Лекарка от Сливен почина от коронавирус, 47 са новите заразени

Националният оперативен щаб вече няма да дава брифинги
Обновена: 2 май 2020 10:01 | 2 май 2020 08:08, Елка Василева
334
Лекарка от Сливен почина от коронавирус, 47 са новите заразени
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Лекар от Сливен почина от COVID-19. Това е първият смъртен случай на медицинско лице в страната.

47 са новите потвърдени случаи на заразени с коронавирус в страната. Това съобщи доц. Димо Димов, секретар на Националния оперативен щаб.

Така общият брой става1588. Това е 3% увеличение спрямо вчерашния ден.

Има 11 нови случаи на излекувани, с които общият им брой става 287.

За последното денонощие са изследвани 1126 проби или общо 47 636 изследвани лица – 6805 на 1 млн. население.

Активните случаи са 1232.

Разград е нова област, в която има заразен.

От новите случаи 6 са в София, във Видин - 22-ма, в Благоевград - 5, Плевен - 3, Кюстендил и Перник - 2.

Има пет нови случаи на деца на възраст между 9 и 16 години.

4 нови случая има медицински персонал.

Трима души са починали през денонощието. Сред тях е и лекарката, на 43 години, от МБАЛ Сливен. Това е първият смъртен случай на медицинско лице в страната от COVID-19. За последните 24 часа са починал и други двама души – в Смолян мъж на 64 г. с придружаващи заболявания, както и мъж на 65 г. от Сливен.

От днес няма да има сутрешен брифинг. Тази сутрин пред журналистите не се появи ръководителят на щаба ген. Венцислав Мутафчийски. Информацията за деня ще бъде представяна от доц. Димо Димов.

Мотивите са, че обществото ни е достатъчно добре информирано за всички особености за коронавируса, все повече започват да се чуват гласове под формата на критики, че брифингите нанасят повече вреда, отколкото полза.

На брифингите няма да се отговаря на журналистически въпроси. Те могат да бъдат задавани към съответните пресцентрове, това съобщи началникът на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
2
 
10
 
! Отговори
морски преди 3 години
Сещайте се, какво ще стане по Черноморието ни това Лято !
220
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Генерала сега им виновен те управляващите кога са били за нещо виновни лампичката светна на генерала нали така говореше онова дебело ч е р в о. Лекарката да почива в мир. Те си правят всеки ден тестове не бързи а бавни които са надеждни. Лекарите кучета ги яли заплати обещания по 1000 лв няма, да не забравяте кой ви спаси от ковид св. Бойко.
219
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 225Това е за болница, но може да си приеме и за други места със струпване на хора като цехове, където има заразени, някои от които може да са безсимптомни или слабосимптомни. Същото и за работа на каса или гише където минават много хора.
218
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно болницата от която е починал лекаря не е имала необходимото медицинско обурудване с апаратура за установяване на вируса наоколо с околната среда в концентрацията му на колонии с коит съществува от този тип в места,повърхности в помещенията,работно с предпазно облекло,средства за защита и друг инвентар,както въздуха с влажноста,компонентите в него,който се съдържат как съвместими за природата му,разпространение с популация,че още с други типове вируси придвижващи се подобно от среда в среда.
217
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много лошо за лекарката само на 43 години. Съболезнования на близките й.Изводът е, че при редовни контакти със заразени никой не е застрахован.
216
1
 
27
 
! Отговори
Жалко за... преди 3 години
...толкова рано отишлата си жена, нека почива в мир! Дала е живота си в изпълнение на хуманния си дълг на лекар! Съболезнования на близките й!
215
7
 
20
 
! Отговори
Винету преди 3 години
Главния пожарникар на републиката е преценил, че генерал Годжи стана доста известен и това не е добре. Вожда трябва е един. По-точно когато има лоши новини вожда трябва да е друг. А когато на хоризонта се задават добри новини и разхлабващи мерки тогава вожда трябва да е титуляра на републиката-главния пожарникар на републиката. Вестоносеца на лошите новини беше употребен, събра негативи и заплахите и идва ред на добрия вестоносец, футболиста с черен дан от карате.
214
2
 
