Смъртта на д-р Пандова поставя под въпрос придобиването на имунитет

От Спешна помощ изказаха съболезнования
Обновена: 3 май 2020 12:39 | 3 май 2020 12:35, Александър Попов
86
Смъртта на д-р Пандова поставя под въпрос придобиването на имунитет

Смъртта на д-р Нели Пандова-Илиева, която почина вчера в София, поставя под въпрос придобиването на имунитет срещу COVID-19. Тя е била излекувана от коронавируса, но рязко се е влошила след домашно лечение.

Снощи, въпреки усилията на лекарите, въпреки продължилата 45 минути ресусцитация в спешното отделение на „Александровска“ болница, е починала.

Още по темата
Нейните колеги от Центъра за спешна медицинска помощ изказаха своите съболезнования.

"Д-р Пандова е дългогодишен лекар в Спешна помощ, всеотдаен професионалист и изключителен човек, който носеше достойно отговорността на Хипократовата клетва и отдаваше себе си на пациентите и хората в беда! Изпълнявайки служебния си дълг и полагайки грижа за болните до последно, д-р Нели Пандова загуби живота си, но завинаги ще остане в сърцата на всички, която я познавахме и имахме честа да работим заедно! Поклон пред паметта й! Светъл път!".

Съболезнования поднесоха премиерът Бойко Борисов и здравния министър Кирил Ананиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
9
 
! Отговори
66794 преди 3 години
До ПолиОстава въпосът за преливане на кислород /както е излекуван Борис Джонсън/ и ппеливане на плазма. Така или иначе тази кончина прдизвиква доста въпроси за условията на труд, в които раоти медицинскит персонал. Гледах как тестват в щата Керала в Индия и се шашнах от роагниизацита и предпазните мерки за персонала.
12
26
 
26
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Тази госпожа най-вероятно е починала от инфаркт. Но пропагандната машина разчита на жестокото слабоумие на обществото и спекулира с него калто си иска.
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЙосарянКаза се, но на тоя който при всеки такъв случай повтаря една и съща фраза едва ли има какво да му се каже. Просто го оставяш да си пише.
10
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак се премълчава основната причина за смъртта, споменава се само съпътстващата КОВИД. Десега да сме го преболедували и това нямаше да се случи.
9
4
 
45
 
! Отговори
7843 преди 3 години
Институт Пастьор във Франция са изследвали цяло училище заразени деца и възрастни с техните семейства. Установли анти тела едва в 11%. Тоа е особеност на непознатото заболяване. Още няма категорично мнение за повторната поява на вируса - недоизлекуване или наново зараза. Точно затова всичко се проточва - и заразата, и извънредното положение. ранция го удължи до 24 юли. Най-глупаво е да се юрнем да се блъскаме по градския транспорт и в офисите. Максимално работа от дома и стриктни огранчения.
8
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко подвеждащо и манипулиращо заглавие. А не се ли поставят под въпрос тестовете, които дават неверни резултати, както и интубирането? А?
7
13
 
12
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Дидо, ти да не би да си си мислел, че лекарите са безсмъртни? Особено такива от женски пол, които тежат над 120 кг. и най вероятно са хипертоници от 30 години....
6
15
 
32
 
! Отговори
бай х преди 3 години
Китайците още в края на януари казаха че грипа повтаря , а който го изпишат /че е оздравял / му дават лекарства за още един месец за да вдигне имунитета . Не слушайте глупостите на мангъра . Бог да я прости !
5
22
 
21
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Да питат Др. Менгеле вампира Мангъров за тази лекарка! Овчара ***
4
12
 
9
 
! Отговори
5 преди 3 години
Моите съболезнования също ! А кога на десетките други починали ? техният живот по-малоценен ли е ?
3
16
 
25
 
! Отговори
Йосарян преди 3 години
Така и не се казва, от какво точно е починала тази жена.
2
21
 
39
 
! Отговори
Дидо преди 3 години
Ето ви стаден имунитет. Честито
1
4
 
40
 
! Отговори
реалист преди 3 години
Като няма имунитет, няма смисъл от ваксина.