20 нови случаи на коронавирус за днес, починали са четирима болни

177 са медиците с коронавирусна инфекция у нас
Обновена: 4 май 2020 19:47 | 4 май 2020 17:57,
138
20 нови случаи на коронавирус за днес, починали са четирима болни
Снимка: БГНЕС

1652 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб, към 17 ч., днес, 4 май. През днешния ден са доказани още 20 нови случая - в областите: 17 във Видин и 3 в София. Лабораториите продължават да работят.

316 са лицата с потвърден COVID-19, настанени в лечебни заведения. От тях 37 са в интензивни отделения и клиники.

По отношение на общата картина: 824 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 828 на жени.
177 са медицинските служители, при които е потвърдена коронавирусна инфекция.

Към 17.00 часа, регистрираните случаи по справка, предоставена от Националния оперативен щаб, са в областите както следва: Благоевград – 52; Бургас – 47; Варна – 26; Велико Търново – 24; Видин – 150; Враца – 10; Габрово – 6; Добрич – 13; Кърджали – 13; Кюстендил – 69; Ловеч – 2; Монтана – 18; Пазарджик – 33; Перник – 19; Плевен – 163; Пловдив –79; Разград – 1, Русе – 15; Силистра – 5; Сливен – 52; Смолян – 37; София – 743; Стара Загора – 38; Хасково – 17; Шумен – 4, Ямбол – 16.

Починалите лица, при които е установен COVID-19, са общо 78. В УМБАЛ „Александровска“ е починал 82-годишен мъж. Пациентът е страдал от хронична бъбречна недостатъчност и пиелонефрит.

В МБАЛ Враца е починал мъж на 69 г. от дома за стари хора в с. Гара Орешец. Той е бил с цироза и мозъчно-съдова болест. В областната болница във Видин е починал 78-годишен мъж от дома за стари хора в Кула. Той е страдал от диабет.

В областната болница в Ямбол е починала жена на 55 г. Пациентката е била с диабет и хипертония.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
1
 
! Отговори
убийте вируса преди 3 години
Кой му измисли това помпозно име - коронавирус? В действителност, формата му напомня бодил с множество трънчета. С тях се закачва за клетката и буквално я изнасилва! Е! Време е да се измисли механизъм, който да превръща засегнатата клетка във враг на вируса. В резултат от атаките му, клетката да поражда антитела, които да го убиват. Както ако мъж изнасили жена и после синът му, роден от тази връзка, убие баща си.
95
0
 
0
 
! Отговори
дали преди 3 години
Колкото и да не ви се вярва, започвам да преосмислям понятието интелигентност. След като има умни ракети, защо да няма и умен вирус? Коварните действия на короната показват планираност. Ще приема, че греша, ако просто учените измислят лекарство и въпросът с гадния вирус се решщи в човешка полза.
94
0
 
0
 
! Отговори
особености преди 3 години
Забелязвам как действа вирусът. Логично би било да се очаква болните със съпътстващи заболявания постепенно да гаснат, но не е така! Вишрусът мнимо се поддава на лечение, като отхлабва хватката и пациентът се чувства по-добре, дори дава отрицателни тестове. Тоест, човекът е практически здрав. И точно тогава вирусът удря като с камшичен удар! РЯЗКО се влошава здравето, бързо и рязко. Няма време и ресурс за съпротива срещу болестта.
93
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
стига с този цирк
92
1
 
2
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Разбираме , че натиска на бизнеса е голям - жалко е , че заради разхлабването на мерките ще умрьт - неизвестен брои хора - от друга страна ако хората останат без доходи картината няма да е по добра - гладьт е лош сьветник , трудно е да се каже кои е по малкия дявол - дано не последваме италианският сценарии
91
0
 
3
 
! Отговори
тодор преди 3 години
защо няма информация колко са излекуваните от ковид19.Няма генерал няма информация.До кога информацията за танганайка е ясна и точна,а за република българия тъмна и не точна???
90
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много лъжите.
89
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактЗнаеш ли колко са 40 процента от 1562?
88
2
 
6
 
! Отговори
гягя преди 3 години
В МБАЛ Враца е починал мъж на 69 г. от дома за стари хора в с. Гара Орешец. Той е бил с цироза и мозъчно-съдова болест. В областната болница във Видин е починал 78-годишен мъж от дома за стари хора в Кула. Той е страдал от диабет.Ми той си е бил много здрав .....
87
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИП няма да падне на 13-ти.Разиграват постановка - утре-вдругиден ще обявят рекордно число заразени и в последния момент забраните ще бъдат оставени. Те могат да си играят със данните както си искат. Бойко Борисов просто е обезумял за власт.
86
2
 
13
 
! Отговори
Понеделник преди 3 години
Тази вечер, за два часа в Метро-Русе, срещнах само един човек без маска. Респект и поклон пред народа ни! Хората са спокойни и отговорни.
85
8
 
24
 
! Отговори
Koko преди 3 години
Да се молим на Господ, че ще оцелеем. Другите разхлабват след пика, ние в пика.
84
2
 
17
 
! Отговори
:( преди 3 години
Смущаващо висок процент починали.Явно тестват само сериозно болните?
83
18
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Ееееей, на това Sars CoV 2 правителствата на държавите трябва паметник да му издигнат. Как само трепе стария баберек, дето е на пенсия. Всеки умрял е една пенсия по-малко
82
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много *** бе.
81
4
 
1
 
! Отговори
до 90 ти преди 3 години
Нищо не си разбрал от това което съм написал. Върни се назад в темата и може да разбереш. Нямам нищо против Варна. Нито да давам акъл как се лекуват или кои проби да се тестват с приоритет в лаборатории, където шефовете са мин. ниво доц. по микробиология.Не приемем манипулатори да ми обясняват своите филми, противоречащи на логиката на средно умен диванен експерт (имам предвид себе си).И в Варна има калпазани и те ще се проявят, но това не значи, че лабораториите не работят, или др. конспирации
80
10
 
4
 
! Отговори
Гражданин от село преди 3 години
София и северозападнала България! Там е вируса и харата с ниска хигиена и общочовешка култура.Карантината са се засилва там а където хората са културни и са пазили хигиена на общуването да пада. В други ден и на Видин и Плевен ако свалят КППтата ще е пълен позор. Ако и на 750 заразени в София се направи разбор поне половината ще са от северозапъда.С този регион трябва да се работи,там чалгата и простотията са тройни.На 14 забременяван на 13 абортират.Простотията ражда бедност и обратно.
79
3
 
8
 
! Отговори
до 82 преди 3 години
абе не мога да схвана какво сте се заяли с Варна. Що за Ганьовска завист. Близо два месеца сме в ИП. Хора се разболяват, умират за жалост. Искаш да кажеш във Варна са заразени ама не умират Или докторитв крият умрелите, е що да ги крият, така и пари няма да вземат.
78
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя цирк трябва незабавно да спре............жертвите на катасрофи са два пъти повече тази година до сега с тази разлика че *** млади хора а не хора с изтекъл ресурс в щатите същото положение въпреки *** там са измрели доста хора от вируса
77
5
 
10
 
! Отговори
Стоянов преди 3 години
До 25 Ами ти къде си тръгнал бе, като са казали на бай-*** да не излиза? Бил загубил 2 часа в трафик - значи твоята работа да върви а другите да си седят в къщи да може ти да не губиш време в трафик. Ти да работиш - пък те не !