3
 
! Отговори
Лаик преди 3 години
От "осанна!" до "разпни го!" ...на Син человечески му дадоха 5 дни - тия нашите им дадохме почти ДВА месеца,нали !!! Сега да не тръгнем да търсим виновен, по традиция :-(. :-(
213
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората ,които не се интересуват ,не четат всички сайтове и сами да си направят със собствените си глави изводите вярват на Герб ,но много и от техните гласоподаватели вече са наясно че те сами ще се катурнат с всекидневните лъжи и измами. Бойко ако ще да се включва по 10 пъти на ден с подбраните от него ръкопляскащи и бокоизбраните *** народа вече едва ги понася ! Не може този народ дето 30 години им търпи лакомията и безобразията все той да е виновен а той лично да е спасителят !
212
1
 
2
 
! Отговори
отварят ли преди 3 години
спортните площадки на открито?
211
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко и неговите папагали дебнат непрекъснато да не се появи някой нелицеприятен факт ,но пак се прокрадват някои истини за обикновени хора ,които са били заразени с вируса по какъв начин са прехвърляни от място на място само да не му се направи тест ,да се спести пак от неизветните хора и ги приемат в болница чак ксогато са безнадеждни ! Как ви се струва този двоен стандарт на Герб. И заплатите им са такива за тях по 10 - 20 бона за обикновените българи 700 лв. Бойко е наясно че е пътник и се м
210
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И сега кой ще ни казва всяка сутрин че първи обявил извънредно положение в Европа? С какво ще се гордеем сега?! :(
209
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Постепенно ще станат известни много истини,достатъчно е да се разровите само във Видин !Това че заради един депутат тестваха веднага 240 търтеи дето на работа не ходят,дето си се возят самички в купените от народа автомобили,а тези дето се возят по общ.превоз за тях няма тестове,за тях няма и болници а само "стойте си в къщи !" Защо депутата не си стоя в къщи нали нямаше симптоми и се чувствал добре,защо Домусчиев не си стоя в къщи а го лекуваха в болница.Тепърва народа ще види двойният стандар
208
0
 
18
 
! Отговори
Врачанин преди 3 години
До Хмм 197 След 13 Май махайте КПП-та.Областните градове блокирани , а в останалите населени места се движат свободно.Налага се да пътувам от Враца до Плевен на лечение и винаги тичам по различни доктори да доказвам че съм болен.Нима епикризата не е достатъчна.Изтормозихте народа.А това за починалата лекарка е наистина много притеснителен факт.Дано Господ ни помогне.
207
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
генерал Ревльо-употребен и изоставен
206
5
 
18
 
! Отговори
До 171 преди 3 години
Нали от 1 юли вдигат нощният ток със 70%, за газта намалението на цената с 40% със задна дата от миналата година го забравиха и съобщиха че парното може би ще поевтинее лятото, когато не се ползва само с 2-3% Та сигурно се подготвят да приемат народната любов, затова са и нацвъкали толкова джандари около парламента.
205
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самовлюбеният вожд държи да го хвалят да е в устата на началниците с похвали ама дали тези похвали ги заслужава ? Всичко у нас е СТЪКМИСТИКА така че да се харесва на вожда и да е хвален а нацията ,кой я пита нея те си имат достатъчно роми дето ги подкрепят срещу 5 лева !
204
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 207Ами моя колежка ми разправяше за нейни близки, че на остров Кипър всеки който идва на летището от чужбина го взимат директно от самолета и го карат в бункер оборудван специално за условията на карантина!Може би става въпрос и за пари все пак, не знам.
203
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз мисля че има пандемия и тя не отминава и нас ,но дълбоко се съмнявам че този щаб назначено от Борисов огласява истината,защото май истината от Видин и тази голяма лъжа на щаба сега ги катурна.Това народно недоволство е не защото няма пандемия а защото не тестват хората,защото такава е заповедта от горе да не се харчат пари да е "ПЕСТЕЛИВО " по думите на вожда. Досадни станаха с обвиненията към нацията а аз като гледам хората си се движат и на разстояние и с маски и не може винаги нацията д
202
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 189 (Zlatena)На тебе пък откъде ти дойде тази странна идея, че само ти знаеш истината, а всички ние около тебе сме умствено ограничени и необразовани?Изобщо, къде тук, или другаде, където и да е, се чуват, виждат или четат мнения на българи, смятащи, че опасността от пандемията е измислена?Може би от 1 до 10 процента от мненията са такива наистина, но не повече.Над 90% от нас, твоите съграждани не смятаме така.Но не сме длъжни да сме съгласни със всички мерки които се налагат!

Спонсорирани публикации