки... Плюе е до дупка.. Скрити в дупка
188
11
 
15
 
! Отговори
seira преди 3 години
"ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ" = ПАРАВАН ЗА УЗАКОНЯВАНЕТО НА ФАШИСТКА ДИКТАТУРА В БЪЛГАРИЯ!!!НАРОДЕ!!!!!
187
17
 
17
 
! Отговори
Аз, Тиквоний преди 3 години
Всеки, който умре го пишат, че е от коронавирус. Последните два месеца нямаше умрели от инсулт, инфаркт, цироза и т.н. Всички умираха от короната.
186
11
 
9
 
! Отговори
лекар преди 3 години
Като ви чета коментарите, се радвам, че не си мърдам и малкия пръст за вас
185
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Fake news na bulgarskia statisticheski institut. Ne sa opisani trite imena na pochinalite, vazrastta i adresa im...
184
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е починала от коронавирус. Един лекар при Тошко Мангъра каза, че пациентите загивали от другите си заболявания по време на епидемията.
183
18
 
17
 
! Отговори
Zlatena преди 3 години
Нека всеки българин които мисли че короновируса не е опасен да отидат санитари в всичките болници на цяла България за да се заразят с коварната болест коронавирус да я изкарат много тежко пък дано след това им дойде акъла в празните им дебелокожи дебилско кухи глави
182
12
 
14
 
! Отговори
баи преди 3 години
годжи беше наи готиния всяка сутрин си пиех кафето докато го гледам - да не би от -сащ да са наредили свалянето на карантината , след като мерките свьршиха работа и вече имаме хиляди безработни и безброи фалирали бизнесинека да води някои сутрешен блок поне- камара колежки се подмокряха като го видят по телевизията

Спонсорирани публикации